Reisbijbel

TwitterFacebookYoutubePinterestInstagram

Bijzondere bestemmingen

Diep verscholen in de jungle van het Phong Nha-Kẻ Bàng National Park in Vietnam, dicht tegen de grens met Laos, ligt de Hang Son Doong grot, door velen beschouwd als de mooiste grot ter wereld.

Dankzij een verkeerde zeestroming ontdekten bisschop de Berlanga en zijn bemanningsleden in 1535 als eerste de Galápagos Eilanden. Een paar honderd jaar later bracht Charles Darwin een bezoekje aan de vulkanische eilandengroep en werd hij aangenaam verrast door de variatie aan flora en fauna die de Galápagos te bieden heeft.

In het oosten van de Indiase deelstaat Rajasthan ligt in het dorp Abhaneri één van de meest vergeten monumenten van India: Chand Baori. Chand Baori is de grootste en één van de diepste trapputten in de wereld.

In het westen van Madagascar ligt een erg bijzonder nationaal park: het nationale park Tsingy de Bemaraha. Het park is één van de grootste beschermde gebieden van Madagascar en het is vooral bekend vanwege de Tsingy die je er vindt.

De Nabateeërs waren een volk dat in de vroege Oudheid leefde in het Midden-Oosten. Hun koninkrijk besloeg delen van het huidige Jordanië, Syrië, Saudi-Arabië en Israël. Zij dreven handel via de verschillende karavaanroutes. Tegenwoordig zijn de Nabateeërs vooral bekend vanwege hun verborgen gelegen hoofdstad Petra, één van de wonderen uit de oudheid en onlangs gekozen op de lijst van zeven wereldwonderen.

Op de flanken van de Morne Watt vulkaan op het tropische eiland Dominica, ligt een met borrelend water gevulde krater, die door de lokale bevolking zeer toepasselijk Boiling Lake wordt genoemd.
Boiling Lake is met een doorsnee van 100 meter het op één na het grootste kokende meer van de wereld. Alleen het Frying Pan Lake in Nieuw-Zeeland is groter.

Samoa is een Polynesische archipel ongeveer halverwege Hawaï en Nieuw-Zeeland, in de Polynesische regio van de Stille Oceaan. Op het westelijke eiland van deze tropische archipel bevindt zich één van de mooiste natuurzwembaden ter wereld: To Sua Ocean Trench.

Bij het dorpje Tragöss in Steiermark in Oostenrijk ligt een erg bijzonder meer: de Grüner See (het Groene Meer). Het Groene Meer ligt in een dal, dat wordt omringd door een bergmassief en mondt uit in een snelstromend riviertje met watervalletjes en rotsblokken.
Dat is echter niet wat dit meer zo bijzonder maakt. Het bijzondere aan dit meer is dat het een groot deel van het jaar bijna geheel droog staat en dan dienst doet als park.

Midden in de jungle van het ongerepte Guyana in het noorden van Zuid-Amerika ligt één van de meest krachtige en mooiste watervallen ter wereld: de Kaieteur watervallen. 
De watervallen worden gevormd door de krachtige rivier Potaro, in het oosten van de bergen van Pakaraima. Over een breedte van meer dan 100 meter stort de rivier zich 226 meter naar beneden.

Bij Texas denken de meeste mensen aan een woestijnachtig landschap. Toch is het lang niet alleen maar woestijn wat de klok slaat in deze op één na grootste staat van de Verenigde Staten. Zo vindt je er ook talloze meren en rivieren, maar ook weiden en naaldwouden en zelfs zandstranden aan de kust van de Golf van Mexico. Toch hoef je in Texas voor zwemgenot niet helemaal naar de kust te reizen. In de buurt van de stad Austin vind je namelijk een wel heel bijzonder klein paradijsje, Hamilton Pool.

China heeft vier grote boeddhistische grot complexen, waarvan de Longmen grotten veruit de bekendste zijn. Veel minder bekend zijn de grotten van Maijishan in de provincie Gansu in het noordwesten van China.

Elk jaar, tussen mei en juni, treedt er in en rond de Hondurese stad Yoro een merkwaardig natuurverschijnsel op. De anders zo strakblauwe hemel boven het Hondurese plaatsje wordt dan aardedonker en uit de samengepakte wolken valt in een uur of drie heel veel regen. Als het weer opklaart blijkt de straat van het kleine Hondurese stadje bezaaid te liggen met kleine levende visjes, die vervolgens door de lokale bevolking worden verzameld en opgegeten.

In het zuiden van Burkina Faso in het westen van Afrika ligt het bijzondere dorpje Tiébélé. In het dorpje, dat niet ver van de grens met Ghana ligt, wonen zo'n 5000 mensen die tot de Kassena stam behoren en nog geheel volgens traditionele regels leven.

De Victoria watervallen op de grens tussen Zambia en Zimbabwe, de Niagara watervallen tussen Canada en de Verenigde Staten en de Iguazu watervallen op de grens tussen Argentinië en Brazilië kennen veel mensen waarschijnlijk wel. De Baatara kloofwaterval in Libanon zal veel mensen waarschijnlijk echter niets zeggen, en dat is vreemd, want qua schoonheid hoeft deze waterval namelijk zeker niet onder te doen voor zijn bekendere soortgenoten.

Asfalt, we rijden er bijna dagelijks op en bijna 1 procent van Nederland is er inmiddels mee bedekt. Tegenwoordig komt asfalt vooral uit olieraffinaderijen, maar vroeger kwam een groot deel van ons asfalt uit het Caribische Gebied, namelijk uit Pitch Lake in Trinidad en Tobago.

In de graanstreek van West Australië, bevindt zich het bijzondere natuurverschijnsel Wave Rock, oftewel, Golf Rots. Deze bijzondere rots is samen met Ayer's Rock één van de bekendste natuurverschijnselen van Australië. 
De rots heeft zijn naam te danken aan zijn bijzondere vorm. Door de holle zijwand lijkt de rots namelijk op een enorme vloedgolf die plotseling is versteend. Dit effect wordt nog vergroot door de verticale lijnen die over de rots heenlopen.

Het eiland Staffa, dat behoort tot de Binnen-Hebriden ten westen van Schotland, is één van de meest romantische en dramatische onbewoonde eilanden van Europa. Het eiland, dat slechts 200 bij 600 meter groot is, is vooral bekend vanwege de enorme kolommen van zwartgekleurd basalt die het eiland omringen.

Hoog in de Andes op de hoogvlakte van Bolivia vind je temidden van vele lagunes, zoutvlaktes, woestijnen en vulkanen het prachtige gekleurde Laguna Colorada. Dit bijzondere meer op ruim 4000 meter heeft een fel oranje/rode kleur die al van verre is waar te nemen. In het meer bevinden zich verschillende witte eilandjes van het mineraal borax, die prachtig contrasteren met de fel oranje/rode kleur van het meer.

In het noordoosten van de staat Wyoming in de Verenigde Staten rijst een enorme rotsmassa als een prehistorische wolkenkrabber op uit het rivierdal van de Belle Fourche. De 386 meter hoge monoliet met de onheilspellende naam Duivelstoren (Devils Tower) kan bij helder weer van een afstand van 150 km worden waargenomen.

Op het eiland Bohol in de Filipijnen bevindt zich een fascinerend natuurverschijnsel: de zogenoemde Chocolate Hills. Op een vlak plateau verrijzen hier, in een gebied van ongeveer 50 vierkante kilometer, 1.268 kegelvormige heuvels die op het eerste gezicht volslagen identiek lijken.

Pagina 1 van 2
  • reportages

  • vliegtickets

  • bijzonderbestemmingen

  • lofoten videoOp auto-avontuur in IJslandSocialmedia-reis door Zuid Amerika

    Rondreis door Togo en Beninfoto-video/video-s/de-terugreis

  • reisoranisatie-logos

Sprookjesachtig Marokko

€ 823.00
- Logeren in kleinschalige, sfeervolle hotels - Bezoek aan de Koningssteden van Marokko- Onbekend, maar schilderactig Chefchaoun- Ontdek de beroemde Kasbah Route- Genieten aan het strand van Agadir- Prijs ...

Hoogtepunten van Java Bali

€ 1645.00
- Rondreis met privé-chauffeur en gids- Stadstour Jakarta & Botanische tuinen van Bogor- Bezoek aan de Sariater Hotsprings- Boeiende treinreis langs de rijstvelden van Java- Jogjakarta met de beroemde ...