Reisbijbel

U bevindt zich hier:Home>Even voorstellen>Even voorstellen - Reisbijbel
TwitterFacebookYoutubePinterestInstagram
Even voorstellen
Wouter Peters

Toen mijn ouders mij nog voor mijn eerste verjaardag voor een jaar meenamen naar Ghana was het kwaad geschied; ik zou de drang naar het onbekende nooit meer kunnen weerstaan. De vele (kampeer)rondreizen in Europa die daar in mijn jeugd op volgden hebben deze drang naar het onbekende alleen maar sterker gemaakt. Verschillende reizen in Europa, Afrika, Azië, Noord- Zuid- en Midden-Amerika later is deze honger naar het onbekende nog steeds niet gestild. Sterker nog, het wordt alleen maar erger! Een aantal maal per jaar bind ik dan ook de rugzak op om weer nieuwe oorden te gaan ontdekken. Sinds een aantal jaar doe ik dat samen met mijn vrouw en drie kinderen, die het reizen weer een hele nieuwe dimensie geven. Inmiddels hebben ook zij hun eerste wereldreis al achter de rug en zo is waarschijnlijk ook bij hen het kwaad al wel geschied .....

Koen Samson

Tien jaar was ik, toen ik er door werd gegrepen. Ik werd wakker in een rijdende trein, keek uit het raam en ontdekte dat we dwars door de Alpen reden. Het heeft me daarna nooit mee losgelaten. Wat het is? Ik weet het echt niet. Het is dat speciale gevoel van altijd onderweg willen zijn. Om dit unieke gevoel vast te houden heb ik later vele interrail-reizen naar uithoeken van Europa gemaakt en ben zelfs als railhost op de treinen aan de slag gegaan. Later ben ik het gaan zoeken op andere continenten. Afrika, Azië, Midden- en Zuid-Amerika, en nog steeds kan ik er niet de vinger op leggen. Het heeft me nog altijd in de greep. Dus er zit niks anders op om dan maar te blijven zoeken en ondertussen alvast maar over de volgende reis te dromen....

Joep Kolijn

Waarom ik zo gegrepen ben door het reizen?  Noem het onrust, drang naar nieuwe ervaringen, behoefte aan warmte en vrijheid. Kortom ik vind het geweldig.

De mooiste ervaring die ik tot nu toe heb gehad is een 48 durende treinreis door Tanzania en Zambia. Giraffen en olifanten door het oerwoud zien rennen van uit je coupé. De plaatselijke bevolking die bij iedere stop van de trein hun handelswaar probeert te verkopen. Een geweldige ervaring waarvan ik er hopelijk nog meer van ga beleven. Hoog op mijn lijstje staat een landover door Afrika samen met de kinderen, maar dat wordt nog even sparen.

Ruud Beerens

Het begon allemaal in Noorwegen. Niet eens vanwege grote reisdrang, maar uit pure fascinatie voor Scandinavië in het algemeen en Noorwegen in het bijzonder. Met de rugzak om trok ik met een studievriend lopend, varend en treinend door het land. Meerdere malen. IJsland volgde en de hoewel ze nog steeds mijn voorkeur hebben, waren de nodige jaren later opeens de koude landen op. Door mijn 'koude' reizen had ik inmiddels wel geleerd dat het leuker is om nieuwe gebieden te ontdekken dan om terug te gaan naar bekend terrein. Met de hitte kan ik nog steeds moeilijk omgaan, maar toch ben ik tegenwoordig regelmatig in de tropen te vinden. Doel: alle landen van de wereld bezoeken. Subdoel: tijdens mijn reizen eten zoals de inwoners, en het liefst zo vreemd mogelijke diersoorten. Hoe meer walging dieren of onderdelen daarvan bij de gemiddelde persoon oproepen, hoe liever ik ze in mijn mond stop. Om die reden kom ik ook graag in Azië: spinnen, schorpioenen, zeesterren, slangen, honden, katten, torren... alles is daar te vinden voor een reizende culifreak als ik!

Theo Molenaar

Mijn eerste verre reis was naar Indonesië. Daarna volgden Mexico, Turkije, Thailand en Maleisië. Waarop het tijd werd voor een langere reis. Met een enkeltje Bombay en een vaag plan vertrekken en ruim zes maanden later met de trein terugkomen uit Beijing. Het gevoel te beschikken over een oceaan van tijd en een dampkring aan vrijheid. En de herinneringen die na een jaar bijna op de dag nauwkeurig waren blijven hangen, terwijl die aan de maanden ervoor al niet meer waren dan een samenvatting van herhalende feiten. Dat gevoel is bij me gebleven en ik heb altijd geprobeerd zo veel te reizen als mogelijk was, naast andere passies als muziek en het broodnodige werken. 
Belangstelling voor fotografie had ik al voor het reizen. Maar de mogelijkheid om mijn herinneringen te kunnen ondersteunen en te delen zorgde ervoor dat fotografie een heel belangrijk element is geworden van het reizen. Ik heb gemerkt dat ik er ook anders van ga kijken. En uit kijken en beleven volgen verhalen.

Martin Boon

Vanaf jongs af aan heb ik een passie voor reizen. De sterkste herinneringen aan thuis zijn altijd de vakanties geweest, in met name, Duitsland en Scandinavië. Toen ik het huis uit ging werden de vakanties de eerste jaren vooral “partyvakanties”. Hoewel ik altijd wel iets van de omgeving wilde zien, stonden er op die vakanties andere dingen centraal.
In 2002 ging het roer om.  Na een zonvakantie op Isla Margarita volgde een fantastische reis met de Trans-Mongolië Express, die we verlengden tot aan Hong Kong toe. Daarna was het hek van de dam en volgden reizen naar de Verenigde Staten, Midden- en Zuid Amerika en natuurlijk de nodige landen in Europa.
Ik begon in die jaren, mede door nog een bezoek aan Rusland en twee ctitytrips naar Kiev, een sterke interesse in de voormalige Oostbloklanden te krijgen. In 2012 ben ik met mijn gezin twee maanden op rondreis geweest naar dit relatief onbekende deel van ons continent. Een reis van 13.000 kilometer en prachtige ervaringen rijker is het nu wachten op (en vooral sparen voor) een volgend avontuur. Het is mooi om te zien dat mijn dochters van 5 en 2 inmiddels ook al compleet besmet zijn met het reisvirus.
De planning is om elk land van de wereld te bezoeken. Op de top van mijn wensenlijst staan Armenië, Georgië, Azerbeidzjan en de vijf voormalige Sovjetrepublieken in Centraal-Azie.

André van Luttikhuizen

Tot 2000 had ik wel veel gereisd, maar de reizen beperkten zich, op Canada na, tot Europa. In 2000 werd ik echter door het reisvirus gegrepen. Met zes personen trokken we met een busje door Zuid-Afrika. Vanaf het moment dat we het hek van een private game lodge passeerden was het raak. Voor het eerst in aanraking komen met dieren in het wild die je alleen kent in gevangenschap. Een fantastische ervaring die ik nooit zal vergeten.
Vanaf dat moment wilde ik de wereld ontdekken, de dierenwereld beleven, culturen proeven en de kleurrijke bewoners ontmoeten. Zuid-Afrika is sindsdien altijd favoriet gebleven en het land heeft voor altijd mijn hart gestolen. In het begin wilde ik zoveel mogelijk zien en legde ik enorme afstanden af in korte tijd. Tegenwoordig beperk ik de afstanden, maar beleef ik alles intenser. Inmiddels heb ik vele landen bezocht in bijna alle werelddelen, behalve Australië.
Het vooraf bezig zijn met de reis geeft al een heerlijk gevoel en achteraf geniet ik van de foto's en droom ik alweer van een volgende reis....

Ronnie Dankelman

Ik ben altijd al geinteresseerd geweest in stammen en minderheden. Toen ik het boek African Ceremonies, van Carol Beckwith en Angela Fisher, had gezien bracht me dat op het idee om naar een Dipo ceremonie van de Krobo in Ghana te gaan. Tijdens dit meerdaagse ritueel worden meisjes volwassen. Het kostte me maanden om er achter te komen waar en wanneer de ceremonie gehouden zou worden. Ambassades, ministeries en toeristenbureaus heb ik benaderd, maar niemand wist waar en wanneer. Zelfs bellen naar hotels en restaurants in dorpen van de Krobo leverde niks op. Uiteindelijk werd mijn zoektocht beloond door een Krobo vrouw die me belde en ik heb een weekend lang de Dipo ceremonie bijgewoond. De lokale bevolking was heel erg vriendelijk, er waren geen andere toeristen en na 3 dagen wilden ze niet dat ik weg zou gaan. Sinds Ghana ga ik regelmatig naar festivals, ceremonies en traditionele feesten in landen rondom de Sahara en de Himalaya, op zoek naar uitstervende tradities...

Jorien de Wit

Verbazing. Dat is waarschijnlijk het woord wat tijdens al mijn reizen centraal staat. Een bijzondere vogel, het geluid van de zee of een mooi gebouw. Ik kan mezelf over alles wat ik tegenkom verbazen. Toen ik op mijn 16e voor het eerst met vriendinnen richting Londen ging, was er geen houden meer aan. Veel citytrips volgden, waarbij mijn honger naar nieuwe reizen alleen maar groter werd. Evenals mijn eeuwige drang naar het ontdekken van nieuwe dingen. Verandering van spijs doet eten, zeggen ze wel. Daarom bezocht ik Thailand en Curaçao, dat was immers eens wat anders dan een grote culturele stad. Ook hier voelde ik een constante verwondering over alles wat ik zag. Wat is de wereld ongelooflijk mooi! Mijn lijst van plaatsen-die-ik-écht-moet-zien is dan ook oneindig.

Michiel van der Ark

Ik ben zo iemand die alle hoofdsteden van Afrika kan noemen, die weet hoe je het beste met openbaar vervoer van Istanbul naar Hong Kong reist; in welke steden je moet overstappen en wat je onderweg allemaal kunt zien en beleven. En niet alleen door thuis de atlas goed te bestuderen. Al m’n hele leven heb ik heel veel gereisd; tijdens eigen vakanties, maar ook als reisbegeleider. Behalve genieten van al het moois op onze planeet, was reizen voor mij ook altijd ‘de atlas in het echt’: Dus zó ziet Timboektoe eruit; dus zó rijdt de Trans-Siberië Expres; dus zó ziet die lege witte plek in de atlas er in het echt uit. Ik ben gek op de meest ruige landschappen, op reizen om het reizen én op de meest rare en minst bezochte landen.

Carlien van Viegen

Het begon allemaal toen ik naar Barcelona vertrok om Spaans te leren. Ik viel als een blok voor de romantische taal, de mentaliteit, het ritme. En het ontmoeten van mensen uit alle hoeken van de wereld maakte een heftige reisdrang in me los. Toen ik daarna naar Latijns-Amerika was geweest werd het alleen maar erger. Ik wist het zeker: reizen is het mooiste wat er is! Des te meer nieuwe geuren & kleuren ik ervaar, des te langer mijn wensenlijst wordt... Wees gewaarschuwd: als het virus zich eenmaal heeft genesteld, raak je het nooit meer kwijt :)

Eva Hopstaken

Je kunt het je waarschijnlijk niet voorstellen, maar tot mijn 18e was ik nog nooit in het buitenland geweest. O.k. ik woon vlakbij de Belgische grens dus een bezoek aan de Zoo in Antwerpen kwam wel eens een keer voor, maar doorgaans ging mijn zomervakantie niet verder dan een dagje naar een zeer bekend pretpark in Kaatsheuvel. Mijn eerste buitenlandse reis was niet alleen over de grens, maar ook naar een ander continent. Niets eerst eens met de auto naar Zuid Frankrijk, of een weekendje Londen, nee ik nam meteen het vliegtuig naar Montego Bay, Jamaica. Keek mijn ogen uit, fantastisch vond ik het. Dit smaakte overduidelijk naar meer. Korte trips in Europa volgden. Na mijn afstuderen aan de Hoge School voor Toerisme en Verkeer kon wat mij betreft het echt werk beginnen. Kom maar op met al die boeiende bestemmingen. Ik reisde naar de Verenigde Staten en het Caraibisch gebied, alvorens ik mijn favoriete continent ontdekte: Azie. Wat voorzichtig begon met een weekje Beijing, China, werd al snel gevolgd door 17 dagen Thailand. In 2003 besloot ik mijn baan bij een reisorganisatie voor een half jaar te onderbreken en deze tijd te gebruiken om vanuit Rusland, via Mongolie naar China te reizen per Trans Siberie Express. Van daaruit meteen Vietnam, Laos, Cambodja en Thailand er maar aangekoppeld en met heel veel weemoed uiteindelijk het vliegtuig terug naar Nederland genomen.
Soms word mij wel gevraagd naar mijn favoriete bestemming, maar ik kan niet kiezen. Mijn eerste gedachte gaat altijd uit naar Thailand, maar al snel volgt het ongerepte Mongolie als tweede antwoord. En wanneer je me nog langer bedenktijd geeft, zal ook Korea (zowel Noord- als Zuid) een antwoord kunnen zijn. Wensen, zijn er nog genoeg, Bhutan staat op dit moment hoog op mijn verlanglijstje. Wie weet..... wie weet....

Daphne Duppen

Van jongs af aan heb ik een grote interesse voor reizen. Deze passie is enorm toegenomen na een jaar lang reizen in Australië, Nieuw-Zeeland, Hong Kong en Thailand. Tijdens dat jaar besefte ik pas echt wat de wereld allemaal voor moois te bieden heeft. Elke dag van dat jaar herinner ik me alsof het gisteren was. Na zoveel indrukken en ervaringen, was de grootste indruk toch wel het zwemmen met Whale Sharks in West-Australië. Prachtige ervaring! Na dat jaar heb ik me voorgenomen zoveel mogelijk te gaan genieten van nog onbekende
bestemmingen. In de perioden dat ik niet reis deel ik graag de verhalen en foto's, zodat anderen zich in kunnen lezen en ik enthousiast de reis kan herbeleven!

Angela van der Velden

Mijn onstilbare honger naar reizen is begonnen toen ik als 17 jarige op het vliegtuig stapte om een jaar bij een gastgezin in Beatrice, Nebraska in de Verenigde Staten te gaan wonen. Nog nooit eerder was ik alleen weg geweest en had ik langer dan een uur in het vliegtuig gezeten. Door mijn tijd in Amerika leerde ik een nieuwe kant van mezelf kennen, ik ontwikkelde een talenknobbel en een passie voor het ontdekken van nieuwe culturen. Mijn internationale studie in het toerisme sloot hier mooi op aan en zorgde voor mijn introductie in Azië. Deze vreemde omgeving prikkelde mijn zintuigen en als kers op de taart mocht ik een half jaar in Vietnam gaan wonen, midden tussen de lokale bevolking. Mijn reizen hebben me fervent liefhebber van Sociale Media gemaakt en ik twitter/facebook/instagram mijn avonturen dan ook met veel plezier. Inmiddels ben ik geaard in Nederland maar blijft de wijde wereld me onverstoord roepen!

Sanne Helbers

Als kind gaven mijn ouders het geld liever uit aan vakanties dan aan spullen. We reisden dan ook heel wat af met sleurhut achter de auto, per camper, fiets of motor. We deden niet per se de meest rare bestemmingen aan, maar mijn ouders gingen er prat op dat we wel de meest ongerepte routes volgden. Op de bonnefooi, met handen en voetenwerk en drie woorden in de taal van het land op zak, kwamen we aardig ver. De echte hang naar het avontuur begon pas echt toen ik in mijn eentje een half jaar naar Londen vertrok. Kort nadat ik terug was begon ik te werken in een internationale instelling, waar ik een ticket naar Shanghai kreeg om het project waar ik aan werkte verder op te zetten. Wat een nieuwe wereld! Wat een cultuur, eten en taal! Maar ook: hoe ver kan een mens uit zijn comfortzone getrokken worden? Hoe raar ik de Chinezen ook vond, het had een vonk doen overslaan zo in dat verre Oosten. Vier maanden na terugkomst uit China vertrokken mijn vriend en ik naar Nieuw-Zeeland, waar we de meest relaxte tijd hebben gehad. En toen was het eigenlijk niet meer te houden: van Singapore naar Maleisië, van (weer) China naar Mongolië en van Rusland naar Vietnam. Als we reizen zoeken we vooral naar veel ruimte voor eigen inbreng: ook wij gaan het liefst op de bonnefooi en leren ter plekke roeien met de riemen die we hebben. En onze ervaring is dat je dan het meeste leert van het land en de locals.

Fleur Damen

Vier jaar was ik en daar stond ik dan, op m'n eerste schooldag op Bonaire. De lerares sprak geen Nederlands, ik verstond geen Papiaments. Er was maar één oplossing: me aanpassen. De verschillen tussen mensen is precies waarom ik van reizen houd. Naast alle prachtige landschappen, nieuwe geuren en smaken, is het vooral de cultuur die me aanspreekt. Prachtige kerken, mooie verhalen, fascinerende rituelen, andere talen: ik vind het allemaal even interessant. Al sinds ik me kan herinneren, droom ik van een leven waarin ik veel kan reizen en andere culturen kan leren kennen. Momenteel probeer ik het Spaans onder de knie te krijgen en reis ik zoveel mogelijk in Spaanstalige gebieden. Ook het Midden-Oosten heeft me altijd gefascineerd en ik hoop dan ook nog eens een mooie rondreis door Jordanië en Libanon te mogen maken! En ook Zuid-Afrika, Mongolië, India, Griekenland en Cambodja staan hoog op het lijstje. Nu ik er zo over nadenk, komt er geen einde aan. Kortom: er is zoveel moois, laat het maar komen!

Hans Karel

Als 7 of 8 jarig jongetje namen mijn ouders me voor het eerst mee op een buitenlandse vakantie. Achterin de auto hield ik met een potlood in de Grote Bosatlas de route bij. Op een witte pagina schreef ik de plaatsnamen waar we langskwamen. De enorme bergen, de mensen die een onverstaanbare taal spraken, het eerste echte Italiaanse ijsje, alles maakte een enorme indruk op me. Die fascinatie voor het ‘lijnen trekken’ over onze aardbol, het onderweg zijn en ergens aankomen waar alles nieuw en anders is, is nooit meer verdwenen.
Na mijn studie had ik al snel door dat de eeuwige wederkeer van een vijfdaagse kantoor-werkweek mij te weinig afwisseling bood. Ik zocht en vond een zomerbaan als reisleider. Het begeleiden van groepen bleek een nieuwe dimensie aan het reizen toe te voegen. Ik kwam meerdere keren op dezelfde plek, - ik deed bijvoorbeeld acht keer de Trans-Mongolië expres van Moskou naar Beijing - en elke keer was het toch weer anders. Bovendien bouwde ik een band op met de lokale gidsen en chauffeurs, goed voor bijzondere inkijkjes achter de toeristische façade. Een land leer je pas echt kennen als je de mensen leert kennen.
Mijn droom is om ooit op de fiets een ‘rondje wereld’ te voltooien. De lijn van Utrecht naar Istanbul kan ik al in de Grote Bosatlas intekenen. Ik heb best nog een eindje te gaan…
Met veel plezier leg ik mijn reisbelevenissen vast in tekst en foto. Nog blijer word ik als anderen mijn verslaggeving kunnen waarderen.

Esther de Jong

Als jong meisje gingen mijn familie en ik ieder jaar kamperen in Frankrijk. Ik wist het zeker: ik wil later in Frankrijk wonen, de taal spreken en net zo zijn als de Fransen. Toen we een keer een uitschieter maakten naar Italië wist ik het helemaal: ik wil emigreren naar Italië en een echte Italiaan worden. Zo zette de trend zich een beetje voort en begreep ik dat ik toch een keer een keuze moest maken...het werd Madrid voor 9 maanden waar ik ook een klein beetje Spaans werd en in ieder geval de taal leerde. Hoewel ik nu gesetteld ben in het eigen Nederland, is er natuurlijk maar 1 manier om een klein onderdeel te worden van een andere bestemming en dat is door zoveel mogelijk te reizen. Ik kan genieten van iedere bestemming: Jamaica heeft mijn hart gestolen en op Parijs word ik iedere keer weer verliefd. Fins Lapland is onvoorstelbaar prachtig en in New York heb ik met open mond rondgelopen. Reizen biedt ervaringen en deze pakt niemand je meer af. Gelukkig is de wereld intens groot en heb ik nog een hoop bestemmingen te gaan...

Antonette Spaan

Toen ik als klein meisje door mijn ouders werd meegenomen voor een dagje uit naar Schiphol en ik al die vliegtuigen en mensen met koffers zag, wist ik het meteen: dat ga ik later ook doen! Op de basisschool was de Grote Bosatlas mijn favoriete boek en tijdens mijn middelbare schoolperiode zat ik aan de buis gekluisterd als Floortje Dessing weer eens door het beeld heen reisde. Een opleiding toerisme volgde en binnen korte tijd was mijn eerste reis buiten Europa een feit. Ik heb al sinds jaar en dag een voorliefde voor de bergen en met een rugzak de natuur in is voor mij ultiem genieten! Inmiddels heb ik al op vele plekken ter wereld gewandeld: van de Alaska Range tot de uitlopers van de Andes in Patagonië en de Southern Alps in Nieuw Zeeland. Dat ver niet per definitie beter is dan dichtbij staat als een paal boven water: van een overstekend hert op de Veluwe (mijn "achtertuin") kan ik net zo enthousiast worden als een ontmoeting met een grizzlybeer in Yellowstone National Park. Nouja, bijna net zo enthousiast dan ...

Eline van Leeuwe

Kamperen in Frankrijk. Dat was altijd dé bestemming van de zomervakantie van mijn ouders, mijn broer en ik. Hoewel ik iedere keer genoot als de geur van tentdoeken mijn neus binnendrong of we 's avonds kaartspelletjes deden bij het minimale licht van een citronellakaars, wilde ik toch meer. Uitschieters als Corsica, Milaan, Kreta en zuid-Spanje werden door mij dan ook gekoesterd. Totdat ik zelf geld ging verdienen en in staat was de wijde wereld, die zich toen net aan mijn voeten legde, in te stappen. Het werd Noord-Amerika. Iedereen ging na de middelbare school naar Australië of zuidoost-Azië, maar mijn vriendin en ik waren altijd een tikkeltje anders. 18 jaar oud, we mochten niet drinken, niet autorijden, niet uitgaan, maar 'slechts' jong en naïef zijn en van het leven genieten. Na deze reis wist ik het zeker: ik wil nog veel en veel meer reizen.
Mijn volgende missie: aankomende zomer zeven weken lang door Thailand, Cambodja, Vietnam en Laos trekken. Houd Reisbijbel dus in de gaten, want vanuit de Mekong rivier en de rijstvelden gaat u van mij horen!

Rachel Cramer

Het woord ‘reis’ wordt in de Van Dale gedefinieerd als het trekken van een plaats naar een andere en dat is nu juist wat mij zo aantrekt; onderweg weet je nooit wat je tegenkomt. Het gevoel wat een nieuw land je geeft, de mooie natuur, de nieuwe geuren, het klimaat en de kans dat je voor even onderdeel mag uitmaken van een andere cultuur. Stiekem ben ik ook wel een beetje jaloers op Michael Palin die het presteerde om binnen tachtig dagen rond de wereld te reizen. In tachtig dagen zal het mij nooit lukken maar het is een mooi streven om de rest van de wereld te kunnen zien. Een klein begin heb ik in ieder geval alvast mogen maken met (verre) reizen naar Amerika, Sri Lanka, Indonesië en uiteraard ons eigen Europa. Desalniettemin is de verlanglijst met nieuwe bestemmingen eindeloos; het reisbloed kruipt tenslotte waar het niet gaan kan..

Jan Willem van de Kamp

Als klein jochie schijn ik ooit van huis weggelopen zijn omdat ik naar Afrika ging. Ik moest en zou olifanten zien. Op de hoek van de straat was ik weg al kwijt en het zou nog een paar jaar gaan duren voor ik eindelijk de grote reis echt zou gaan maken. En toen was het ook liefde, echte liefde. Uiteindelijk heb ik met twee handen de kans aangegrepen om naar Namibie te verhuizen om na een paar jaar door te verhuizen naar Uganda. En daar woon/werk ik ondertussen al weer 2,5 jaar. Ik heb zo het gevoel dat er nog meer jaren bij zullen komen. Begonnen als hotelmanager in het zuidwesten van Uganda, nu als manager voor een tour operator in Entebbe. En hoewel het reizen in Afrika iets minder is geworden sinds ik er woon, nieuwe landen en belevenissen toevoegen gebeurt nog wel.

Yverne Berkers

Ik schrijf al sinds ik een pen kan hanteren en vanaf het moment dat ik reizen ging maken combineer ik die twee met passie. Fotograferen doe ik ook en die liefde combineer ik zonder moeite met de andere twee. Reizen heb ik niet bepaald met de paplepel ingegoten gekregen (met mijn ouders bleef ik altijd in Nederland) maar inmiddels heb ik die achterstand behoorlijk ingelopen. Ik reis voornamelijk met mijn man, mijn onbetwiste reismaatje sinds we samen naar Griekenland gingen. Een maand lang backpacken na ons afstuderen met de wetenschap van een eerste baan én een huisje op zak - een zalige zomer was dat.
Inmiddels is onze favoriete reiservaring Japan, waar werkelijk alles fascinerend is en het eten met stip de culinaire wereldtop aanvoert. Meerdere malen per jaar (als het even kan) brengt het vliegtuig ons naar een verre bestemming, maar voor een citytrip (in eigen land of daarbuiten) zijn we ook altijd te porren. En wanneer ik niet op reis ben ben ik wel bezig met de voor – of napret ervan... Al met al is reizen niet meer uit mijn leven weg te denken, en ik zou niet anders willen!

Sandra van Bijsterveld

Mijn liefde voor reizen begon met liefde voor talen: de Romereis op het gymnasium, waar Latijn mijn lievelingsvak was, en zomercursussen in Rusland en Bulgarije tijdens mijn studie Slavische talen. Na die studie ging ik aan de slag als vertaler en tekstschrijver met als specialisatie toerisme. Bij het werken aan opdrachten voor verkeersbureaus, cruiserederijen en vliegtuigmaatschappijen kwam ik in aanraking met prachtige bestemmingen. Oost-Europa is me altijd erg blijven boeien. Daarnaast ben ik getrouwd met een man met een passie voor Zweden. Samen met onze drie kinderen gaan we nu zo vaak mogelijk naar Zweden en Tsjechië. Die landen nemen dan ook een prominente plek in op mijn blog over schrijven en reizen: Stralend schrijven.

Lobke Elbers

'Just do what locals do' is mijn uitgangspunt als ik op reis ga. Ik spot graag nieuwe dingen. Eten, drinken en slapen, dat vind ik fijne en inspirerende dingen. Een culinaire en creatieve inslag. Een beetje zoals 'het moet wel mooi zijn anders vind ik het lelijk'. Ik ben ontzettend nieuwsgierig en laat me graag inspireren door mensen en concepten. Ik hoop dat ik jullie daarmee ook enthousiast kan maken! Op mijn blog www.thefancydiary.com doe ik niet anders.

Inloggen

  • reportages

  • vliegtickets

  • bijzonderbestemmingen

China Verborgen Wonderen

http://www.tenzingtravel.nl/ccdimage/34038410
€ 3195.00
Vertrekdatum: 25 oktober 2015Gegarandeerd vertrek!Een bijzondere groepsreis door de landschappen van het mysterieuze China, onder begeleiding van onze bevlogen reisleider Gerard Korsten. Tijdens deze reis ...

Recife Olinda

http://www.tenzingtravel.nl/ccdimage/34041591
€ 225.00
De stad Recife ligt in het noordoosten van het land en dankt haar naam aan het langgerekte rif voor de kust. Olinda ligt nabij, een stad met een wonderschoon koloniaal centrum. Het uitzicht hier vandaan ...
  • lofoten videoOp auto-avontuur in IJslandSocialmedia-reis door Zuid Amerika

    Rondreis door Togo en Beninfoto-video/video-s/de-terugreis

  • reisoranisatie-logos