Reisbijbel

U bevindt zich hier:Home>Azië>Filippijnen>Tag: Filippijnen - Reisbijbel
TwitterFacebookYoutubePinterestInstagram

Een vrouw naast ons, zit in zichzelf psalmen te galmen, verkopers hangen verveeld rondom een oude transistorradio en een kind zit een kip achterna, terwijl de regen zich tussen de spleten van het golfplaten dak dringt. De Spartaanse houten banken van het kleine busstation in Manilla zijn overduidelijk niet ontwerpen voor backpackende Westerlingen. Kreunend en steunend komt de aftandse schroothoop voor ons neus tot stilstand. Blijkbaar is dit het vervoermiddel dat ons vanuit de Filipijnse hoofdstad naar Banaue gaat vervoeren.

Op het eiland Bohol in de Filipijnen bevindt zich een fascinerend natuurverschijnsel: de zogenoemde Chocolate Hills. Op een vlak plateau verrijzen hier, in een gebied van ongeveer 50 vierkante kilometer, 1.268 kegelvormige heuvels die op het eerste gezicht volslagen identiek lijken.

zaterdag, 22 december 2012 14:47

10 meest positieve landen van de wereld

Panama en Paraguay hebben de meest positieve bevolking van de wereld, tenminste volgens opiniepeiler Gallup. Dit Amerikaanse bedrijf probeerde in kaart te brengen van welke landen de bewoners het meest positief zijn door een aantal vragen te stellen. Zo vroeg Gallup in 148 landen aan duizend mensen of zij zich de vorige dag goed uitgerust voelden, met respect behandeld, veel hadden gelachen of geglimlacht, iets interessants hadden geleerd of gedaan en of zij blij terugdachten aan de vorige dag. Op basis van de gegeven antwoorden berekend Gallup hoe emotioneel de mensen in kwestie zijn.

donderdag, 29 november 2012 20:00

10 meest emotionele landen van de wereld

De bewoners van de Filipijnen zijn het meest emotionele volk van de wereld, tenminste volgens opiniepeiler Gallup. Dit Amerikaanse bedrijf probeert elk jaar in kaart te brengen van welke landen de bewoners het meest emotioneel zijn door een aantal vragen te stellen als 'heb je gisteren veel gelachen', 'voelde je je goed uitgerust gisteren' en 'ben je gisteren met respect behandeld'. Op basis van de gegeven antwoorden berekend Gallup hoe emotioneel de mensen in kwestie zijn.

Dat is wat je te wachten staat bij het Labasin Waterfall Restaurant in San Pablo City. Bij aankomst worden bezoekers uitgenodigd de schoenen uit te trekken waarna ze naar hun tafel geleid worden. Hier worden vervolgens de lekkerste traditionele gerechten geserveerd, gemaakt met lokale ingrediënten. Terwijl de gasten genieten van hun eten kabbelt het kristal heldere water over de voeten en onder de tafel door.

dinsdag, 06 november 2012 14:09

De beste streken in 2013 volgens Lonely Planet

Ieder jaar brengt Lonely Planet, bekend als uitgever van de bekende reisgidsen, de gids Best in Travel uit, waarin het aangeeft wat voor het aankomende jaar de steden, landen en streken zijn die je absoluut moet bezoeken. Onlangs kwam de gids voor 2013 uit.
Eerder lieten wij al weten wat volgens Lonely Planet de steden en landen zijn die je in 2013 absoluut moet bezoeken, maar zoals gezegd raadt de Lonely Planet ook een aantal streken aan die je in 2013 zeker niet mag missen. 

zondag, 24 juni 2012 00:09

Where the hell is Matt: 2012

De Amerikaan Matt Harding, bekend van de Youtube-hits 'Where the hell is Matt' heeft weer een nieuw filmpje uitgebracht en hoe kan het ook anders ook in dit filmpje danst hij weer de wereld rond. 
Matt werd wereldberoemd met een video die hij tijdens zijn eerste wereldreis in 2006 maakte en waarin hij overal waar hij kwam hetzelfde dansje uitvoerde. De video ging viral op You Tube en werd in totaal meer dan 17 miljoen maal bekeken. 

vrijdag, 17 februari 2012 11:34

Reisorganisaties met reizen naar Filipijnen

Kras Filippijnen Reizen
Kras is één van de grootste reisorganisaties van Nederland met een breed aanbod van scherp geprijsde reizen naar bestemmingen over de hele wereld. Kras biedt ook scherp geprijsde reizen aan naar de Filippijnen.

Kuoni Reizen Filippijnen
Kuoni Reizen voor velen beter bekend onder de oude naam "Special Traffic" organiseert verschillende reizen naar de Filippijnen.

Fox Groepsreizen naar de Filippijnen
Fox is specialist in verre reizen en organiseert dan ook groepsreizen naar diverse bestemmingen over de gehele wereld, waaronder onder andere de Filippijnen.

World Ticket Center Reizen naar de Filippijnen
World Ticket Center biedt naast vliegtickets ook reizen aan naar diverse bestemmingen in de gehele wereld. Zo biedt World Ticket Center ook reizen aan naar de Filippijnen.

E-vakanties Reizen naar de Filippijnen
eVakanties is een online reisburo waar producten van verschillende reisorganisaties worden aangeboden. Deze producten van verschillende aanbieders zijn makkelijk te zoeken en te vergelijken. Zo is bij E-vakanties ook een aantal reizen naar de Filippijnen te boeken.

BM Air Filippijnen Reizen
BM Air Reizen heeft een zeer uitgebreid aanbod van reizen naar de Filippijnen.

Mabuhay Filippijnen Specialist
Mabuhay is specialist in het aanbieden van reizen naar de Filippijnen.

Mariton Air Travel Reizen naar de Filippijnen
Mariton Air Travel is een reisorganisatie die is gespecialiseerd in reizen naar de Filippijnen.

Tropical Cyclist Fietsreizen naar de Filippijnen
Tropical Cyclist biedt fietsreizen aan naar de Filippijnen.

Diving Philippines, Duikreizen
Diving Philippines organiseert verschillende duikreizen naar de Filippijnen.

zaterdag, 17 december 2011 14:41

Leven op een begraafplaats in Manila

De Filippijnse hoofdstad Manila is één van de dichtstbevolkte gebieden in de wereld. Ruimte is er zo schaars dat mensen zelfs op het kerkhof zijn gaan wonen. Op de Navotas Cemetery zijn zelfs bijna meer levende dan dode mensen te vinden. Ruim 2000 gezinnen wonen bovenop de graven op deze begraafplaats.  

maandag, 25 juli 2011 14:05

De tien beste eilanden ter wereld

santoriniHet eiland Santorini in Griekenland is het beste eiland ter wereld, althans als je de lezers van het reismagazine Travel & Leisure mag geloven. Eerder lieten wij al weten dat de lezers van dit blad elk jaar hun meest geliefde steden in de wereld kiezen. Tegelijkertijd vraagt het reismagazine hen ook om de beste eilanden van de wereld te kiezen. Zij dienen de eilanden te beoordelen aan de hand van de criteria: natuurlijke bezienswaardigheden, overige bezienswaardigheden en activiteiten, restaurants en keuken, de vriendelijkheid van de lokale bevolking en de verhouding prijs/kwaliteit en zij kozen dus voor het prachtige Santorini.

  • Alle artikelen

  • Reportage

  • Reistips

  • Video

  • Reizen naar Reizen

Meliá Marina Varadero

Een modern appartementencomplex op Varadero met een variatie van winkels, restaurants en bars. Gelegen naast een hypermoderne jachthaven met een aparte catamaran terminal.

Villa Bonaire Nr 70

http://www.tenzingtravel.nl/ccdimage/34041852
€ 164.00
In Terrace, in de luxe woonwijk Sabadeco, vindt u deze ruim opgezette en tevens zeer stijlvol ingerichte vakantievilla. Door de hogere ligging geniet u hier van veel rust en volledige privacy. Omringd ...

Villa Bonaire Nr 60

http://www.tenzingtravel.nl/ccdimage/34041844
€ 164.00
U geniet hier van een adembenemend uitzicht vanuit praktisch alle vertrekken, zowel vanuit de woonkamer, als de keuken, de master bedroom, de veranda en het terras! Door de hoge mate van privacy, de prachtige ...

Villa Bonaire Nr 50

http://www.tenzingtravel.nl/ccdimage/34041842
€ 206.00
Deze geweldige villa ligt op een werkelijke toplocatie. U heeft strand en zee gelijk voor de deur liggen, wat ook garant staat voor een prachtig uitzicht over zee en het eiland Klein Bonaire! Daarnaast ...

Villa Bonaire Nr 40

http://www.tenzingtravel.nl/ccdimage/34041838
€ 208.00
Vanuit deze fraaie vakantievilla geniet u van een frontaal zeezicht vanuit uw eigen privétuin. Tevens met toegang tot uw eigen kleine strandje van waarvandaan u direct toegang heeft tot de zee. Dit is ...

Villa Bonaire Nr 30

http://www.tenzingtravel.nl/ccdimage/34041834
€ 151.00
Deze ruime opgezette villa met privézwembad biedt een perfecte accommodatie voor kleine groepen of families. Vanuit de woonkamer heeft u een prachtig ruim uitzicht over het eiland en de Caraïbische Zee. ...

Villa Bonaire Nr 20

http://www.tenzingtravel.nl/ccdimage/34041830
€ 278.00
Deze 8-persoonsvilla, direct aan de kustlijn ten zuidwesten van de hoofdstad Kralendijk, beschikt over haar eigen stukje strand dat vanaf het terras binnen enkele stappen te bereiken is. Door de directe ...

Villa Bonaire Nr 10

http://www.tenzingtravel.nl/ccdimage/34041827
€ 664.00
Deze villa is zonder twijfel de meest exclusieve villa die Bonaire u kan bieden, met haar stijlvolle inrichting en op en top luxe in en om de villa. Tel daar de ligging direct aan zee en zelfs uw eigen ...

Daintree Wilderness Lodge

http://www.tenzingtravel.nl/ccdimage/34027969
€ 123.00
Deze kleine lodge ligt diep in het regenwoud, dat op de Werelderfgoedlijst staat. Een verblijf hier betekent 'weg van alledag'.

Pan Pacific Perth

http://www.tenzingtravel.nl/ccdimage/34028315
€ 91.00
Het Pan Pacific Perth is een elegant deluxe hotel op een uitstekende locatie, dichtbij het centrum en de Swan River. Een hotel met stijl.

Mercure Hotel Perth

http://www.tenzingtravel.nl/ccdimage/34028314
€ 107.00
Een kindvriendelijk, comfortabel hotel met ruime kamers, op loopafstand van het gezellige centrum van de stad met restaurants, cafés en winkels.

Ibis Perth

http://www.tenzingtravel.nl/ccdimage/34028313
€ 88.00
Comfortabel toeristenklasse hotel en met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Het ligt in de winkelstraat van Perth en beschikt over een gezellig restaurant.