Reisbijbel

U bevindt zich hier:Home>Reistips>Rechter- of linkerhand? Wees je ervan bewust!
TwitterFacebookYoutubePinterestInstagram

Rechter- of linkerhand? Wees je ervan bewust!

Geschreven door  Reisbijbel

Gebruik in Islamitische landen, Hindoestaanse landen en de Boeddhistische landen in Zuid-Oost Azië je rechterhand om iemand een hand mee te geven, om mee te eten en om voorwerpen die aangereikt worden aan te pakken.

In al deze landen wordt de linkerhand namelijk als onrein beschouwd, omdat die wordt gebruikt bij het toiletbezoek. Iemand met de linkerhand een hand geven wordt in deze landen als een grove belediging gezien!

In sommige landen of streken (zoals Bali) is het zelfs erg onbeleefd om dingen met je onreine linkerhand aan te wijzen.  Ga je dus naar India, de Islamitische landen in Afrika of het Midden-Oosten of naar Zuid-Oost Azië wees je dan bewust van de hand waarmee je dingen doet. 

YouTube-iconVolg ons Facebook!

  • reportages

  • vliegtickets

  • bijzonderbestemmingen

  • lofoten videoOp auto-avontuur in IJslandSocialmedia-reis door Zuid Amerika

    Rondreis door Togo en Beninfoto-video/video-s/de-terugreis

  • reisoranisatie-logos

Indonesië Sumatra en Atjeh Indonesië op zijn puurst

Iss04
€ 1998.00
Deze fascinerende rondreis voert je over de groene woudreus Sumatra, één van s werelds grootste eilanden. Aangezien je hier een enorme verscheidenheid van culturen en landschappen aantreft, is Sumatra ...

Familiereis NOORD INDIA 16 dagen Tulbanden, olifanten en paleizen

5718
€ 1495.00
Dit is een India familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. Rajasthan is India's meest kleurrijke provincie. De sprookjesachtige paleizen, de forten en de rijk versierde kleding van de bevolking ...