Reisbijbel

U bevindt zich hier:Home>Reistips>Rechter- of linkerhand? Wees je ervan bewust!
TwitterFacebookYoutubePinterestInstagram

Rechter- of linkerhand? Wees je ervan bewust!

Geschreven door  Reisbijbel

Gebruik in Islamitische landen, Hindoestaanse landen en de Boeddhistische landen in Zuid-Oost Azië je rechterhand om iemand een hand mee te geven, om mee te eten en om voorwerpen die aangereikt worden aan te pakken.

In al deze landen wordt de linkerhand namelijk als onrein beschouwd, omdat die wordt gebruikt bij het toiletbezoek. Iemand met de linkerhand een hand geven wordt in deze landen als een grove belediging gezien!

In sommige landen of streken (zoals Bali) is het zelfs erg onbeleefd om dingen met je onreine linkerhand aan te wijzen.  Ga je dus naar India, de Islamitische landen in Afrika of het Midden-Oosten of naar Zuid-Oost Azië wees je dan bewust van de hand waarmee je dingen doet. 

YouTube-iconVolg ons Facebook!

  • reportages

  • vliegtickets

  • bijzonderbestemmingen

  • lofoten videoOp auto-avontuur in IJslandSocialmedia-reis door Zuid Amerika

    Rondreis door Togo en Beninfoto-video/video-s/de-terugreis

  • reisoranisatie-logos

Bijzonder Zuid India

201203301531100.IN AL ZIndia Mensen1 1379929797
€ 1674.00
- Ontdek het fascinerende Zuid India- Rondreis met privé-chauffeur per airco auto/minivan- Stadstour Chennai en Cochin- Ontdek het 'Venetië van het Oosten'- Unieke wildlife reservaat Periyar Nationaal ...

Alila Experience

https://www.tenzingtravel.nl/ccdimage/34081196
€ 941.00
Tijdens dit 8-daagse arrangement combineert u het prachtige Alila Ubud met het stijlvolle Alila Manggis. Sublieme service staat voorop tijdens uw verblijf in deze resorts en er zijn vele extraatjes inbegrepen ...