Reisbijbel

U bevindt zich hier:Home>Reistips>Rechter- of linkerhand? Wees je ervan bewust!
TwitterFacebookYoutubePinterestInstagram

Rechter- of linkerhand? Wees je ervan bewust!

Geschreven door  Reisbijbel

Gebruik in Islamitische landen, Hindoestaanse landen en de Boeddhistische landen in Zuid-Oost Azië je rechterhand om iemand een hand mee te geven, om mee te eten en om voorwerpen die aangereikt worden aan te pakken.

In al deze landen wordt de linkerhand namelijk als onrein beschouwd, omdat die wordt gebruikt bij het toiletbezoek. Iemand met de linkerhand een hand geven wordt in deze landen als een grove belediging gezien!

In sommige landen of streken (zoals Bali) is het zelfs erg onbeleefd om dingen met je onreine linkerhand aan te wijzen.  Ga je dus naar India, de Islamitische landen in Afrika of het Midden-Oosten of naar Zuid-Oost Azië wees je dan bewust van de hand waarmee je dingen doet. 

YouTube-iconVolg ons Facebook!

  • reportages

  • vliegtickets

  • bijzonderbestemmingen

  • lofoten videoOp auto-avontuur in IJslandSocialmedia-reis door Zuid Amerika

    Rondreis door Togo en Beninfoto-video/video-s/de-terugreis

  • reisoranisatie-logos

Orang Utans Lake Toba

€ 599.00
Deze korte tour is een prachtige aanvulling op uw rondreis door Indonesië. In het noorden van Sumatra ligt het nationale park Gunung Leuser, waar orang-oetangs leven. Wat is er mooier dan het geluk hebben ...

16 daagse rondreis Java Bali DeLuxe

€ 2099.00
... halfpension en inclusief entreegelden (beide t.w.v. circa € 150,- p.p.)! Onderweg verblijft u in veelal vier- en/of vijfsterrenhotels op basis van halfpension en reist u in een luxe aircotouringcar.  ...