Reisbijbel

U bevindt zich hier:Home>Reistips>Tip: Paris Museum Pass - zonder wachten toegang tot vele musea in Parijs
TwitterFacebookYoutubePinterestInstagram

Tip: Paris Museum Pass - zonder wachten toegang tot vele musea in Parijs

Geschreven door  Reisbijbel
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Ben je een echte museumliefhebber en ga je binnenkort op stedentrip naar Parijs? Dan is de Paris Museum Pass waarschijnlijk iets voor jou. 

Met de Paris Museum Pass kun je gedurende 2, 4 of 6 dagen de permanente collecties van meer dan zestig musea en monumenten in Parijs bezoeken. De kaart kost respectievelijk 35, 50 en 65 euro en en gaat in op de eerste dag van gebruik. Een groot voordeel van de Paris Museum Pass is dat je er ook een hoop tijd mee kunt besparen. Bij de meeste musea is er namelijk een aparte ingang/rij voor mensen die al in het bezit zijn van een entreekaartje (de Paris Museum Pass). Je kunt dus vaak zo doorlopen, terwijl anderen in (vaak lange) rijen moeten staan.

De pas werkt erg simpel. Voor je eerste museum- of monumentenbezoek moet je op de achterkant van de pas de naam en voornaam van de houder en de datum noteren: de pass is vanaf die dag geactiveerd. 
De Paris Museum Pass wordt wel pas economisch wanneer je van plan bent om twee of meer keren per dag een museum te bezoeken. Wanneer je maar één keer per dag naar een museum gaat, dan is de pas te duur. 

Kijk HIER voor een lijst van de musea en monumenten die meedoen aan de Museum Pass.

LET OP:

- Met de Paris Museum Pass heb je geen gratis toegang tot tijdelijke tentoonstellingen of rondleidingen met voordracht.
- De meeste musea en monumenten zijn gratis voor jongeren onder de 18, hebben gereduceerde tarieven voor jongeren tussen 18 en 25 jaar.
- Op plekken die zijn uitgerust met een toegangssysteem waarbij gratis toegangskaarten worden verstrekt of wanneer het aantal bezoekers is beperkt vanwege veiligheidsredenen, kan niet altijd worden gegarandeerd dat je niet in de rij hoeft te staan.
- De passen worden niet teruggenomen of omgeruild.
- Sluiting en gratis toegang om bijzondere redenen (stakingen, feestdagen ...) van de monumenten of musea geven geen recht op verlenging van de geldigheidsduur, noch terugbetaling van een of meerdere dagen.
- De musea en monumenten zijn in het algemeen gesloten op maandag of dinsdag, 1 januari, 1 mei en 25 december.

De Paris Museum Pass is verkrijgbaar bij de aangesloten musea en de kantoren van het Office de Tourisme in Parijs. Ook kun je hem op internet bestellen.

Heb jij ook nog reistipsDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet plaatsen we jouw tip wel op onze site.


{loaddf incontent q1=Frankrijk}

S

ince there is a lot of ground to cover in Rome, it's wise to plan your sightseeing schedule with possible savings in mind, and purchasing the Roma Pass (www.romapass.it) allows you to do just that. The three-day pass costs €23, and is good for unlimited use of buses, trams, and the metro. It includes admission to two of more than 40 participating museums or archaeological sites, and can help you jump to the head of the long line waiting to get into the Colosseum.

YouTube-iconVolg ons Facebook!

  • reportages

  • vliegtickets

  • bijzonderbestemmingen

  • Op auto-avontuur in IJslandSocialmedia-reis door Zuid Amerika

    Rondreis door Togo en Beninfoto-video/video-s/de-terugreis

  • reisoranisatie-logos