Geitenwol dus. Dat zal wel prikken. De verpakking waarin ze worden verstuurd maakt echter een zachte indruk. Mooi verpakt, handige labels eraan in verschillende kleuren, matchend bij de maten. Voor alle vier de reisgenoten is er een paar, en de junior reporters testen ze direct. Warm, lekker lang en … ze kriebelen niet!

Outdoor

De sokken lijken op het eerste oog te zijn gemaakt als slof, je kan er zelf ook antislip-materiaal onder doen, maar als je ze nog in schoenen wil dragen is dat niet handig. En, de sokken zijn dun genoeg om ze gewoon in je bergschoenen te dragen. Doordat ze lang zijn, kan je ze bijvoorbeeld in de bossen (tegen takjes en andere 'bosrommel') om je broek doen. Ze houden ook sneeuw tegen en drogen lekker snel, blijkt uit de testen in Zuid-Tirol!

Tip van Reisbijbel: “Een van de junior reporters heeft nogal warme zweetvoeten… De geitenwollen sokken doen wat ze beloven, ze houden je voeten droog. Ideaal dus als je gaat hiken of skiën.”

Warmte

De sokken zijn lekker warm, maar niet té. Ook op warmere dagen dragen ze fijn. Je kan ze zelfs meerdere dagen achter elkaar dragen zonder dat ze gaan stinken, handig als je bijvoorbeeld een huttentocht loopt. Thuis kunnen ze gewoon in de wasmachine, dan komen ze weer lekker in vorm. Omdat de sokken wat steviger zijn dan reguliere exemplaren, zijn ze ook handig voor in het vliegtuig. Lichtgewicht, lekker comfortabel en je ziet er ook nog aardig hip uit!

Waar haal je die Soxs?

Je bestelt ze online, ze zijn niet heel goedkoop (24,95 euro, juniors 19,95 euro), maar vergelijkbaar met een goed paar wandel- en skisokken en erg duurzaam. En deze dragen fijner na het sporten, gewoon op de bank in je berghut. Er zijn varianten voor kinderen en volwassenen en je kan ook een combipakket nemen met korting (2 voor 46,95 euro en een gezinspak met twee volwassen paren en een kinderpaar voor 59,95 euro).