De Wereld in 27 vakantiedagen: boek vol tips en trucs voor reizigers

Slimme Reistips

Wij Nederlanders zijn dan wel het meest reislustige volk ter wereld, maar we hebben voor deze leuke hobby slechts 25-30 vakantiedagen per jaar beschikbaar (als je fulltime werkt). Hoe zorg je dat je met dit beperkte aantal vrije dagen toch de wereld kunt zien? Geïllustreerd met prachtige foto's staat het boek 'De Wereld in 27 vakantiedagen' vol met tips en trucs voor de (onervaren) reiziger, die creatief wil leren omgaan met zijn tijd en eens iets anders wil zien dan de Spaanse costa.

tekst Carlien van Viegen

  'Ik heb nog nooit een jaar door Azië of Zuid-Amerika getrokken. (…) Ik vond reizen nogal pretentieus', geeft Keuning direct toe. Maar tijdens een onverwachte trip naar Istanbul openbaarde de waanzinnige wereld van reizen zich voor hem. Hij had het reisvirus te pakken (en kwam er nooit meer vanaf).

  Voorpret is het halve werk

  Door deze besmetting zocht hij voor zijn volgende vakantie alles tot in de puntjes uit. 'De reiziger die een jaar met de rugzak door Azië trekt, zal misschien beweren dat reizen op deze manier wel heel voorspelbaar wordt.' Maar daar is de auteur het niet mee eens: '… ergens echt zijn en dingen beleven, dat valt niet voor te bereiden, dat is altijd een belevenis op zich.' Johannes heeft er een sport van gemaakt: avonden lang speurt hij naar de goedkoopste tickets, beste vliegroutes en mooiste hotelletjes. Vervelende klus? Voor hem is het een en al voorpet. En het loont.

  Kies je categorie

  De kennis en ideeën die Keuning aanreikt, is vooral voor de onervaren reiziger zeer bruikbaar. En: voor elke reisliefhebber enthousiasmerend. Maar, ervaring of geen ervaring, hoe ga je nu creatief om met die schaarse, kostbare Nederlandse tijd? Om je op weg te helpen is het boek verdeeld in categorieën: trips met 4 of minder vakantiedagen ter beschikking en reisjes die zo'n 20 vakantiedagen kosten.

  Kies je land

  Vermoedelijk gebaseerd op eigen belevenissen, geeft de auteur suggesties om naar bepaalde landen te gaan. Over deze bestemmingen is uitgebreide info opgenomen: niet alleen tips over welke stadjes en vulkanen je zou moeten bezoeken, maar ook wat de beste reisperiode is en wat de slimste (vlieg)routes zijn.

  En droom vast lekker weg…

  Door de kleurrijke foto's krijg je direct zin om je 27 vakantiedagen in te wisselen. Het is echt een boek ter inspiratie om met een bak koffie (of alvast een juicy cocktail) in te lezen en je plannen verder vorm te geven. Meenemen kan, maar door het mooie papier is het vrij zwaar. En misschien vind je het te mooi om ezelsoren en scheuren in te krijgen – al heeft dat natuurlijk ook zijn charme.

  Fijne reis!

  Titel: De Wereld in 27 vakantiedagen
  Schrijver: Johannes Keuning
  ISBN / Code: 9789046811801
  Aantal blz.: 159
  Uitgever: Nieuw Amsterdam
  Soort: Reisgids
  Taal: Nederlands

  BESTEL

  close

  Wie wil jij inspireren met dit reisverhaal? Deel het snel!

  close

  Wie wil jij inspireren met dit reisverhaal? Deel het snel!