Brazilië, swingend land van superlatieven

Brazilië is één van de meest fascinerende landen ter wereld; met de langst aaneengesloten kustlijn ter wereld. Precies 7.250 kilometer lang, met de meest prachtige stranden en een geweldig klimaat maakt dat dit het paradijs is voor de liefhebber van zon en strand. Het is dan ook niet voor niets dat twee van de meest beroemde stranden van de wereld, Copacabana en Ipanema, zich in Brazilië bevinden.

Brazilië heeft de bezoeker echter zoveel meer te bieden dan de fabuleuze stranden alleen. Zo vind je er fascinerende steden als Sao Paulo, Salvador en natuurlijk het bruisende Rio de Janeiro, één van de mooist gelegen steden ter wereld, en beroemd om zijn carnaval en swingende inwoners. Maar ook de natuurliefhebber komt in Brazilië voldoende aan zijn trekken met het Amazonewoud, het grootste en meest bekende tropische regenwoud ter wereld, de Pantanal, één van de grootste beschermde natuurgebieden ter wereld met een zeer gevarieerde flora en fauna en de indrukwekkende Iguaçu watervallen, misschien wel de grootste natuurlijke attractie van het land.

Daarnaast bezit Brazilië ook nog eens vele cultureel interessante bezienswaardigheden, zoals de prachtige historische steden Ouro Preto, Tiradentes, Olinda, Paraty en Salvador.

De grootste attractie van Brazilië is echter misschien wel de vriendelijke bevolking die vol passie op de zwoele klanken van de samba door het leven lijkt te dansen.

Deze combinatie van strand, natuur, gevarieerde cultuur en de swingende passie volle inwoners maakt Brazilië één van de meest veelzijdige reisbestemmingen ter wereld.

Brazilië klimaat: Tropisch regenwoudklimaat (Af) rond de amazone, een savanneklimaat (Aw) op het Braziliaanse plateau, een savanneklimaat (As) in de kustregio van Recife tot Rio de Janeiro, een gematigd zeeklimaat (Cf) in het zuiden.
Gem. temp. zomer (december-januari-februari): 27°C
Gem. tem. winter (juni-juli-augustus): 21°C
Regenseizoen: geen, met uitzondering van de noordelijk kustregio tot Bahia waar het regenseizoen van mei tot augustus is
Beste reistijd: mei tot oktober voor de Pantanal, de rest van Brazilie het hele jaar door

Er is overwegend een tropisch klimaat. In hoofdlijnen valt Brazilië daarnaast in te delen in vier klimaatregio’s: de Amazone-regio in het noorden en het oosten van het land met een tropisch regenwoudklimaat, de klimaatregio van het Braziliaanse plateau, ten zuiden en ten oosten van de Amazoneregio, waar een savanneklimaat heerst, de kustregio van Recife tot Rio de Janeiro met een tropisch klimaat en tenslotte de staten Sao Paulo, Paraná, Rio Grande do Sul en Santa Catarina, waar een gematigd zeeklimaat heerst.

 

 

Omdat Brazilië ten zuiden van de evenaar ligt, zijn de seizoenen precies tegenovergesteld aan die bij ons, al zijn de verschillen tussen die seizoenen een stuk kleiner dan bij ons.

Amazone-gebied

Het Amazonegebied in het noorden en noordoosten van Brazilië kent een tropisch regenwoudklimaat. Het is zelfs het grootste gebied in de wereld met een typisch equatoriaal-klimaat.

De temperatuur is hier het hele jaar door vrij constant, tussen de 27°C en 30 °C. Voor de temperatuur maakt het niet uit of het winter of zomer is, deze seizoenen bestaan immers niet rond de Evenaar. Wel kan het in het zuidelijke deel van het amazone-gebied in de periode tussen mei en september ’s-nachts soms een aantal dagen achter elkaar erg koud zijn (tot wel zo’n 10°C) doordat de koude wind vanuit Antarctica helemaal tot in centraal Brazilië reikt. Dit fenomeen staat bekend als friagem. Extreem hoge temperaturen komen in het Amazone-gebied niet voor. Temperaturen van boven de 38° C zijn zeer uitzonderlijk.

In het Amazonegebied valt vrij veel regen met op veel plaatsen meer dan 2000 millimeter per jaar. De regen valt vooral in de namiddag. De hoeveelheid neerslag wordt bepaald door het regime van de intertropische Convergentiezone (ITCZ). Deze zone met bewolking zorgt afhankelijk van de zonnestand voor regenbuien. Het gaat er dan voornamelijk om of de natte tijd of de zeer natte tijd heerst. Afhankelijk van de ligging van de ITCZ schuift het neerslagmaximum door het oerwoud. In de tweede helft van het jaar is deze naar het noorden verdwenen en wordt het van het zuiden uit droger.

De gemiddelde vochtigheidsgraad in het amazonewoud ligt tussen de 85 en 90 procent. Bewolking zorgt ervoor dat de zon hooguit 1800 tot 2000 uur per jaar schijnt.

Zie voor een voorbeeld van dit klimaattype de klimaattabellen van Belém en Manaus

Het Braziliaanse plateau

Ten zuiden van de Amazone ligt het Hoogland van Brazilië. Hier heerst een savanneklimaat, dat vergelijkbaar is met het tropisch regenklimaat, maar dan met een duidelijke droge periode van mei tot en met september. In de droge tijd is de ITCZ ver naar het noorden geschoven en steekt de zuidoost-passaat op. Het is in deze periode iets zonniger en warmer en ’s nachts iets koeler, maar veel temperatuurverschil met de natte tijd is er niet. De temperatuur ligt het hele jaar overdag zo rond de 30°C. Wel is de luchtvochtigheidsgraad in de natte tijd een stuk hoger.

Er valt jaarlijks gemiddeld 1250 tot 1500 mm neerslag. Voor het noordoosten van de regio, voor de São Francisco riviervallei en de staat Ceará gaat dit echter niet op. Hier valt aanzienlijk minder neerslag dan in de rest van de klimaatzone, zo”n 750 mm.

Het gemiddeld aantal uren zon op het Braziliaanse plateau varieert van vijf tot zes gedurende het natte seizoen tot negen tot tien in het droge seizoen.

Zie voor een voorbeeld van dit klimaattype de klimaattabellen Iguatú (voor het relatief drogere deel van de klimaatzone) en Brasilia, Goiás en Paraná (voor de nattere zone)

De kustregio van Recife tot Rio de Janeiro

Deze lange, smalle regio, die zich uitstrekt van Recife tot Rio de Janeiro heeft een grotendeels tropisch klimaat.

In het noorden van de regio tot ongeveer de staat Bahía valt de meeste neerslag in de periode van mei tot augustus. De andere maanden zijn vrijwel droog. Ten zuiden van de staat Bahía is de droge periode de periode van november tot april, maar hier valt in bijna elke maand wel wat neerslag.

In de hele kustregio zijn de maximumtemperaturen nooit extreem hoog, al kan de combinatie van warmte en een hoge luchtvochtigheid ‘s nachts soms wat oncomfortabel zijn. Overdag waait er vaak een zeewind waardoor de temperaturen wat worden getemperd.

Ook de minimumtemperaturen zijn vrij constant en het wordt ook ’s nachts nooit echt koud.

Het aantal zonuren is gemiddeld zo’n vijf tot zes uur in de nattere periode en zes tot zeven uur in de drogere periode.

Zie voor een voorbeeld van dit klimaattype de klimaattabellen van Recife, Salvador de Bahia en Rio de Janeiro

Ten zuiden van Rio de Janeiro

Ten zuiden van Rio de Janeiro en dan met name in de staten Sao Paulo, Paraná, Santa Catarina en Rio Grande do Sul heerst een gematigd zeeklimaat. De seizoenen zoals winter en zomer worden zichtbaar, maar grote temperatuurverschillen worden door de aanwezigheid van de Atlantische Oceaan getemperd. Zo is het zomers gemiddeld zo”n 31 graden en “s winters zo”n 18 graden.

Neerslag valt in het zuiden gedurende het hele jaar. Gemiddeld valt er tussen de 1400 en 1900 millimeter. Ook hier kan ten gevolge van de friagem de temperatuur soms vrij snel afkoelen. Hierbij kan de temperatuur dalen van 30 graden naar net boven het vriespunt, en het kan dan zelfs sneeuwen. Meestal gaat de friagem gepaard met veel regen. Die friagemregens duren veelal drie tot vijf dagen en het regent dan aan een stuk door.

Er is gemiddeld zo’n acht tot negen uur zon per dag.

Zie voor een voorbeeld van het klimaattype van deze regio de klimaattabellen van Sao Paulo en Florianopolis.

Beste reistijd

Door de verschillende klimaten is Brazilië het gehele jaar door te bezoeken. Het uiterste zuiden van het land kan in de wintermaanden (juni tot september) wat kouder zijn en in het natuurgebied van de Pantanal kan het in de zomer (november tot februari) juist weer erg heet zijn. Bovendien valt in deze periode de meeste neerslag en om dieren te zien is juist de is droge periode (mei tot oktober) de beste tijd om een bezoek aan de Pantanal te brengen.

Reizen naar Brazilië is niet zonder risico’s. Door de slechtere economie is er meer kans op criminaliteit, zeker in de grote steden. Geef bij een overval altijd je spullen af, en verzet je niet. Vermijdt om met dure sieraden of apparatuur over straat te gaan. Ga niet naar arme wijken en loop niet alleen over straat.

Kijk voor het meest actuele reisadvies altijd op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Voor Brazilië zijn geen vaccinaties verplicht gesteld, maar ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Brazilië aanbevolen:

– vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
– vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

Ook wordt voor Brazilië vaccinatie tegen gele koorts aanbevolen, behalve in een groot gebied grenzend aan de Oostkust, zie gele koorts kaart Zuid-Amerika.

Nederlandse Ambassade

SES – Qd. 801,
Lote 0570405-900
Brasília – DF – Brasil

Tel nr. +55 (0)61-3961.3200
Fax: +55 (0)61-3961.3234
E-mail: [email protected]
Website: http://www.mfa.nl/bra

Belgische Ambassade

SES – Avenida das Nações,Quadra 809-
Lote 3270422-900
Brasilia-DF

Tel nr. + (55) (61) 3443 1056
Fax + (55) (61) 3443.12.19
E-Mail: [email protected]
Website: http://www.diplomatie.be/brasilianl

Valuta

De munteenheid in Brazilië is de Braziliaanse Real (BRL). De real is onderverdeeld in 100 centavos en wordt uitgegeven in munten van 1, 5, 10, 25 en 50 centavos en 1 real en biljetten van 1, 2, 5, 10, 20, 50 en 100 real.

Bekijk hier de huidige koers van de Braziliaanse Real.

Nieuwsgierig naar hoe de biljetten van de Braziliaanse Real eruit zien? Bekijk dan hier de biljetten van de real.

Wisselen

In Brazilië kun je Euro”s omwisselen in real bij de “câmbio”-kantoortjes, die vaak te vinden zijn op de internationale luchthavens, bij reisbureaus, of aan de receptie van de wat grotere hotels. Toch kan het handig zijn om alvast wat real mee te nemen vanuit Nederland of België.

Pinnen

Pinnen met je pinpas met Maestro- of Cirrus-logo is in Brazilië op zeer veel plaatsen mogelijk. Niet alle banken accepteren echter internationale bankpassen.

Actuele informatie over geldautomaten in Brazilië kun je vinden op: www.mastercard.com/atmlocator en www.atmlocator.info.

Credit Card

Credit Cards worden in Brazilië algemeen geaccepteerd.

Openingstijden banken

Over het algemeen zijn de banken in Brazilië geopend van maandag tot en met vrijdag van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Prijsniveau in Brazilië

Het prijsniveau ligt in Brazilië iets lager dan dat in Nederland en België.

Fooien

Het geven van fooi in hotels en restaurants is in Brazilië gebruikelijk. Een tip van rond de 10 % van de rekening is hierbij de standaard.

Bij veel restaurants is de service echter al doorberekend en als aparte post op de rekening opgenomen.

Taxichauffeurs verwachten meestal geen tip. Wel is het gebruikelijk de prijs van de taxirit naar boven af te ronden op hele real.

De belangrijkste jaarlijks op een vaste dag of in een vaste maand terugkerende feestdagen van Brazilië zijn:

Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

Brazilië kent vier tijdszones (van GMT -2 tot GMT -5). De officiële Braziliaanse tijd is GMT -3, waardoor het in Brazilië van 3 uur (Fernando de Noronha) tot 6 uur (Rio Branco) vroeger is dan in Nederland en België.

Check hier de actuele tijd van andere plaatsen in Brazilië.

Reisorganisaties met reizen naar Brazilië zijn bijvoorbeeld Tenzing Travel en Sawadee. Informatie over de prijzen van vliegtickets verzamelden we hier voor je.

De officiële taal van Brazilië is het Portugees, dat qua uitspraak en woordenschat iets afwijkt van het Portugees dat in Portugal wordt gesproken. Het alledaagse Braziliaans wordt ook wel “brasileiro falado” genoemd.

In afgelegen gebieden in Brazilië worden vaak nog inheemse talen gesproken, zoals Tupi in het noordoosten en Guarani in het zuidoosten. Recent zijn er nog 174 verschillende indiaanse talen en dialecten geteld.

In de grotere steden en toeristische gebieden in Brazilië kun je je met Engels redelijk redden. Daarbuiten spreken echter zeer weinig mensen Engels. Een woordenboekje Portugees kan dan ook erg handig zijn.

Kijk op de website van Etnoloque voor meer informatie over de diverse talen en dialecten die in Brazilië worden gesproken.

Hoogtepunten in Brazilië

In deze steden leeft de Duitse architectuur en de Duitse cultuur voort, het meest herkenbaar tijdens het jaarlijkse Oktoberfest in Blumenau.

Straten met kinderhoofdjes in Paraty

De rijkdom van weleer zie je terug in de prachtige koloniale gebouwen, zoals de Santa Rita Kerk, die werd gebouwd door bevrijde slapen.

Deze stad heeft een aantal prachtige koloniale gebouwen, zoals het beroemde Teatro Amazonas en het Centro Cultural de Palacio Rio Negro, waar de enorme archieven van Alexandre Ferreira worden bewaard.

Reis ook naar de monding van de Amazone in Belém, een bloeiende havenstad met een mooi historisch centrum.

Bezoek ook de ruïnes van de 300 jaar oude Jezuïeten-missieposten in de zuidelijke staat Rio Grande do Sul. Eén van de meest fascinerende missieposten is die van Saõ Miguel das Missõe.

Deze stad, die door toeristen vaak wordt overgeslagen, is ontworpen door de beroemde architect, en veel van de door hem ontworpen gebouwen, zoals de kathedraal van de stad en het nationale congres, zijn nu opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Historische Olinda

De hele binnenstad van de stad is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Voetbal is een nationale obsessie in Brazilië en een bezoek aan een voetbalwedstrijd in Maracanã zul je dan ook waarschijnlijk nog lang bijblijven.

Ga ook met het treintje naar de top van de berg Corcovado en geniet van één van de mooiste uitzichten in de wereld van onder de armen van het iconische standbeeld van Christus de Verlosser in Rio de Janeiro.

Duik in de diepe blauwe kustwateren

Duiken is in het bijzonder populair in het beschermde mariene park op het eiland Fernando de Noronha en ook de driehonderd eilanden voor de kust bij Angra Dos Reis zijn zeer de moeite waard om van onder water te verkennen.

Iguazu-watervallen in regenwoud

Ze bestaan uit 275 individuele watervallen over een gebied van meer dan 3 kilomer breed, zijn één van de grote natuurwonderen van Zuid-Amerika.

Er zijn bergen, bossen, grotten, ondergrondse meren en watervallen: kortom een echte magneet voor avonturiers.

Grootste regenwoud van de wereld

In dit immense woud, dat wordt doorkruist door 10 van de 20 grootste rivieren ter wereld, komt één derde van alle levende soorten van de wereld voor.

Surfstranden van Brazilië

Langs de lange kust van Brazilië vind je ontelbare surfstranden, maar enkele surfhotspots zijn het Joaquina-strand op het eiland Santa Catarina, Saquarema in de staat Rio, Itacaré in Bahia, Pipa bij Natal en Cacimba do Padre op Fernando de Noronha.

Braziliaanse carnaval

Het carnaval van Rio de Janeiro is natuurlijk een must. Maar niet alleen in Rio weten ze hoe ze een feestje moeten bouwen tijdens carnaval. Ook in Salvador en Olinda is het carnaval een waar spektakel.

Wereldberoemde stranden Copacabana en Ipanema

Wandel over of langs de wereldberoemde stranden Copacabana en Ipanema in Rio de Janeiro, waar de zon-gebruinde schoonheden het zand delen met strandvoetbal- en volleybalspelers.

Reistips voor Brazilië

Inspiratie moet nog worden gevonden. Kom later terug!

Inspiratie voor Brazilië

Verre Avonturen

Strand Rio de Janeiro

Als je in Brazilië bent en omgeven wordt door überhippe bikini`s wil je als vrouw toch een beetje meedoen met de laatste trends.
Toen ik mijn vakanties nog ieder jaar doorbracht in Portugal ondekte ik al dat de hipste bikini`s uit

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

Dat Rio de Janeiro veel meer is dan carnaval, favellas en criminaliteit is bij reizigers al ruime tijd bekend. De stad is niet voor niets uitverkoren om gastheer te zijn van de Olympische zomerspelen in 2016 en ook tijdens het aanstaande wereldkam

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

We hebben  in deze rubriek nooit een geheim gemaakt van onze liefde voor Rio de Janeiro. Ons hart gaat dan ook meteen sneller kloppen zodra wij op het internet een video spotten van deze geweldige stad. 
Niet alle videomakers wete

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

Begin 2012 reisde videomaker Vincent Urban met zijn vrienden Clemens Krüger en Stefan Templer in een oude, roestige landrover door Zuid-Amerika. Ze brachten hun DSLR Camera mee, waarmee ze fantastische beelden maakten in Argentinië,

Lees Meer Door: Reisbijbel

Toffe Roadtrips, Verre Avonturen

Mount Roraim Venezuela

In en rond Nationaal park Canaima in het zuidoosten van Venezuela, ligt een keten van meer dan honderd tafelbergen, die door de lokale Pemonindianen tepu's worden genoemd. Deze tepu's vormen met elkaar zo'n indrukwekkend en onwerkelijk landschap w

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

Filmmaker Joe Simon bezocht tijdens een zakenreis het prachtige Rio de Janeiro en maakte daar een adembenemend mooie time-lapse video van met de toepasselijke naam "A day in Rio". Nu is het in deze waanzinnige stad niet zo heel erg moeil

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

Wat voor beeld hebben wij van andere landen? Chileens videobedrijf Woki Toki probeerde dat in video's van 2 minuten samen te vatten aan de hand van video's die op internet heel populair zijn. Zo ontstaat het beeld van landen waar mensen&nb

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

De eerste keer dat ik iemand over de Amazone hoorde praten, was ik stomgeslagen. Stomgeslagen en vastberaden. Ooit zou ik deze rivier, met zijn lengte van zesduizend kilometer de langste ter wereld, in zijn geheel bevaren. Het moest ongetwijfeld e

Lees Meer Door: Ferdinand Beltman

Reisorganisaties Brazilië

Reizen naar Brazilië

Prijs: €0 - €10000
Dagen: 0 - 30

Groepsrondreizen

Groepsrondreis Brazilië Hoogtepunten

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Brazilië proef je de sfeer van de Afro-Braziliaanse cultuur in de oude koloniale hoofdstad Salvador de BahÃa en dans je de samba in de stad met misschien wel de mooiste ligging ter wereld, Rio de Janeiro. La

Land : Brazilië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 3179.00
Lees Meer

Zonvakantie

Eco Paradise

9-daagse Zonvakantie naar Eco Paradise in Fortaleza

Land : Brazilië
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1069.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

Rondreis

Highlights of Brazil

Brazilië is een groot land met veel hoogtepunten. Voor deze Highlights-reis hebben we de hoogtepunten uitgezocht die met niet al te lange vluchten de reis aangenaam compact houden. De setting van Rio de Janeiro is ronduit spectaculair met alle rotsb

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 3399.00
reisduur : 13 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Argentinië & Brazilië, 21 dagen

Tijdens de reis door Argentinië breng je een bezoek aan het prachtige Buenos Aires, in Brazilië loop je over het wereldberoemde strand van Copacabana, bezoek je de spectaculaire Iguaçuwatervallen, ontdek je uitgestrekte natuurgebieden en hagelwitt

Land : Brazilië
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 3095.00
reisduur : 21 dagen
Lees Meer

Rondreis

Impressions of Brazil

De 'grote drie' van Brazilië worden tijdens deze reis aangedaan: Rio de Janeiro, de Iguaçu- watervallen en Salvador da Bahia. Een compacte reis, met veel excursies inbegrepen. U krijgt in 10 dagen een uitstekende indruk van dit land: de wereldberoe

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 2699.00
reisduur : 10 dagen
Lees Meer

natuurarrangement

Juma Amazon Lodge

De Juma Lodge ligt op een afgelegen en onaangetaste plek aan de rivier, 100 km ten zuiden van Manaus. De transfer is in de ochtend, zodat u vooraf in Manaus dient te overnachten. Tijdens de 3 uur durende transfer (boot en busje) passeert de boot de z

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 958.00
reisduur : 4
Lees Meer

natuurarrangement

Pantanal: Pousada Piuval

De lodge ligt aan de Transpantaneira op zo'n 110 km van het vliegveld van Cuiaba. De transfer duurt ruim anderhalf uur. Pousada Piuval is een echte veeboerderij (paarden en koeien) met zevenduizend hectare land.

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 955.00
reisduur : 4
Lees Meer

Zonvakantie

Xainã Pousada

9-daagse Zonvakantie naar Xainã Pousada in Fortaleza

Land : Brazilië
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1023.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Brazilië Amazone, 19 dagen

In het Amazone-gebied, het mekka voor natuurliefhebbers, bezoeken we o.a. Belém, Manaus, Ilha do Marajó, Monte Alegre en Vale do Paraíso. Tijdens de reis varen we met onze eigen Amazoneboot over de Rio Negro. Er vaart een lokale gids mee, die je u

Land : Brazilië
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2895.00
reisduur : 18 dagen
Lees Meer

Rondreis

Rondreis WERELDREIS - 36 dagen; Reis naar de acht Wereldwonderen

Een wereldreis maken, wie droomt daar niet van? Er zijn ontelbaren routes en bezienswaardigheden denkbaar, maar niks spreekt zo tot de verbeelding als de zeven Wereldwonderen, een lijst met de mooiste bouwwerken ooit samengesteld door de Oude Grieken

Land : Brazilië
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 7995.00
reisduur : 36 dagen / 35 nachten
Lees Meer

autoreis

Bonito en Zuid-Pantanal

Deze autoreis combineert twee prachtige natuurgebieden: de Pantanal en de kalksteenheuvels rond het stadje Bonito. U rijdt vanuit Campo Grande eerst naar Bonito voor een paar dagen waterpret en dan daarna een paar dagen in de Pantanal om te genieten

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1050.00
reisduur : 7
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Brazilië Go-26

Wie Brazilië zegt, denkt meteen aan Rio, caipirinha, capoeira en carnaval. Klopt, maar Brazilië is nog zoveel meer dan dat! We verkennen verschillende nationale parken, gaan snorkelen of duiken aan tropische baaien en kuieren door koloniale stadjes

Land : Brazilië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 3270.00
Lees Meer

Rondreis

Groepsreis Argentinië, Paraguay & Brazilië ; Tango en samba in één reis

De twee grootste landen van Zuid-Amerika nu verenigd in een groepsreis! In de hipste stad ter wereld, Buenos Aires, bezoek je ‘barrios’ als San Telmo en het kleurrijke La Boca met veel antiek, terrasjes en natuurlijk de tango! Op de grens van Bra

Land : BRAZILIË
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 2299.00
reisduur : 16 dagen / 15 nachten
Lees Meer

individuele reis

Impressions of Brazil

De 'grote drie' van Brazilië worden tijdens deze reis aangedaan: Rio de Janeiro, de Iguaçu- watervallen en Salvador da Bahia. Een compacte reis, met veel excursies inbegrepen. U krijgt in 8 dagen een uitstekende indruk van dit land: de wereldberoem

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1783.00
reisduur : 8
Lees Meer

Zonvakantie

Boutique hotel 0031

Ontwaken in Boutique hotel 0031 betekent wakker worden tussen de zee en zandduinen van Cumbuco. Tijdens het ontbijt maakt het personeel je enthousiast. Wat ga je doen vandaag? Een buggytour door de zandduinen of loungen aan het zwembad? Pak ook eens

Land : Brazilië
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 599.00
reisduur : 9
Lees Meer

natuurarrangement

Pantanal: Caiman Lodge

Caiman Lodge is de top in de Pantanal. Prachtig parklandschap, luxe, safari, sophisticated. De lodge is in oppervlak een van de grootste in de Pantanal (52.000 hectare) en beschikt over alle habitats: meren, moeras, open weidelandschap, laag en hoog

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1400.00
reisduur : 0
Lees Meer

arrangement

Iguaçu watervallen (vanuit Braz.)

De watervallen van Iguaçu zijn een natuurwonder van wereldformaat. Grote en kleine watervallen storten over een breedte van ruim twee kilometer in twee etappes naar beneden. De rivier stroomt door tropisch regenwoud met ontelbare vlinders, vogels en

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 435.00
reisduur : 3
Lees Meer

Zonvakantie

Casa Dona Rosa

Persoonlijke aandacht en ontspannen, dat is het motto van Casa Dona Rosa. De Nederlandse eigenaren Gerrit en Roos wonen al jaren in Brazilië en weten alle mooie plekjes in de omgeving. En natuurlijk delen ze deze graag met je. En de mooiste plek? Di

Land : Brazilië
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 519.00
reisduur : 9
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Noordoost-Brazilië, 18 dagen

Een reis naar het warme noordoosten van Brazilië. Warm dankzij een heerlijk klimaat en dankzij het warme onthaal van de bewoners. We starten in Fortaleza en rijden een deel langs de kustplaatsen via de stranden van Pipa, Recife, Salvador en Olinda.

Land : Brazilië
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2795.00
reisduur : 18 dagen
Lees Meer

individuele reis

Highlights of Brazil

Brazilië is een groot land met veel hoogtepunten. Voor deze Highlight-reis hebben we de hoogtepunten uitgezocht die met niet al te lange vluchten de reis aangenaam compact houden. De setting van Rio de Janeiro is ronduit spectaculair met alle rotsbe

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 3550.00
reisduur : 12
Lees Meer

hotel

Patachocas Eco Resort

Patachocas Eco Resort ligt aan strand nr 4 van Morro de Sao Paulo.

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 59.00
Lees Meer

natuurarrangement

Pantanal: Jaguar Spotting in Porto Jofre

Hotel Porto Jofre is een van de beste plekken in de Pantanal om de jaguar te spotten. De excursies van deze lodge-hotel staan dan ook 100% in het teken van de jaguar: elke dag varen langs de oevers van de Rio Cuiabá, Rio Tres Irmãos, Rio São Loure

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1656.00
reisduur : 4
Lees Meer

Zonvakantie

Pousada Coco Fresco

Bij pousada Coco Fresco kun je alle kanten op. Luieren in de hangmat op je eigen terras, lekker relaxen in het zwembad, aapjes spotten in de tuin of even het gezellige centrum in. Vanuit deze kleinschalige en gemoedelijke pousada wandel je zo naar he

Land : Brazilië
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 599.00
reisduur : 9
Lees Meer

Groepsreizen

Rondreis ZUID-BRAZILIE - 18 dagen;

Begin je rondreis op het goudgele strand van Copacabana. Op de grens ligt een van ’s werelds grootste watervallen, die van Iguaçu. Natuurlijk slaan we het immense moerasgebied van de Pantanal niet over. Misschien kom je wel oog in oog te staan met

Land : BRAZILIË
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 2795.00
reisduur : 18
Lees Meer

stadsarrangement

Recife & Olinda

De stad Recife ligt in het noordoosten van het land en dankt haar naam aan het langgerekte rif voor de kust. Olinda ligt nabij, een stad met een wonderschoon koloniaal centrum. Het uitzicht hier vandaan over zee is prachtig met in de verte de moderne

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 2
Lees Meer

natuurarrangement

Anavilhanas Jungle Lodge

Deze junglebelevenis brengt u vanuit Manaus ver naar het noorden, naar de oevers van de Rio Negro. Deze rivier is op veel plaatsen meer dan 20 kilometer breed met talloze zandbanken en eilanden. U maakt verkenningstochten in de jungle en gaat op zoek

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 958.00
reisduur : 4
Lees Meer

hotel

Tivoli Eco Resort

Ruim opgezet beach resort. Dit aangename hotel ligt direct aan het prachtige strand van Praia do Forte en geniet grote populariteit, bij zowel de internationale reizigers als de Brazilianen.

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 172.00
Lees Meer

internationale groepsreis

Taste of Brazil

De 'grote drie' van Brazilië worden tijdens deze groepsreis aangedaan: Rio de Janeiro, de Iguaçu- watervallen en Salvador da Bahia. Een compacte reis, met de belangrijkste bezienswaardigheden inbegrepen. Deze reis lijkt op onze 'Impressions' maar d

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 2000.00
reisduur : 8
Lees Meer

individuele reis

Highlights of Brazil

Brazilië is een groot land met veel hoogtepunten. Voor deze Highlights-reis hebben we de hoogtepunten uitgezocht die met niet al te lange vluchten de reis aangenaam compact houden. De setting van Rio de Janeiro is ronduit spectaculair met alle rotsb

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 2350.00
reisduur : 0
Lees Meer

Verre reizen

20 dg cruise van Rio de Janeiro naar IJmuiden

20-daagse Verre reizen naar 20 dg cruise van Rio de Janeiro naar IJmuiden in Andalusië

Land : Brazilië
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1380.00
reisduur : 20 dagen
Lees Meer

natuurarrangement

Uakari Lodge

De Uakari Lodge is bijzonder: het ligt ver weg en biedt meer kans op dieren spotten dan de lodges in de omgeving van Manaus. Want de lodge ligt in een beschermd natuurgebied. De Amazone-oevers staan hier zo'n 3 maanden per jaar onder water wat landbo

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 422.00
reisduur : 4
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Brazilië

Tijdens deze avontuurlijke nieuwe rondreis door Brazilië reis je mee door de overweldigende natuur. Met bus, boten en kano's gaan we diep het Amazonewoud in. Ook in de nationale parken laat de natuur zich van zijn beste kant zien. Lençóis Mara

Land : Brazilië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 3328.00
Lees Meer

autoreis

Rota das Emoções

Een 9-daagse autoreis in het uiterste Noorden van Brazilië van São Luis naar Fortaleza, ook wel de 'Route van de Emoties' genoemd. Je doorkruist hierbij een zeer ruig en ongerept gebied. Glooiende zandduinen met helderblauw plonswater, exotische vo

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1750.00
reisduur : 9
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Brazilië Amazone, 19 dagen

In het Amazone-gebied, het mekka voor natuurliefhebbers, bezoeken we o.a. Belém, Manaus, Ilha do Marajó, Monte Alegre en Vale do Paraíso. Tijdens de reis varen we met onze eigen Amazoneboot over de Rio Negro. Er vaart een lokale gids mee, die je u

Land : Brazilië
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2995.00
reisduur : 19 dagen
Lees Meer

Rondreis

Familiereis ZUID-BRAZILIE - 15 dagen;

Brazilië is zon, zee en strand, regenwoud en watervallen, samba en voetbal. En een vleugje geschiedenis. Omdat Brazilië een gigantisch land is, richt deze reis zich op de hoogtepunten van het zuiden. Rio de Janeiro is nog mooier dan de naam doet ve

Land : Brazilië
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 3595.00
reisduur : 15 dagen / 14 nachten
Lees Meer

Familiereizen

Familiereis Argentinië en Brazilië

Laat je tijdens deze bijzondere familiereis door Argentinië en Brazilië overweldigen door de spectaculaire watervallen van Iguazu, de vele vogels in de Pantanal van Brazilië en de paradijselijke stranden van Ilha Grande. Raak met het hele gezin be

Land : Brazilië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 3048.00
Lees Meer

Zonvakantie

Carmel Cumbuco Resort

9-daagse Zonvakantie naar Carmel Cumbuco Resort in Fortaleza

Land : Brazilië
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1424.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Vila Coqueiros

9-daagse Zonvakantie naar Vila Coqueiros in Fortaleza

Land : Brazilië
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1018.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

individuele reis

From Paraty with Love

Vijf dagen onthaasten aan de mooie kust ten zuiden van Rio de Janeiro. Het weelderige Atlantische regenwoud van de Costa Verde reikt tot aan de oceaan en omzoomd de baaien en stranden. Paraty is een koloniaal pareltje en Ilha Grande is autovrij.

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 975.00
reisduur : 5
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Brazilië Amazone, 21 dagen

In het Amazone-gebied, het mekka voor natuurliefhebbers, bezoeken we o.a. Belém, Manaus, Ilha do Marajó, Monte Alegre en Vale do Paraíso. Tijdens de reis varen we met onze eigen Amazoneboot over de Rio Negro. Er vaart een lokale gids mee, die je u

Land : Brazilië
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2995.00
reisduur : 20 dagen
Lees Meer

natuurarrangement

Pantanal: Araras Eco Lodge

Een eenvoudige lodge in een kleinschalige setting van tuin, pool en terras. De lodge ligt direct aan de Transpantaneira,  op zo'n 130 km van het vliegveld van Cuiabá. De transfer duurt circa 2 uur.

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 993.00
reisduur : 4
Lees Meer

Rondreis

Groepsreis Brazilië; Dans de Samba!

“Bem vindo ao Brasil!" Welkom in Brazilië! Maak met Shoestring een groepsreis langs de mooiste plekken van Brazilië. Je komt langs bruisende koloniale steden en heerlijke witte stranden. Brazilië is een land van uitersten. De porties in resta

Land : BRAZILIË
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1999.00
reisduur : 15 dagen / 14 nachten
Lees Meer

Verre reizen

20 dg cruise van Brazilie naar Italie

20-daagse Verre reizen naar Bahía bij 20 dg cruise van Brazilie naar Italie

Land : Brazilië
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1799.00
reisduur : 20 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Kariri Beach

Als luxe geen eerste prioriteit is, maar de locatie of een ruim appartement voor 3 tot 5 personen wel, dan is het eenvoudige Kariri Beach het juiste logeeradres. Gelegen in het hart van Cumbuco. Op je relax dag kom je tot rust op een ligbedje aan het

Land : Brazilië
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 968.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Brazilië en Buenos Aires

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Argentinië en Brazilië proef je de sfeer van de tango in koloniaal Buenos Aires en dans je de samba in de stad met misschien wel de mooiste ligging ter wereld, Rio de Janeiro. Laat je tijdens deze bijzondere

Land : Brazilië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2798.00
Lees Meer

autoreis

Recife-Salvador

De enorm lange kustlijn van Brazilie is een aaneenrijging van stranden, duinen, mangroves, zandbanken en af en toe een vissersdorp of badplaats. Natuurlijk zijn er de grote steden maar die liggen ver uit elkaar en daar tussenin is de natuur dominant,

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1120.00
reisduur : 8
Lees Meer

autoreis

Ouro Preto en Inhotim

Vijf dagen in het koloniale hart van Brazilië. Het stadje Ouro Preto, dat midden in de groene bergen ligt, is een van de mooiste koloniale stadjes van het land. Ook in de omgeving is heel veel te zien. Daarna naar Brumadinho om het tuinencomplex Inh

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 5
Lees Meer

Zonvakantie

Paua Boutique

Zandwegen en een prachtig groene omgeving. Het gevoel alsof je in 'the middle of nowhere' terecht komt en toch kun je nog lopend naar het centrum van Pipa. Met een geweldige tuin en tien charmante bungalows waan je je bij Paua Boutique Hotel in een k

Land : Brazilië
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 749.00
reisduur : 9
Lees Meer

Zonvakantie

Pousada Xanadu

Bij Pousada Xanadu weten ze wat service is. Na een relaxte vlucht en een warm ontvangst in deze kleinschalige pousada voel je je direct thuis. Ruil je schoenen snel om voor een paar slippers, neem je handdoek en boek mee naar het zwembad en de vakant

Land : Brazilië
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 529.00
reisduur : 9
Lees Meer

natuurarrangement

Pantanal: Pousada Rio Mutum

Pousada Mutum straalt allure uit door de royale opzet met comfortabele privéhuisjes in grote parktuin. De pousada beschikt over mooie landschappen van bossen en open grasvlaktes en de ligging aan een riviertje en de nabijheid van een groot meer bel

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 995.00
reisduur : 0
Lees Meer

22-35ers reizen

22-35ers reis Brazilië

Deze avontuurlijke rondreis door Brazilië neemt je mee naar imposante bestemmingen die een blijvende indruk zullen achterlaten. De reis begint in Manaus. Vanuit hier vertrek je naar het Amazonegebied voor een onvergetelijke ervaring in de jungle. Je

Land : Brazilië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 3899.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Brazilië Amazone, 16 dagen

Amazone, het mekka voor natuurliefhebbers Met onze eigen boot over de Amazone incl maaltijden en gids Bezoek oa Belém, Manaus, Ilha do Marajo en Vale do Paraiso Maak kennis met de lokale bevolking diep in de jungle

Land : Brazilië
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 3795.00
reisduur : 16 dagen
Lees Meer

riviercruise

Amazone Cruise Tucano

De ms Tucano is een intiem, eenvoudig cruiseschip dat speciaal voor de Amazone is ontworpen. Er is plaats voor 18 passagiers in 9 hutten. De Tucano maakt om en om 5- en 7-daagse cruises op de Rio Negro vanuit Manaus. Hieronder beschrijven we de 7-daa

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 3585.00
reisduur : 7
Lees Meer

Rondreis

Groepsreis Brazilië: Natuur & Strand;

Een nieuwe Brazilië groepsreis natuur & strand, die je door een onbekend gebied in het noordoosten van het land leidt. Relaxte stranden en prachtige nationale parken op niet al te grote afstand van elkaar. Fraaie vergezichten en grillige rotsformati

Land : Brazilië
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1799.00
reisduur : 16 dagen / 15 nachten
Lees Meer

individuele reis

From Ilha Grande with Love

Ilha Grande is een beroemd eiland voor de kust van de Costa Verde nabij Rio de Janeiro. Het is ontdekt door de rugzaktoeristen in de zeventiger jaren en is sindsdien een low-budget paradijs gebleven, zonder souvenirs en lawaai, maar inmiddels gelukki

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 468.00
reisduur : 4
Lees Meer

Verre reizen

14-daagse Rondreis Bruisend Brazilië

Brazilië is een fascinerend land van uitersten. Maak kennis met de metropool São Paulo, een smeltkroes van culturen. Sta midden in de jungle oog in oog met het natuurgeweld van ruisende watervallen. Ontdek het havenstadje Paraty, met karakteristiek

Land : Brazilië
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1506.00
reisduur : 14
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Brazilië Amazone, 21 dagen

In het Amazone-gebied, het mekka voor natuurliefhebbers, bezoeken we o.a. Belém, Manaus, Ilha do Marajó, Monte Alegre en Vale do Paraíso. Tijdens de reis varen we met onze eigen Amazoneboot over de Rio Negro. Er vaart een lokale gids mee, die je u

Land : Brazilië
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2995.00
reisduur : 21 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Windtown Beach

Na een vakantie in het Windtown Beach hotel, ben je weer helemaal zen. Hier relax je in de puurste vorm. Geen televisie, maar een spannend boek en natuurlijke verkoeling van de passaat. En ondertussen houd je vanaf het terras precies in de gaten wie

Land : Brazilië
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1005.00
Lees Meer

internationale groepsreis

Highlights of Argentina & Brazil

Heerlijke flitsreis: naar de twee leukste steden van Zuid-Amerika en naar de mooiste waterval van de wereld. Buenos Aires het economische en culturele hart van Argentinië; een bruisende, Europees aandoende stad in een latino-ambiance van tango en el

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1800.00
reisduur : 8
Lees Meer

Zonvakantie

Kitedream Cumbuco

9-daagse Zonvakantie naar Kitedream Cumbuco in Fortaleza

Land : Brazilië
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1025.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

Reisboeken en gidsen over Brazilië

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Brazilië - zuid, Brasilien-Süd | Reise Know-How Verlag

Uitstekende kaart van het zuiden van Brazilië. Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen be

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Rio de Janeiro | Lonely Planet

De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van de stad vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je er in vin

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids National Geographic Brazilië | Kosmos

Wereldwijd nemen experts van National Geographic een kijkje achter de schermen. Ze dringen door tot de kern van de cultuur, de geschiedenis en het volk van een land. Zo ook in Brazilië, dat regelmatig in de schijnwerpers staat vanwege grote sporte

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 25.99
Lees Meer

Woordenboeken

Woordenboek Wat & Hoe taalgids Braziliaans | Kosmos

Taalgids met woordenlijst en thematische invalshoeken voor standaard-zinnetjes. Handzaam zakformaat. Wat & Hoe Taalgids Braziliaans is de beste tolk voor op reis. Met ruim 4.000 woorden en zinnen kom je altijd uit je woorden. Vlot de rekening vra

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Handbook Rio de Janeiro & Minas Gerais | Footprint

Kleine uitgave van de alom gewaardeerde Footprint guides: goede gidsen met veel praktische informatie als hotels, restaurants, openbaar vervoer en musea. Ook gedegen culturele achtergrond informatie. De informatie in deze gids komt uit het Brazilie

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 15.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Brazilië voor beginners - Reizen door een wonderlijk land | Eigen Beheer

Dit reisboek geeft een beeld van het veelzijdige Brazilië. Geschiedenis, cultuur, godsdienst, slavernij, economie, politiek, corruptie, sport, geweld, landschappen, natuur, architectuur, klimaat, vervoer en bevolking worden kort uitgediept. Extra

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.95
Lees Meer

Fotoboeken

Fotoboek Brazil - Brazillië | Koenemann

It is difficult to define Brazil as a country; it is rather the sum of countries with very different characteristics such as the Amazon region with the longest river and the largest rainforest in the world, and Rio de Janeiro, with its legendary ca

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 39.95
Lees Meer

Vogelgidsen

Vogelgids Brazil Birds - Brazilië | Waterford Press

Een bijzonder handige uitklapkaart met alle veelvoorkomende vogels van Brazilië. Duidelijke illustraties, goede korte omschrijving van soort en leefgebied, geplastificeerd. Brazil has one of the richest bird diversities in the world, with a tota

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Brazil Brazilië | ITMB

Een degelijke kaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads en kleine plattegrond van hoofdstad. Als overzichtskaart goed te gebruiken. This is the same map as on our already-released paper map of Brasil, bu

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids - Stadsplattegrond Dominicus Rio de Janeiro | Gottmer

Met de onmisbare Stad in kaart gidsen kom je overal! Door uitvouwbaar kaartmateriaal per stadswijk kun je alle bezienswaardigheden zo vinden. Boordevol adressen van restaurants, hotels, bars en musea. Bovendien bevatten de gidsen uitgebreide uitleg

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.99
Lees Meer

Natuurgidsen

Natuurgids Brazil Wildlife - Brazilië | Waterford Press

Een bijzonder handige uitklapkaart met alle veelvoorkomende wildlife  van Brazilië. Duidelijke illustraties, goede korte omschrijving van soort en leefgebied, geplastificeerd. One of the world’s richest ecosystems, Brazil is home to the most

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Sao Paulo & South coast Brasil | ITMB

Goede wegenkaart waarbij naast de gebruikelijke zaken als wegen en plaatsen ook veel aandacht is voor de natuurkundige aspecten van het land. Door het kleurgebruik wordt goed duidelijk waar bos, oerwoud, rivieren, meren liggen. Hoogtes zijn zichtba

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Handbook Bahia & Salvador | Footprint

Handig gidsje op zakformaat van Bahia en Salvador. Dit gidsje is uit het handboek Brazil van Footprint gehaald. Footprint is een engelstalige praktische reisgids voor alle leeftijden, boordevol informatie over accommodatie van middenklasse tot lux

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 13.95
Lees Meer

Wandkaarten van landen

Wandkaart Brazil - Brazillië Antiek, 104 x 97 cm | National Geographic

Presented in National Geographic’s classic wall map style, our large, earth-tone Brazil wall map is ideal for home or office. Inherent to all National Geographic reference cartography, this map contains thousands of place-names and accurate polit

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 44.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 3401 Adventure Map Brazil - Brazilië | National Geographic

Wegenkaart van Brazilië met vermelding van veel bezienswaardigheden, nationale parken en attrakties. Watervast en scheurvast. Juist door deze vermeldingen onderscheidt de kaart zich van andere wegenkaarten. National Geographic s Brazil Adventu

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 15.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Brazilië - Brasil South & East Coast | ITMB

Een degelijke kaart voor Brazilië zuid en de oostkust met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads en kleine plattegronden van Rio de Janeiro, Sao Paulo, Salvador en Recife. Als overzichtskaart goed te gebruiken.

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Reisverhalen

Opruiming - Reisverhaal Kannibalen in Rio | Ineke Holtwijk

Eind jaren tachtig betrok journaliste Ineke Holtwijk een flat, negen hoog, om de hoek van het strand van Copacabana in Rio de Janeiro. Ze stort zich energiek in het Braziliaanse leven. Haar belevenissen in de marge van haar werk vormen het vertrekp

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 6.90
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids - Emigratiegids Living Abroad Brazil - Brazilie | Moon Travel Guides

Michael Sommers is an expert on Brazilian life—he’s lived there for 13 years. In Moon Living Abroad in Brazil, he provides firsthand tips on everything from climate to culture, all in an easy-to-understand manner. Moon Living Abroad in Brazi

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Handbook Brazil - Brazilië | Footprint

Zo mogelijk nog een betere gids dan de Lonely Planet. Ook hier veel aandacht voor praktische informatie; je gebruikt de gids elke dag! Naast de grote hoeveelheid feiten veel aandacht voor achtergronden als cultuur en internetverwijzingen. Jam-pac

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 25.95
Lees Meer

Plattegronden

Stadsplattegrond Rio de Janeiro | Borch

Geplastificeerde wegenkaart van Rio de Janeiro voor toeristisch gebruik. Met stadsplattegrond en inclusief index. Met kaarten van de omgeving van Rio, 30 bezienswaardigheden en openbaar vervoer in Rio de Janeiro.   Our soft-laminated folded

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.25
Lees Meer

Woordenboeken

Woordenboek Phrasebook & Dictionary Brazilian Portugese - Braziliaans Portugees | Lonely Planet

Handzame taalgids met zowel zinnen, idioom en woorden. Engels - Braziliaans en omgekeerd. Lonely Planet With Lonely Planet's Brazilian Portuguese Phrasebook, let no barriers - language or culture - get in your way. Our phrasebooks give you a comp

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 7.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Brazil south & central | Nelles Verlag

Goede wegenkaart van het zuiden en midden van Brazilië. Aan beide kanten bedrukt. Met veel toeristische aanduidingen als nationale parken en culturele bezienswaardigheden. Prima leesbare kaart. Inzetten van: Around São Paulo Greater São Paul

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Brasilien - Brazilië | Reise Know-How Verlag

Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Handbook Sao Paulo | Footprint

Kleine uitgave van de alom gewaardeerde Footprint guides: goede gidsen met veel praktische informatie als hotels, restaurants, openbaar vervoer en musea. Ook gedegen culturele achtergrond informatie. People-watch on the glorious beaches of Litora

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Trotter Brazilië | Lannoo

Veel aandacht voor praktische informatie als hotels en restaurants, maar ook beschrijvingen van bezienswaardigheden. Handig zijn de vele plattegronden: verrassend en verfrissend geschreven! Geen foto's. - Praktische en overzichtelijke gids voor elke

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.95
Lees Meer

Natuurgidsen

Natuurgids Adventure Set Brazil - Brazilië | National Geographic

Handige combinatie van een uitstekende wegenkaart van National Geographic en de uitklapkaart van natuur van uitgever Waterford.   National Geographic: Zeer gedetailleerde kaart  met stadsplattegrond van de hoofdstad. Misschien wel de beste ka

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Brazil - Brazilië | Rough Guides

Zeer goede reisgids voor zowel de georganiseerde maar vooral voor de zelfstandige reiziger. Boordevol informatie over reizen, slapen, eten, maar ook musea en cultuur. Uitputtende bron van informatie, veelal nog completer dan de Lonely Planet. Inlei

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 26.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 764 Bresil - Brazilië | Michelin

Zoals je van Michelin mag verwachten is deze kaart zeer overzichtelijk en heeft een duidelijk helder kaartbeeld. De kaart geeft uitgebreide toeristische informatie weer. De perfecte overzichtskaart! This Brazil map from Michelin is part of their

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Brazil | Michael Palin

Michael Palin's portrait of Brazil, the exotic country that is now a global superpower. From unexplored wildernesses to bustling cities, from the super rich to the abjectly poor, Brazil is a country of dazzling extremes. Self-confessed travel addic

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.50
Lees Meer

Wandkaarten van landen

Wandkaart Brazil - Brazilië, politiek & antiek, 104 x 97 cm | National Geographic

Presented in National Geographic’s classic wall map style, our large, earth-tone Brazil wall map is ideal for home or office. Inherent to all National Geographic reference cartography, this map contains thousands of place-names and accurate polit

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 32.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Pantanal Wildlife | Bradt Travel Guides

The Pantanal of Brazil, Bolivia and Paraguay is South America's Serengeti: its wetlands are the largest on earth (they're half the size of France) and, in the dry season, crocodiles and storks jostle to gobble the last of the dying fish. Here, the

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 23.95
Lees Meer

Plattegronden

Stadsplattegrond Rio de Janeiro & Brasil East Coast | ITMB

Stadsplattegrond met register en landkaart Brazil East Coast. This new edition not only updates and adds more information about Rio but includes for the first time a major improvement for visitors. Anyone coming to Rio probably also wants to see

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Brazil - Brazilië | Lonely Planet

De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van het land / streek vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 27.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Amazone (Braziliaans deel) | Nelles Verlag

Duidelijk leesbare kaart (aan twee kanten bedrukt) van de Amazone in Brazilië. Met allerlei symbolen worden de bezienswaardigheden goed weergegeven. Maßstab: 1 : 2.500.000 Format: 12.0 x 25.4 cm / 79.1 x 50.0 cm Ausgabe: 2013 ISBN: 978-3-

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Brazilië - Brazil | Borch

Mooie geplasticieerde kaart van het Brazilië. Deze kaart biedt een goed overzicht van het land met detailkaarten. Our soft-laminated map of Brazil in the 5th edition includes: Brazil 1:4 000 000, Fernando de Noronha Island 1:4 000 000, Brazil Am

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Focus Recife & Northeast Brazil - noordoost Brazilie | Footprint

Get lost in one of Pernambuco’s colourful colonial towns before heading to Taumbau’s beautiful beachfront and admiring the turquoise green ocean while soaking up Brazilian sunrays. Footprintfocus Recife & Northeast is the perfect companion for

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 13.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Brazil - Brazilie | Insight Guides

Een rijk geillustreerde reisgids met diepgaande teksten: één van de beste reisgidsen die er bestaan. Eerste deel bestaat uit een beschrijving van de unieke aspecten van de regio, daarna een deel echte reisgids en als afsluiting een deel met prakt

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 25.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Wallpaper* City Guide Rio de Janeiro | Phaidon

Wallpaper City Guides is een Engelstalige trendy reisgids voor alle leeftijden, boordevol informatie over accommodatie van middenklasse tot luxe en plaatsbeschrijvingen - kenmerk: brede cultuur en achtergrondinformatie, bondig geschreven. Wallpap

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Pocket Rio de Janeiro | Lonely Planet

Een kleine uitvoering van de klassieke Lonely Planet gids: een reisgids met vooral de niet te missen hoogepunten en bezienswaardigheden, maar ook weer doorspekt met meer bijzondere tips en praktische informatie over openbaar vervoer, eten en drinke

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Wallpaper* City Guide Sao Paulo Brazilië | Phaidon

Wallpaper City Guides is een Engelstalige trendy reisgids voor alle leeftijden, boordevol informatie over accommodatie van middenklasse tot luxe en plaatsbeschrijvingen - kenmerk: brede cultuur en achtergrondinformatie, bondig geschreven.  

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Culture Smart! Brazil - Brazilië | Kuperard

De Cultuur Bewust!-gids geeft toeristen en zakenlieden belangrijke informatie met betrekking tot de cultuur van alledag in het land van bestemming. Anders dan in de gebruikelijke reisgidsen wordt de lezer in deze reeks bijgespijkerd op het gebied v

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Brazilië - Brasilien | Freytag & Berndt

Gedetailleerde, tweezijdige landkaart van Brazilië, prima geschikt voor planning en rondtrekken over alle eilanden. De berijdbare wegen zijn goed weergeven, zowel de hoofdwegen als provinciale en lokale wegen; wegnummers worden vermeld. Afstanden

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Handbook Western Brazil - West Brazilië | Footprint

Kleine uitgave van de alom gewaardeerde Footprint guides: goede gidsen met veel praktische informatie als hotels, restaurants, openbaar vervoer en musea. Ook gedegen culturele achtergrond informatie.   Home to the world's grandest waterfall, t

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 15.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Michelin groene gids Brazilie | Lannoo

  De serie Groene Gidsen van Michelin is een beproefde en betrouwbare reisgidsenreeks. Of u nu lekker lang met vakantie gaat of er zomaar even tussenuit trekt, de Groene Gids wijst u de weg naar alle bijzonderheden die uw reisbestemming te biede

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 29.95
Lees Meer

Wandkaarten van landen

Wandkaart Brazil - Brazilië, 104 x 97 cm | National Geographic

National Geographic Wall Maps offer a special glimpse into current and historical events, and they inform about the world and environment. Offered in a variety of styles and formats, these maps are excellent reference tools and a perfect addition t

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 37.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Amazon - Amazone | ITMB

Heldere overzichtskaart van het inmense Amazone-stroomgebied. Toch - ondanks de grove schaal - veel details als het gaat om nederzettingen en wegen. ITMB has created a new, digitally-prepared, double-sided map of this crucially important watershe

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Rio's andere kant - de stad en de sloppenwijk | Patricia Maresch

Rio de Janeiro is A Cidade Maravilhosa, de Prachtige Stad. Gelegen aan de Baai van Guanabara en beroemd om zijn drukbezochte stranden, het uitbundige carnaval, de voetbalsupersterren en de vele sloppenwijken, favelas, gebouwd op rotsige heuvels. Wi

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.00
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Reishandboek Brazilië | Elmar

Praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden   Het reishandboek Brazilië biedt uitgebreide informatie over de achtergronden en cultuur van Brazilië. Deze reisgids neemt u mee naar de mooiste plekken van dit overweldigende la

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 16.95
Lees Meer