Reisbijbel kreeg de Bitebird, een klein wit dun boxje, mee op reis door Vietnam, Cambodja, Thailand en Indonesië.  Thuis of onderweg kan je je tegoed opwaarderen en meteen na aankomst ben je met een druk op de knop online. En inderdaad, het werkt perfect in de aangesloten landen (check hier de dekking)! De kosten per MB liggen soms iets hoger dan als je een lokale simkaart tegen gunstig tarief regelt, maar het gemak is enorm. De Bitebird werkt bovendien als mifi, je kan er meerdere devices mee van internet voorzien. De batterij zorgt ervoor dat je zes uur online kan zijn, de standby tijd is 300 uur. 

Zeker voor de eerste dagen in je tijdelijke land is het sowieso fijn niet meteen op zoek te hoeven gaan naar een telecomwinkel. Je lift mee op de lokale netwerken en kan zo gebruik maken van prima internet. Daarnaast is de Bitebird handig als je maar een paar dagen ergens bent en slechts enkele malen mail wilt controleren of een keer via Google maps de route naar de Airbnb of de boot in Bangkok wil opzoeken. Het restant van je bundel neem je immers gewoon mee naar je volgende bestemming, of dat nu de volgende dag is, of pas over een paar weken of maanden!

Tip van Reisbijbel: “En ben je toch ergens langer? Dan kan je in de Bitebird ook alsnog van een lokale sim voorzien en heb je wel een mifi! Ook kan je overal je bundel via internet opwaarderen, dus je hoeft in 't regenwoud of de nachtrein niet op zoek naar een telefoonkaartaanbieder!”

De Bitebird is online verkrijgbaar voor 99,95. Koop 'm hier en krijg hem gratis thuisbezorgd. Je kan ook meteen een belbundel kopen, waarbij je gratis extra minuten krijgt.