In Australië is men dus het gelukkigst. Op plaats twee en drie staan Noorwegen en Zweden, waar het dus ook erg goed toeven is.
Het is al de vierde keer dat Australië op de eerste plaats staat. Ook in Nederland is het leven lang niet slecht. Ons land prijkt namelijk op de negende plek van de ranglijst. In Griekenland, Mexico en Turkijke is het heel wat minder prettig wonen. Van alle onderzochte landen zijn de mensen zijn daar namelijk het ongelukkigst.

De 10 meest gelukkige landen:

1. Australië
2. Noorwegen
3. Zweden
4. Denemarken
5. Canada
6. Zwitserland
7. Verenigde Staten
8. Finland
9. Nederland
10. Nieuw-Zeeland

Op de website van de OESO kun je de score van alle landen nazoeken. Wellicht nuttige informatie voor je je volgende reis boekt.

Vertaling van het Engels in het Nederlands

SITA WorldTracer, die wordt gebruikt door 440 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd, vond dat veel Europese luchtvaartmaatschappijen zijn erg onzorgvuldig met personenauto zakken. De helft van alle misplaatste zakken voorkomen in Europa – in vergelijking met slechts 25% op drukke Amerikaanse luchthavens. Transfer bagage, die vaak wordt beschuldigd door de nationale luchtvaartmaatschappij luchtvaartmaatschappijen om hun slechte bagage prestaties ten opzichte van Ryanair uit te leggen, goed voor minder dan de helft van alle zakken verkeerd.