Dit keer beoordeelden twaalf miljoen reizigers uit meer dan honderd landen de kwaliteit van 395 luchthavens ter wereld. Daaruit bleek de luchthaven van Singapore dus de beste van allemaal. Daarmee liet het Seoel Incheon Airport (2e) en ons eigen Schiphol (3e) achter zich. Daarmee is Schiphol voor het tweede jaar op rij de beste luchthaven van Europa.

Schiphol is de enige niet-Aziatische luchthaven in de top 5 van de ranglijst, die al jaren wordt gedomineerd door luchthavens uit Azie.

De Top 10 van beste luchthavens in 2013 ziet er als volgt uit:

1. Singapore Changi Airport
2. Incheon International Airport
3. Amsterdam Schiphol Airport
4. Hong Kong International Airport
5. Beijing Capital International Airport
6. München Airport
7. Zurich Airport
8. Vancouver International Airport
9. Tokyo International Airport (Haneda)
10. London Heathrow Airport

Vertaling van het Engels in het Nederlands

SITA WorldTracer, die wordt gebruikt door 440 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd, vond dat veel Europese luchtvaartmaatschappijen zijn erg onzorgvuldig met personenauto zakken. De helft van alle misplaatste zakken voorkomen in Europa – in vergelijking met slechts 25% op drukke Amerikaanse luchthavens. Transfer bagage, die vaak wordt beschuldigd door de nationale luchtvaartmaatschappij luchtvaartmaatschappijen om hun slechte bagage prestaties ten opzichte van Ryanair uit te leggen, goed voor minder dan de helft van alle zakken verkeerd.