Om met de deur in huis te vallen: TunaFish is (nog) niet zo’n bekende aanbieder van vliegtickets en reisverzekering, maar bestaat al sinds 2000! Reden dus voor een kennismaking. TunaFish profileert zich als een reisbureau voor backpackers, met name hen die langer dan een maand op reis gaan. Bijvoorbeeld om vrijwilligerswerk te doen, een wereldreis te maken of een werkvakantie te ondernemen. Maar ook andere reizigers kunnen er terecht voor advies voor een ticket of reisverzekering.

En de grap is: ze bieden niet de garantie dat je het goedkoopste ticket scoort, maar wel dat je het ‘beste ticket’ boekt. “Qua vliegtickets hebben we heel veel kennis op het gebied van wijzigbare vliegtickets, mogelijkheden van stopovers en we assisteren reizigers tijdens de reis ook actief, bijvoorbeeld bij het wijzigen van hun ticket. Als je lang op reis gaat, komt dat geregeld voor,” vertelt Olivier Markestein, eigenaar én oprichter van TunaFish. De naam verwijst onder andere naar het feit dat tonijn zeer lange afstanden kan afleggen!

Kortingen

Het is natuurlijk niet de enige groep die lang op reis gaat, maar ze zijn vermoedelijk wel oververtegenwoordigd: jongeren en studenten. Voor hen zijn bij airlines vaak verschillende kortingen mogelijk. Het vinden daarvan is echter voor de meeste reizigers lastig, zegt Markestein. TunaFish belooft dat ze ook kijkt naar aspecten als reistijd, overstappen en veiligheid. Mocht je als reiziger toch een beter ticket vinden, dan krijg je de 15 euro terug die je voor je Tunafish-lidmaatschap hebt betaald.

Tip van Reisbijbel: “Zeker als je een (rond)reis gaat maken met meerdere vluchten, kan het tijd en geld besparen om het reisplan voor je uit te laten zoeken. Zo'n vliegticketadvies is bij TunaFish gratis en vrijblijvend.”

TunaFish-lidmaatschap

Als je je aansluit bij TunaFish en een lidmaatschap afsluit krijg je onder andere korting op het boeken van hostels, je vliegtickets, vaccinaties en verzekeringen. “We werken samen met verschillende reisverzekeraars, zodat we de beste verzekering aan de reisplannen van de reiziger kunnen koppelen”, zegt Markestein.

Tip van Reisbijbel: “Hostels zijn allang geen smerige slaapzalen meer. Je hebt ze tegenwoordig in alle soorten en maten, zelfs in het Zwitserse Davos sliepen we er al eens, op stand. Het kan je een hoop geld besparen en er zijn soms ook eenpersoonskamers. Op de site van TunaFish kan je zoeken naar hostels in de hele wereld!”

Korting op je lidmaatschap

Via het TunaSpecial lidmaatschap krijg je korting op de producten en diensten van TunaFish en haar partners. Via de kortingscode 'Reisbijbel2017' ontvang je 50% korting op dit TunaSpecial lidmaatschap. Op http://www.tnfsh.nl/korting staat uitgelegd hoe je de kortingscode kan activeren. Vervolgens kun je het lidmaatschap met korting aanvragen via deze link