Kickers-Rock

© Foto: Rob Campbell. – Flickr (Creative Commons)

De eilanden, die 1.000 km van de westkust van Zuid-Amerika liggen, staan bekend om hun pure en ongerepte natuur. Een paradijs op aarde waar het ene naar het andere pareltje de reiziger doet verwonderen. De onderwaterwereld van Kicker Rock, een majestueuze rotsformatie in de vorm van een slapende leeuw, is een van deze pareltjes.

Snorkelliefhebbers en duikers kunnen hun hart hier ophalen. De kleurrijke onderwaterwereld is de thuisbasis van vele soorten tropische vissen, een scala aan (mensvriendelijke!) haaien, mantra’s en zeeschildpadden. Tijdens het snorkelen door de ‘channel’ moet je ook niet vreemd opkijken als je wordt vergezeld door speelse zeeleeuwen. Houd wel het kwallenseizoen in de gaten; het is dan raadzaam om een wetsuit mee te nemen of te huren.

Niet alleen onderwater heeft Kicker Rock veel te bieden, ook boven water valt er veel te zien. De rots is namelijk de thuisplaats van verschillende vogelsoorten waaronder de iconische Galápagos booby met zijn blauwe poten.

Beste reistijd:

De eilanden kunnen het hele jaar door worden bezocht. De maanden februari t/m april worden als beste reisperiode aangemerkt.

Hoe kom je er?

Kicker Rock is alleen per boot te bereiken. Het makkelijkste is om op San Cristobal Island een georganiseerde tour te boeken.

Indien je op een ander eiland begint, is er ook de mogelijkheid om per speedboot naar San Cristóbal te reizen. Zo bedraagt de reistijd vanaf het eiland Santa Cruz een kleine 2,5 uur. Zorg wel dat je op tijd reserveert want vol is vol. Kleine kanttekening; beschik je niet over een sterke maag, dan is het vliegtuig een betere optie.

Reizen naar de Galapagos Eilanden

Er vliegen geen luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks vanuit Nederland naar De Galapagos Eilanden. Veelal wordt er gebruik gemaakt van de tussenstop in Guayaquil (Ecuador) voor een overnachting. De volgende dag is het dan nog maar twee uurtjes vliegen naar San Cristóbal Airport.

Kijk voor vliegtickets op Cheaptickets.nl, Schipholtickets.nl en Worldticketcenter.nl.

Onder andere Terramundo TravelsRiksja TravelDjoser en Sawadee bieden reizen aan naar de Galápagos Eilanden. Vaak worden deze reizen wel gecombineerd met een rondreis door Ecuador.

Meer info:

Voor praktische informatie over een reis naar Ecuador bekijk onze pagina met reisinformatie over Ecuador