Reisbijbel

U bevindt zich hier:Home>Europa>Roemenië>Bezienswaardigheden
TwitterFacebookYoutubePinterestInstagram

Bezienswaardigheden

- Slenter door een aantal van de belangrijkste straten van Boekarest: de Calea Victoriei (de Weg van de Overwinning), de Boulevards GH Magheru, Carol I, Calea Mosilor, Calea Dorobantilor en Soseaua Kiseleff.

- Ga wandelen of paardrijden in de Karpaten, een dicht bebost bergachtig gebied. In de winter kun je hier ook uitstekend skiën.

- Vaar door de Donaudelta en bekijk de meer dan 300 vogelsoorten, maar ook vossen, otters, wilde katten en zwijnen in a een wijdse wildernis van water.

- Ga watersporten of ontspan aan de witte zandige stranden van de Zwarte Zeekust. Belangrijkste hotspots zijn Constanta, Costinesti, Eforie Nord, Eforie Sud, Jupiter, Mamaia, Mangalia, Navodari, Neptun, Olimp, Saturnus, Techirghiol, Venus en Aurora.

karpaten

- Onderga een verjongingskuur bij de curatieve thermische bronnen, het zoute water en het modder van het Techirghiolmeer of verlicht pijnen in de Roemeense spa's zoals Mangalia, Eforie en Neptun.

- Relax bij de spectaculaire bergmeren in het Fagaras- en Retezatgebergte of verken de meer dan 10.000 grotten in het land.

- Koop regionaal gemaakte souvenirs zoals houtsnijwerk, aardewerk en schilderijen van glas, die je in het hele land kunt kopen.

- Bewonder Ceausescu's kolossale Paleis van het Parlement in Boekarest. Het paleis is het op een na grootste gebouw in de wereld, na het Pentagon.

- Bekijk de verscheidene Saksische versterkte kerken van Transylvanie, waaronder de Biertan Kerk die boveop een heuvel is gebouwd en uitkijkt over Biertan.

- Bezoek de Griekse/Byzantijnse haven van Constanta, die in de zesde eeuw voor Christus is opgericht en breng een bezoek aan de interessante archeologische vindplaatsen van Histria, Tomis en Callatis.

parlementsgebouw

- Laat je verbeelding de vrije loop bij het Brankasteel, de legendarische woonplaats van de middeleeuwse koning Vlad Impaler, op wie Bram Stoker's, zijn roman Dracula heeft geinspireerd.

- Bezoek de paleizen van Mogosoaia, Buftea en Heresti en de oude gebouwen en kloosters in Snagov, Cernica, Pasarea, Caldarusani en Tiganesti.

- Bezoek Sibiu, de belangrijkste stad van de Transsylvanische Saksen. Van de vier muren en de 40 torens staat nog veel overeind, en in de blauw, rood, abrikooskleurig en groen geschilderde huizen bevinden zich de beste musea van Roemenië.

 • vlag-roemenie

  Roemenië

  Hoofdstad: Boekarest
  Oppervlakte:
   238.391 km2
  Aantal inwoners:
  22 miljoen
  Hoogste punt:
   2.544 meter
  Visum: nee
  Bekend van:
   Dracula, Transsylvanië, Ceausescu en de Karpaten

Autorondreis Roemenie

088
€ 216.00
Autorondreis Roemenië op basis van logies en halfpension

Rondreis Authentiek Roemenië

110
€ 499.00
Groepsrondreis Roemenië incl. vlucht, hotels, ontbijt, diners en NL-sprekende reisleiding. Met o.a. Boekarest, Sighisoara en Sibiu.