Blurb Mobile App: reisfoto's en reisvideo's publiceren via je iPhone

Slimme Reistips

Blurb bracht onlangs een nieuwe app op de markt: Blurb Mobile. Blurb Mobile is een app waarmee je met diverse mediacontent, zoals foto's, video's en audio eenvoudig en snel digitale verhalen kunt creëren. Het resultaat op de smartphone kan direct worden gedeeld via verschillende social media kanalen (Facebook en Twitter), e-mail of via je eigen Blurb-pagina. Een ideale manier dus om snel een mooi digitaal reisverslag in elkaar zetten, dat je makkelijk met het thuisfront kunt delen.

tekst Reisbijbel

Blurb is een online uitgeversplatform dat de middelen biedt om de zelfgemaakte boeken in de markt te zetten. Met het platform kunnen consumenten en professionals eigen Blurbboeken van professionele kwaliteit schrijven, maken, publiceren en verkopen. 

Blurb heeft nu dus ook een app waarmee je heel eenvoudig een eigen (reis)verhaal kunt maken. De app werkt als volgt: zodra je de app opent krijg je de mogelijkheid om een verhaal te creëren en vervolgens kun je uit de bibliotheek van je smartphone foto's, video's en geluidsfragmenten van je reis selecteren. Als deze fragmenten nog niet helemaal naar wens zijn kun je ze in de app nog eenvoudig bewerken met functies als roteren, bijsnijden en schalen. Ook heeft de app drag- en drop-functionaliteiten waarmee je heel snel de volgorde van de foto's, video's en geluidsfragmenten kunt bepalen. Met 'geotaggen' kun je het reisverslag verbinden aan de geografische locatie waar je je op dat moment bevindt. Als het reisverslag klaar is, kun je ook nog korte teksten (eventueel ook gesproken) bij de foto's en video's zetten en kun je kiezen uit zeven verschillende visuele thema's om er een volledig en persoonlijk reisverslag van te maken.

De Blurb Mobile app is gratis te downloaden in de App Store en voorlopig alleen beschikbaar voor de iPhone. Daarnaast krijgt elke gebruiker van de app een eigen verhaalpagina op Blurb.com/mobile om de verhalen te delen. In de gratis versie is ruimte voor 8 foto's, 1 audioclip van 30 seconden en 1 video van 10 seconden.

Wil je meer, dan kun je voor €1,59 de Plus-versie aanschaffen. Die geeft je de mogelijkheid om 15 foto's te gebruiken, plus 1 audioclip van 2 minuten en 3 video's van 30 seconden. Bovendien krijg je er dan nog 8 extra thema's bij. 

Downloaden: Blurb Mobile (gratis)

In de onderstaande video laat Peter Roosens, ontwikkelaar van de Blurb Mobile app, je zien welke mogelijkheden de app allemaal heeft.