Cheqqer Triplog: triplog- en incheckdienst voor vakanties

Slimme Reistips

Het is alweer een maandje geleden dat hij werd gelanceerd, maar we willen hier toch nog even aandacht besteden aan Triplog, de destination based iPhone app van Cheqqer, de website met vakantiebeoordelingen van de reisorganisatie TUI. Met deze app kun je 'incheqqen' in steden over de hele wereld. Als je 'in cheqt', word je beloond met verschillende soorten badges, zoals de 'G'Day Mate badge' voor het 'incheqqen' in Australië en de "Mini Cheqqer" badge, die je krijgt als je incheqqed in vijf verschillende steden. De app houdt een persoonlijk Triplog voor je bij waarin je kunt zien hoeveel steden en landen je bezocht hebt en je kunt je cheq-ins delen met je vrienden op Facebook en andere social media. Het is dus een soort "Foursquare for Travel".

tekst Reisbijbel

  De app gaat verder dan "gedachtenloos" inchecken op allerlei locaties. Je kan bij het inchecken naemlijk ook meteen een beoordeling achterlaten en het idee is dat je ook advies aan vrienden kunt vragen als je weet dat zij al op een bepaalde plek zijn geweest. Op deze manier kun je tips over leuke buurten en restaurants uitwisselen.

  Om hoge roaming kosten te voorkomen, hoeven gebruikers niet online te zijn terwijl ze de app gebruiken. De app werkt ook offline en 'cheq ins' en beoordelingen worden gesynchroniseerd wanneer er weer internetverbinding is.
  In eerste instantie is de applicatie alleen voor de iPhone beschikbaar, maar er wordt gewerkt aan een Android versie en diverse uitbreidingen.

  Triplog is gratis te downloaden in de iPhone Appstore of op http://triplog.cheqqer.com


  close

  Heeft de reistips jou geholpen? Deel hem dan met anderen!

  close

  Heeft de reistips jou geholpen? Deel hem dan met anderen!