DB Navigator: internationale treinreisplanner app

Slimme Reistips

Het Duitse spoorwegbedrijf Deutsche Bahn (DB) heeft een erg handige smartphone app gelanceerd: DB Navigator. Met de app kun je treinreizen plannen in heel Europa. Anders dan de Nederlandse smartphone-apps NS Reisplanner Xtra of Trein, die alleen maar de vertrek- en aankomsttijden van treinen in Nederland weergeven, heeft de DB Navigator app in zijn database alle dienstregelingen in Europa opgeslagen. 

tekst Reisbijbel

Vanuit DB Navigator kun je dus treinreizen plannen in Duitsland, maar ook in alle andere landen in Europa. Niet alleen de internationale treinen uit al die landen zijn beschikbaar, maar ook alle nationale treinen. Van een reis krijg je de tijden, vertreksporen en het treinnummer te zien. Daarnaast kun je nog veel meer extra informatie opvragen over de treinen, zoals het aantal tussenstops. De applicatie is niet in het Nederlands beschikbaar maar wel in het Engels.

Vooralsnog geeft de app wijzigingen ten opzichte van het spoorboekje, zoals vertragingen en spoorwijzigingen, alleen weer voor treinen in Duitsland. Een ander minder punt van de app is dat de database alleen toegankelijk is wanneer je toegang hebt tot internet. Dat kan in het buitenland met de huidige dataroaming tarieven wel eens een dure grap worden. 

Desondanks is de DN Navigator een erg handige app die elke treinreiziger in Europa eigenlijk standaard op zijn smartphone geinstalleerd zou moeten hebben. De app is beschikbaar voor bijna elk type smartphone en is te downloaden op de website van de Deutsche Bahn.