Goedkoop wifi-toegang met de Skype WiFi-app

Gadgets en Reisapps

Skype heeft een nieuwe applicatie gelanceerd voor de iPhone, iPod Touch en iPad, waarmee je wereldwijd tegen betaling op meer dan een miljoen wifi-hotspots kunt inloggen. De applicatie heet Skype WiFi en is vooral handig voor mensen die veel reizen en van hotspots gebruik maken om te internetten. Bij de meeste WiFi-diensten moet je namelijk een uur- of dagpas aanschaffen, ook als je maar heel kort wil internetten. Met Skype WiFi is het nu mogelijk om per seconde te betalen. 

tekst Reisbijbel

Om gebruik te maken van de hotspots betaal je met Skype Credits, die je ook kunt gebruiken om via Skype te bellen naar vaste telefoons. Per WiFi-sessie wordt 30 minuten gereserveerd, maar bij het eerder afbreken van een sessie worden alleen de gebruikte minuten in rekening gebracht. De tarieven verschillen overigens per hotspot. Zo betaal je in Nederland bijvoorbeeld €0,16 per minuut bij de hotspots van KPN. Bij een hotspot van provider Tomizone is dit maar €0,05 per minuut. Er zijn wereldwijd ongeveer een miljoen hotspots die gebruikt kunnen worden voor WiFi-gesprekken via Skype. 

Om de introductie van de nieuwe applicatie te vieren kun je de dienst tussen zaterdag 20 augustus 01:00 uur en zondag 21 augustus 00:59 gratis uitproberen.

Downloaden: Skype WiFi (gratis)