Maak timelapse video’s met hyperlapse app van Instragram

Slimme Reistips

Al weer heel lang geleden deelde ik tussen Shanghai en Beijing een treincoupe met onder meer een oudere Chinese heer. Met behulp van mijn Lonely Planet Chinese Phrasebook stelde ik hem een vraag door naar de karakters van de vertaling te wijzen, omdat ik niet echt op mijn uitspraak van het Chinees durfde te vertrouwen.

tekst Wouter Peters

Kon de vraag niet met ja, nee of een getal beantwoord worden dan bladerde de man verwoed door het boekje om vervolgens wat karakters aan te wijzen waarvoor ik dan het antwoord kon zien. Instagram heeft zojuist Hyperlapse, een nieuwe video-sharing app voor het opnemen van time-lapse achtige video's gelanceerd. Hyperlapse stabiliseert en versnelt de beelden van videofilmpjes op een echt te gekke manier.

Volgens Wired gebruikt Hyperlapse o.a. de gyroscoop en snelheidsmeters van je iPhone. Deze leveren voldoende informatie op voor het algoritme dat de video frame voor frame analyseert en stabiliseert.

Hyperlapse heeft een redelijk simpele interface. Om het te gebruiken ga je naar je camera, gebruik de virtuele knop om je opname te starten en te stoppen en kies daarna hoeveel keer het filmpje moet worden versneld (max. tot 12 keer sneller). Daarna kun je kiezen of je het filmpje wil bewaren en of je het wilt delen via Facebook of Instagram.

Hyperlapse van Instagram is alleen beschikbaar voor de iPhone en staat inmiddels in de App Store. Android gebruikers moeten nog even wachten tot dat de camera API van Android-toestellen hiervoor is aangepast.

Downloaden voor de Iphone: Travel Voice Translator App (gratis)