Mobiele ‘OK’-app van de Douane

Slimme Reistips

De app is alweer een jaar uit, maar met de vakantieperiode weer voor de deur willen we toch nog eens de aandacht vestigen op de handige app die de Douane heeft ontwikkeld voor de iPhone en smartphones met het Android besturingssysteem: de 'OK'-app.

Met de 'OK'-app kun je overal ter wereld checken wat je wel en niet uit het buitenland aan souvenirs mee mag nemen naar Nederland. De functie 'Is dit ok?' geeft een overzicht van de regels die gelden voor onder meer namaakartikelen, bedreigde dier- en plantsoorten, nepwapens en contant geld. Een andere functie is de “OK-scan”'. Hiermee kan je met je mobiele telefoon op kleine afstand een koffer of een reistas “scannen”, zoals de Douane dat ook doet. Daarnaast bevat de OK-app ook handige informatie voor het omrekenen van valuta en schoenmaten.

tekst Reisbijbel

  Alle informatie wordt bij het installeren van de app op je telefoon gedownload. Je hebt dan ook geen internetverbinding nodig om de app te gebruiken. Dit is tegelijk ook een nadeel, want de informatie op de telefoon kan hierdoor verouderen. Desondanks is het een erg handige app die kan voorkomen dat je bij de Douane in Nederland voor onaangename verasssingen komt te staan.

  Downloaden voor de Iphone: OK-app (gratis)
  Downloaden voor Android-toestellen: OK-app (gratis)

  Hieronder kun je zien hoe reizigers de 'OK App' op Schiphol uitproberen.


  close

  Heeft de reistips jou geholpen? Deel hem dan met anderen!

  close

  Heeft de reistips jou geholpen? Deel hem dan met anderen!

  close

  Heeft de reistips jou geholpen? Deel hem dan met anderen!