Nooit meer verbranden met Sun-Safe polsbandje

Slimme Reistips

Het is altijd lastig in te schatten hoe sterk de zon is in het buitenland. Zeker in de tropen en hoog in de bergen is de zonnesterkte veel hoger dan bij ons. Het is dan moeilijk om te bepalen wanneer je je opnieuw moet insmeren en wanneer je echt de zon uit moet. Gelukkig komt er binnenkort een innovatief polsbandje op de markt dat je daarbij kan helpen. 

tekst Reisbijbel

Het Zweedse bedrijf Intellego Technologies heeft namelijk samen met Schotse onderzoekers een polsbandje ontwikkeld dat van kleur veranderd om aan te geven dat je je opnieuw moet insmeren of dat je de schaduw moet opzoeken. Het UV-polsbandje meet UVA en UVB en houdt rekening met de beschermingsfactor van de zonnebrandcrème en de intensiteit van de zon. 

Het werkt als volgt: je smeert jezelf en het polsbandje in met zonnebrandcrème voordat je de zon ingaat. Zodra je de zon ingaat kleurt het bandje paars. Wordt het bruin, dan moet je je opnieuw insmeren en wordt het roze dat is het tijd om de schaduw op te zoeken.

De polsbandjes zijn momenteel nog niet te koop omdat de onderzoekers ze nog willen aanpassen aan de verschillende huidtypes, maar waarschijnlijk zullen ze in de loop van 2013 verkrijgbaar zijn.