SpotWorld: user-generated reisgids op de iPhone

Slimme Reistips

Onlangs kwam er weer een nieuwe reizigersapp uit voor de Iphone: SpotWorld. SpotWorld is volgens het bedrijf dat de App uitbracht een nieuwe kijk op het klassieke reisgids concept. 

De app is inderdaad iets meer dan een klassieke reisgids, al is hij wel degelijk gewoon als reisgids te gebruiken. De app toont namelijk op basis van je huidige locatie alle toeristische bezienswaardigheden in je omgeving. Zo heb je toegang tot meer dan 500.000 bezienswaardigheden in Noord-Amerika, Europa en Azië. In eerste instantie vind je vooral informatie die momenteel over de bezienswaardigheden in Wikipedia is te vinden. Gebruikers kunnen echter ook zelf informatie en tips toevoegen. Dit doe je met een “Contribute-knop”, waarmee je tips en foto's met onderschrift over een bezienswaardigheid kunt toevoegen. Hiernaast kun je bezienswaardigheden een sterrenwaardering geven, variërend van 1 tot en met 5 sterren. 

tekst Reisbijbel

De gegevens die gebruikers krijgen te zien worden zo langzamerhand uitgebreid met ervaringen en tips van andere gebruikers. Hiernaast kun je met de “been there-knop” ook nog eens inchecken bij de bezienswaardigheden die je hebt bezocht en deze check-ins kun je ook weer op Facebook posten, zodat je vrienden weten waar je op dat moment bevind. Met beide scoor je weer punten, dus ook het competetive element is aan de app toegevoegd. Al met al een hoop mogelijkheden dus. 

Downloaden: SpotWorld (gratis)

In het filmpje hieronder kun je de app in werking zien.