De reisorganisatie biedt normaal gesproken pas vanaf mei reizen aan naar het eiland. Veel hulp op Lesbos is spontaan ontstaan en dat veroorzaakte volgens hulporganisaties soms chaos. Mensen komen ook op eigen houtje naar het eiland. Nu de nood langer duurt, komt er steeds meer structuur in de hulp. En wellicht past daar deze reis ook bij? De reizen kosten tussen de 419 en 469 euro.

Na een rondleiding in een vluchtelingenkamp na aankomst in Griekenland wordt je vier dagen ingezet bij de hulp aan de bootvluchtelingen. Je krijgt een lunchpakket mee, zo schrijft Sunweb. Op de site staan de appartementencomplexen even wervend aanbevolen en een zonnetje verraadt de temperatuur in juli: 30 graden. Nu is het er een graad of 12, en dus een heel andere ervaring.

Geef je mening op onze Facebookpagina over deze reizen, zou jij er een boeken?

Ook naar Lesbos?

Meer informatie over de reizen naar Lesbos vind je hier: vluchtelingenreizen. Let op: Reisbijbel krijgt – zoals bij alle reizen die via een bezoek aan onze site worden geboekt – 10 euro van Sunweb. Deze maken wij uiteraard over naar Stichting Bootvluchtelingen, welke onderdeel is van Movement on the Ground