Griekenland

Mediterraan

klimaat

Klimaattype: Mediterraan klimaat (Cs) dat in het noorden en het binnenland neigt naar een landklimaat (D).
Gem. temp. zomer (juni-juli-augustus): 28°C
Gem. tem. winter (december-januari-februari): 10°C
Regenseizoen: eind oktober tot en met maart
Beste reistijd: juni tot en met augustus (strandvakantie) en mei en juni (actieve vakantie)

Het grootste deel van Griekenland heeft een mediterraan klimaat dat zich kenmerkt door zachte winters en droge warme zomers. In het noorden en in het binnenland heerst meer een landklimaat met koudere winters met in de hoger gelegen delen van het binnenland zelfs periodes met sneeuw. Verder zijn er grote verschillen in temperatuur en neerslag tussen noord, oost, zuid en west, het vasteland en de eilanden.

Zomer

De zomerperiode begint in Griekenland vaak al in maart maar kent tot in mei vele onderbrekingen, veroorzaakt door het langstrekken van depressies. Vanaf half mei is het weer meestal stabiel en zomers. De zomermaanden zijn in Griekenland warm en droog. Hittegolven met temperaturen tot boven de 40 graden Celsius komen iedere zomer voor in Griekenland. Vooral de hoofdstad Athene, de Peleponessos, Kreta en de eilanden van de Dodekanesos (o.a. Rhodos, Karpathos Kos en Samos) hebben een redelijk grote kans op lange periodes van hitte in de maanden juni, juli en augustus. Op de eilanden is meestal een aangename wind die voor de nodige afkoeling zorgt. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt op veel van de eilanden en langs de kust in juli en augustus net boven de 30 graden Celsius. Juli is de zonnigste maand met op veel plaatsen maar liefst zo"n 360 tot 390 uren zonneschijn.

In de berggebieden in het noorden ligt de gemiddelde maximumtemperatuur in juli en augustus in de lagere delen rond de 34 graden Celsius, maar ook hier kan te temperatuur flink oplopen tot wel zo’n 45 graden Celsius.

Winter

De winter duurt in Griekenland van eind oktober tot eind maart. De gemiddelde temperatuur in januari bedraagt in de mediterrane regio 9-12 graden Celsius. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt in januari rond 13-15 graden Celsius. Soms komt de temperatuur boven de 20 graden. Vorst komt -aan de kusten- van de zuidelijke eilanden niet of nauwelijks voor. Op de eilanden meer naar het noorden en langs de kusten van het vasteland komt het soms tot minima onder 0. De hoofdstad Athene wordt in de wintermaanden regelmatig lam gelegd door zware sneeuwval.

In de berggebieden (vooral in het noorden) ligt de gemiddelde temperatuur in januari onder 0 en er valt daar volop sneeuw. Er zijn zelfs enkele wintersportgebieden. In het hele binnenland, ook buiten de berggebieden, kan het zo af en toe vriezen, in de noordelijke helft soms zelfs streng.

Neerslag

Veruit de meeste neerslag valt in Griekenland in de winter. De meeste neerslag valt dan in het noordwesten van het vasteland en het zuiden van Kreta. De regen valt dan meestal in de vorm van korte hevige buien, waarna het vaak snel weer zonnig is.

Tijdens de zomermaanden valt er weinig regen en zijn langdurige periodes zonder neerslag meer regel dan uitzondering. Het aantal dagen met neerslag neemt af tot 0 of hooguit 1 of 2 per maand in juli en augustus. Droogte is dan ook een probleem in Griekenland in de zomer en er is in deze periode dan ook een verhoogde kans op bosbranden.

Beste reistijd

Het hele jaar, maar voor een strandvakantie is de zomer toch de beste periode. Het kan dan wel heel erg heet zijn, met soms zijn er meerdere hittegolven per zomer, dus als je meer wilt doen dan alleen maar op het strand liggen is deze periode wellicht iets te heet. De beste periode voor een actieve (wandel)vakantie is de periode van mei tot juni. Het weer is dan stabiel en aangenaam en op veel plaatsen is het tijdens deze periode een grote bloemenzee.

De winter is iets frisser en ook valt in deze periode de meeste regen. Omdat deze meestal in de vorm van korte hevige buien valt er in deze periode ook nog volop van de zon te genieten. Wel zijn de meeste hotels en appartementen in de winter gesloten.

Geen

reisadvies

Griekenland is een veilig land. In de zomer kunnen door de droogte wel bosbranden voorkomen. Op verschillende Griekse eilanden worden vluchtelingen opgevangen, die de oversteek over zee wagen. Het ministerie adviseert om op tijd geld te pinnen, zodat je niet zonder contanten kan komen te zitten. 

Vliegtuigspotten is verboden in Griekenland. Maak ook geen foto's van militaire objecten. In het verleden zijn hiervoor Nederlanders opgepakt. 

Controleer voor vertrek altijd nog even het meest actuele reisadvies op de site van het ministerie voor Buitenlandse Zaken. 

Nee

Vaccinaties

Voor Griekenland zijn geen vaccinaties verplicht.

Vaccinaties die voor Griekenland worden aangeraden

Voor Griekenland wordt vaccinatie tegen teken encefalitis aanbevolen als je drie dagen of langer in de natuur gaat wandelen of kamperen van maart tot en met november, of op andere wijze meer risico loopt. Overleg hierover met je huisarts, de plaatselijke GGD of een vaccinatiebureau.

Ja

ambassades

Nederlandse Ambassade in Griekenland

Leoforos Vassileos Konstantinou 5-710674
Athene, Griekenland

Tel nr. (+30) 210 725 4900
Fax: (+30) 210 725 4907
E-mail:  ath@minbuza.nl
Website: http://www.dutchembassy.gr/

Belgische Ambassade in Griekenland

Odos Sékéri, 310671
Athene, Griekenland

Tel nr. +30 210 3617887
Fax +30 210 3604289
E-Mail: Athens@diplobel.fed.be
Website: http://www.diplomatie.be/athensnl

Nee

visumplicht

Voor Griekenland heb je nodig:

- Een geldig paspoort of identiteitskaart

Nederlanders en Belgen kunnen vrij reizen naar Griekenland en hebben dan ook geen visum nodig voor een reis of vakantie naar Griekenland.

Adressen ambassade van Griekenland in Nederland en België:

Nederland:
Ambassade Griekenland

Amaliastraat 1
2514 JC Den Haag

Tel: 070-3638700
Fax: 070-3563040
E-mail: gremb.hag@mfa.gr
Website: www.greekembassy.nl

België:
Ambassade Griekenland
Karmelietenstraat 10
1000 Brussel

Tel:. +0032 02 5455500
Fax: +0032 02 5455585
E-mail: ambagre@skynet.be
Website: http://www.greekembassy-press.be

Euro

Valuta

Valuta

De munteenheid in Griekenland is net als in Nederland en België de Euro (€). De Euro is onderverdeeld in 100 Eurocenten en wordt uitgeven in munten van 1, 5, 10, 20, 50 centen en 1 en 2 Euro en biljetten van 5, 10, 20, 50, 100, 200 en 500 Euro.

Pinnen

Pinnen met je pinpas met Maestro- of Cirrus-logo is in Griekenland op zeer veel plaatsen mogelijk en ook op bijna alle bewoonde eilanden.

Creditcard

Creditcards worden in Griekenland  algemeen geaccepteerd.

Openingstijden banken

Over het algemeen zijn de banken in Griekenland geopend van maandag tot en met donderdag van 8:00 uur tot 14:30 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 14:00 uur. Sommige banken op de wat grotere eilanden zijn ook in de middag geopend.

Prijsniveau

Het prijsniveau ligt in Griekenland lager dan dat in Nederland en België.

Fooien

Het geven van fooi in eet- en drinkgelegenheden is in Griekenland heel gebruikelijk. Een fooi van zo"n 10% van de rekening is hierbij gangbaar. Een lagere fooi kan nog weleens als beledigend worden opgevat. Taxichauffeurs verwachten in principe geen fooi.

feestdagen

De belangrijkste jaarlijks op een vaste dag of in een vaste maand terugkerende feestdagen van Griekenland zijn:

Nieuwjaar 1 januari
Driekoningen 6 januari
Onafhankelijkheidsdag 25 maart
Dag van de Arbeid 1 mei
Ochi-dag 28 oktober
Kerst 25 en 26 december

Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

Naast deze nationale feestdagen kent Griekenland nog een aantal feestdagen die elk jaar op een andere dag of in een andere maand vallen.

+ 1 uur

tijdsverschil

Het is in Griekenland 1 uur later dan in Nederland en België. Net als in Nederland en België wordt de klok eind maart (zomertijd) en eind oktober (wintertijd) 1 uur verzet.

Check hier de actuele tijd in Griekenland.

Nieuwgrieks

taal

Officiële taal van Griekenland

De officiële taal van Griekenland is het Nieuwgrieks, dat in sommige delen van het land in dialect wordt gesproken.

Andere talen in Griekenland

In sommige delen van Griekenland wordt er Turks of Albanees gesproken.

Engels

In de grotere steden en toeristische gebieden in Griekenland kun je je met Engels goed redden. In afgelegen gebieden (vooral op het platteland) is het echter moeilijk iemand te vinden die Engels spreekt. Ook in de toeristische gebieden kan het buiten het vakantieseizoen lastig zijn om iemand te vinden die Engels spreekt. Een woordenboekje Nieuwgrieks kan dan ook erg handig zijn.

Athene

Athene is natuurlijk een must.

Fietsen in Athene

Begin bij de Akropolis, waar zich vijfde eeuwse Parthenon bevindt, wandel vervolgens naar beneden naar het eeuwenoude Agora, dat ooit het civiele-, politieke en commerciële centrum was van de stad. Bezoek daarna het Nationaal Archeologisch Museum, dat uitpuilt van de oude marmeren standbeelden, juwelen en keramiek.

Verken de stad op de fiets. Je kan al een fiets huren voor 20 euro voor twee dagen

Strand en watersport

 

Vind een strand voor elke stemming. En ga duiken of verken de snelstromende rivieren met een kajak of raft. 

Strand en watersport

In Griekenland vind je vele prachtige stranden, zoals het strand van Lalaria op Skiathos en dat van Plaka op Naxos. 

Zoek de diepten op en ga diepzeeduiken. Oude schatten zul je waarschijnlijk wel niet tegenkomen (om diefstal te voorkomen is duiken namelijk verboden in de gebieden waar zich oude schatten bevinden), desalniettemin is diepzeeduiken in Griekenland enorm populair en op bijna alle eilanden vind je dan ook duikcentra.

Ga windsurfen bij de geweldig windsurfspots Chrisi Akti op Paros, Kokkari op Samos, Vassiliki op Lefkada, Kefalos op Kos, Ialisos op Rhodos, en Agio's Georgios en Mikri Vigla op Naxos.

De ondiepe, snelstromende rivieren op het vasteland van Griekenland bieden uitstekende faciliteiten voor outdoor-watersporten, zoals raften, kayaken en kanoën. Ook op de zee rond de Griekse eilanden kun je uitstekend kanoën en dit wordt dan ook steeds populairder.

Vogels spotten

Griekenland staat bekend om haar strandleven, maar de natuur is enorm de moeite waard.

Vogels spotten en natuur

Zoek de natuur op in één van de 11 moeraslanden van internationaal belang of in één van de 190 belangrijke vogelgebieden in Griekenland, waarvan de Nestos Delta in Thrace en de Prespameren in Macedonië de meest indrukwekkende zijn.

Verken het onvergetelijke landschap van Meteora, met zijn zes middeleeuwse kloosters die op bizarre, rotsachtige bergtoppen zijn gebouwd. De kloosters, ooit 24 stuks, werden vroeger bereikt door middel van katrolsystemen, maar tegenwoordig zijn ze te bereiken via trappen die in de rotsen zijn gehouwen.

Delphi

Ontdek Delphi, waarvan men in de oudheid dacht dat het het centrum was van de wereld.

Delphi

Dit fascinerende heidense religieuze complex, dat prachtig op de hellingen is gelegen, bestaat uit klassieke tempels, een theater en een stadion.

Santorini

Bezoek de kenmerkende witte dorpjes La en Thira op het eiland Santorini.

Santorini

Beide dorpen zijn gebouwd op de rand van een klif die is ontstaan toen bij een vulkaanuitbarsting rond 1600 voor Christus het centrum uit het eiland werd geslagen. Het eiland staat bekend vanwege de geweldige zonsondergangen, zwarte zandstranden, leuke boutique hotelletjes en een geweldige keuken.

Thessaloniki

Mis vooral Thessaloniki, de tweede stad van Griekenland, niet.

Thessaloniki

Je vind er een uitstekend archeologisch museum, waar oude marmeren standbeelden en gouden juwelen uit de provincie Macedonië zijn tentoongesteld. Ook de Byzantijnse kerken van de stad, die zijn opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO, zijn het bezoeken meer dan waard.

Olympia en Olympus

Beklim de mythisch berg Olympus (2917 meter), waar volgens de oude Grieken Zeus woonde.

Olympia en Olympus

Ren over de renbaan in Olympia, geboorteplaats van de Olympische Spelen, die hier tussen de achtste en vierde eeuw voor Christus werden gehouden.

Samariakloof en grotten

Trek door de Samariakloof op Kreta, een mooie, inspannende wandeling van 18 kliometer of doe het iets rustiger aan in de Vikoskloof in Epirus (14 km).

Samariakloof en grotten

Griekenland is heeft naar schatting zo’n 6.000 karstgrotten, waarvan de meerderheid zich op Kreta bevindt. In meer dan 20 hiervan worden rondleidingen gegeven. De grootste en meest indrukwekkende grot is de Peramagrot, waar je vele stalagmieten en stalagtieten zult aantreffen.

WTC

Artikelen over Griekenland

Een reis boeken bij een Nederlandse reisorganisatie om vluchtelingen te helpen op het Griekse Lesbos. Het klinkt dubbel, maar Sunweb...

'Vluchtelingenreizen' naar Lesbos
1
Reisbijbel

Wie wel eens buiten Europa reist is er vast al eens tegenaan gelopen: overstaptijd. Met een beetje mazzel, en vaak...

Tips om je overstaptijd op 't vliegveld goed te benutten
2
Reisbijbel

Restaurants met dezelfde naam, met dezelfde houten stoeltjes en plastic kleedjes geklemd aan de tafels. Wegen met hun eerste laagje...

Het mooiste eiland van Griekenland
3
Reisbijbel

Het WK voetbal in Brazilië is inmiddels in volle gang en voetballiefhebbers wereldwijd komen deze maand dus volop aan hun trekken. Naast...

Bounce, voetballend de wereld over
4
Reisbijbel

Associeer jij Griekenland ook met turquoise zeeën, blauw-witte huisjes en de Sirtaki? Laat de clichébeelden eens los en kies voor...

Aan de wijn met Aristoteles
5
Reisbijbel

De Engelse Francesca en Sam houden van fietsen en van reizen. Wat is dan mooier dan beide hobby's te combineren?...

The road - per fiets van Londen naar Bangkok
6
Reisbijbel

Hoe zou dat zijn, zo’n tijd op een cruiseschip? Hoe ziet het er uit, wat is er te doen en...

Scheepstijd
7
Reisbijbel

Lesbos, was dat niet dat eiland van de vrouwenliefde? Inderdaad, maar Lesbos is meer, véél meer. Corendon nodigde ons uit...

8
Reisbijbel

De Poolse stad Krakau is de beste bestemming voor liefhebbers van lekker eten. Dit blijkt uit een analyse door stedentripsite...

10 Europese steden met de beste restaurants
9
Reisbijbel

Op zoek naar een betaalbaar hotel? Schrap het tropische Bora Bora dan maar ala vekantiebestemming, maar overweeg bijvoorbeeld naar Thailand...

De duurste en goedkoopste hotelbestemmingen van 2013
10
Reisbijbel

Als je een in Europa goedkoop op vakantie wil kun je het best naar Hongarije op vakantie. Scandinavië kun je juist...

Goedkoopste en duurste vakantielanden van Europa
11
Reisbijbel

Reizen griekenland

Rondreis Griekenland, 20 dagen

Rondreis Griekenland, 20 dagen

Combineer de culturele hoogtepunten van de Peloponessos met het lieflijke eiland Naxos, indrukwekkende Santorini en de onontdekte kanten van Kreta.

land griekenland
aanbieder Djoser
prijs vanaf 1795
reisduur 20 dagen
Rondreis Griekse eilanden: Cycladen & Kreta, 14 dagen

Rondreis Griekse eilanden: Cycladen & Kreta, 14 dagen

Gedurende deze rondreis over de Griekse eilanden krijg je een indruk van de oude Griekse beschavingen en geniet je van het klimaat, de Middelandse Zee, gezellige terrasjes, en de mooie natuur. Je start in Athene en bezoekt erna vijf verschillende eilanden. Je start met het authentieke Syros en reist door naar glamerous Mykonos, Venetiaans Naxos en het indrukwekkende vulkaaneiland Santorini. De reis eindigt op het veelzijdige Kreta.

land griekenland
aanbieder Djoser
prijs vanaf 1595
reisduur 14 dagen
Rondreis Griekenland, 9 dagen

Rondreis Griekenland, 9 dagen

Een korte reis met de hoogtepunten van Griekenland aan het vasteland. Ontdek het Oude Griekenland in Athene en bezoek de stad Olympia waar de Olympische Spelen zijn geboren.

land griekenland
aanbieder Djoser
prijs vanaf 0
reisduur undefined dagen
Rondreis Griekenland - Cycladen Go-26

Rondreis Griekenland - Cycladen Go-26

Samen met leeftijdsgenoten reis je door de Griekse Cycladen. Deze jongerenreis laat je in 15 dagen het mooiste van deze eilandengroep zien. Gedurende de reis heb je veel individuele vrijheid en in overleg met de reisleider kun je met de groep of zelf je eigen programma aan activiteiten samenstellen.Wandelen over eeuwenoude ezelspaden, regelmatig een verfrissende duik in zee, heerlijke Griekse specialiteiten, zeilen naar de kleinere Cycladen en het wereldberoemde eiland Santorini bezichtigen: deze tweeweekse reis naar de Griekse Cycladen is op en top genieten en avontuur.

land griekenland
aanbieder Sawadee
prijs vanaf 2035
reisduur 15 dagen
Fietsvakantie Griekenland

Fietsvakantie Griekenland

De Cycladen zijn een archipel in de diepblauwe Egeïsche Zee. Deze fietsvakantie langs vier Cycladen-eilanden begint op het bosrijke Rhodos. Naxos en Paros zijn stil en groen met marmergroeves, mooie bergdorpen en goudgele stranden. Op Paros logeer je in het sfeervolle hoofdstadje en op Naxos aan een paradijselijk strand. Op Syros verrruil je witblauwe orthodoxe kapelletjes voor grijsrode rooms-katholieke kerken en hoog tegen de heuvels gebouwde stadjes. Je besluit de reis weer op Rhodos, in zijn hoofdstad vol werelderfgoed.

land griekenland
aanbieder Sawadee
prijs vanaf 1348
reisduur 16 dagen
Griekenland - Athene * Stap & Hap

Griekenland - Athene * Stap & Hap

Verken het oude Athene op bijzondere wijze. Je loopt langs de culturele hoogtepunten van de stad en nuttigt onderweg typisch Griekse gerechten op bijzondere locaties. Al wandelend krijg je een verrassend beeld van deze op het oog chaotische en drukke stad. Je loopt via de ‘groene longen’ als de National Gardens en het voetgangersgebied rond de Acropolis, waarbij je de belangrijkste oudheidkundige monumenten zult zien. Wij zorgen voor een routebeschrijving met achtergrondinformatie. Om op een aangename manier je wandeling te onderbreken hebben we onderweg een aantal bijzondere eetgelegenheden ingebouwd. Daar geniet je van de Griekse keuken en kun je de historische omgeving op je in laten werken. Zo wandel je door de stad en je menu om na afloop op je bed te ploffen van een prima hotel in het centrum.

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 95
reisduur 2 dagen
Griekenland - Andros, onderhoud historische wandelpaden

Griekenland - Andros, onderhoud historische wandelpaden

Baan letterlijk je eigen weg op de prachtige historische wandelpaden van het groene eiland Andros. Door mee te helpen met het behoud van de oude paden help je mee de traditionele eilandwereld in stand te houden en duurzaam toerisme te stimuleren. Overdag ben je onder locale begeleiding bezig paden vrij en schoon te maken, oude muurtjes te herstellen en markeringen aan te brengen. Na afloop van een werk- en wandeldag laten we je op bijzondere manier kennismaken met het cultuurhistorische erfgoed en de culinaire tradities.

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 0
reisduur 9 dagen
Griekenland - Peloponnesos

Griekenland - Peloponnesos

De Exo (‘buiten’) Mani is een van de mooiste kustlandschappen van Griekenland: vanaf zeeniveau reiken de bergen er direct tot 2450 m. Kleine dorpjes met robuuste natuurstenen huizen en oranje pannendaken liggen tussen hoge cipressen aan de rand van diepe canyons. Je kijkt uit op de groengrijze zee van olijfbomen en het diepblauwe water van de Golf van Messini. Eén van de beste plekken om bijzondere hikes te maken is zonder meer Kardamili. Er is hier een prima in stand gehouden netwerk van met stenen ingelegde ezelpaden (kalderimia) die vroeger de verbindingswegen tussen de dorpen vormden. Het zijn vaak kunstwerken op zich. Avontuurlijk zijn de kloven in dit gebied. Tussen honderden meters hoge rotswanden en te midden van kleurrijke vegetatie zijn zelfs hier nog enkele oude kloostertjes te vinden met weliswaar verweerde, maar toch nog steeds fraaie fresco’s. In het voorjaar staan de hellingen er vol bloemen waaronder orchideeën en in het najaar pluk je de noten, druiven en vijgen zo van de bomen.  Langs de kust zijn enkele verborgen zwembaaitjes te vinden, maar Kardamili heeft ook een groot en rustig strand. In deze omgeving worden in de uitgestrekte olijfgaarden de beroemde Kalamata olijven geteeld. Treed in de voetsporen van reisverhalenschrijvers Patrick Leigh Fermor en Bruce Chatwin en maak kennis met de boeiende bewoners. Ze kunnen je vertellen over hun bewogen geschiedenis vol strijd om het bestaan en om onafhankelijkheid. Eindig je dag lekker aan het strand en als je terug bent in je uit natuursteen opgetrokken studio kun je genieten van een mooie zonsondergang.

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 0
reisduur 4 dagen
Griekenland - Pilion & Skopelos

Griekenland - Pilion & Skopelos

Wandelend over de goed bewaarde kalderimia (oude stenen ezelpaden) herleeft u de mythe van de Kentauren in de uitgestrekte groene bossen van het Pilion schiereiland. Geregeld passeert u tijdens deze wandelvakantie stille baaitjes met diepblauwwater; ideale plekjes voor een heerlijke duik. Ga ook terug in de tijd over het smalspoor van de kleine Piliontrein. Bewonder de architectuur van de Piliondorpen en proef de eilandsfeer op groen Skopelos.

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 965
reisduur 8 dagen
Griekenland - Karpathos

Griekenland - Karpathos

Het kleine en nog niet door toerisme aangetaste broertje van Kreta. Oude tradities leven hier voort en veel oude ezelpaden zijn nog prachtig intact. Eet makarounes in het wonderbaarlijk gelegen dorp Olympos en bezoek een traditioneel huis. Met een bootje naar het onbewoonde eiland Saria. Wandel langs ruige bergkammen met altijd uitzicht op zee. Geniet van het rustige leven in kleine bergdorpjes en rust uit aan heerlijke strandjes.

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 795
reisduur 8 dagen
Griekenland - Cycladen, Amorgos-Naxos-Santorini

Griekenland - Cycladen, Amorgos-Naxos-Santorini

Volgens kenners is Amorgos het mooiste Cycladen-eiland. Afgelegen, bergachtig, met een imposante kliffenkust. Geniet van de stranden, de sfeer op de dorpspleintjes en in de kafeneions. Het indrukwekkende landschap verkent u over eeuwenoude paden. Bezoek het tegen de loodrechte kliffen gebouwde klooster van Chozoviotisa. Verder naar het groene Naxos, waar u de berg Zas beklimt en uitkijkt uit over een zee van olijfbomen. Ga op zoek naar de Kouros. Over de diepblauwe zee naar het fotogenieke Santorini, een ontplofte vulkaankrater met spierwitte dorpjes. Prima rustig gelegen hotels, met zwembad.

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 1565
reisduur 15 dagen
Griekenland - Zuidkust van Kreta

Griekenland - Zuidkust van Kreta

Met de zee aan je voeten over prachtige paden langs één van de mooiste kusten van Europa. Witte zandstranden, marmeren kliffen en zoetwater bij de branding. We kijken tijdens deze Kreta wandelvakantie uit naar blauwe zee en blauwe luchten. Via spectaculaire oleanderkloven maken we een uitstapje naar het ruige binnenland en eindigen we in Loutro, het meest romantische dorpje van Kreta. Genieten van Griekse hapjes en bijzondere gastvrijheid op terrasjes aan het water.

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 825
reisduur 8 dagen
Griekenland - Cycladen 1, Andros & Tinos

Griekenland - Cycladen 1, Andros & Tinos

De Cycladen, de bekendste en fotogeniekste eilandengroep van Griekenland. Ontdek onbekend Andros en Tinos. Op Andros volg je de prachtige oude paden van de ‘Andros Route’ naar fraaie zandstranden, weelderig groene dalen en natuurstenen huisjes. Op Tinos vind je witte labyrintdorpen, de burcht Exoburgo, kunstzinnige duiventorens en bizarre granietrotsen. Je overnacht in kleine gastvrije familiepensions aan zee of in het binnenland. Na afloop kunt u kiezen voor meer eilanden of terugreizen naar Athene.Verder eilandhoppen? Boek dan onze eilandreizen ‘Amorgos’, ‘Naxos-Santorini’ en/ of ‘Santorini’.

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 440
reisduur 8 dagen
Griekenland - Pilion

Griekenland - Pilion

Bijzondere trektocht over oude karavaanwegen, de kalderimia, op het groene en bergachtige schiereiland Pilion. De kalderimia leiden naar verborgen diepblauwe baaitjes en prachtige tuindorpen. De bijzondere architectuur, grote herenhuizen en dorpspleinen met enorme platanen laten de vroegere rijkdom van dit gebied zien. Herleef de mythe van de Centauren, half mens, half paard in de uitgestrekte groene bossen en ga terug in de tijd over het smalspoor van de kleine Pilion-stoomtrein. Bonte bloemenpracht in het voorjaar, genoeg schaduw in de zomer en overal fruit in de herfst maken deze wandelreis aangenaam in alle seizoenen. Heerlijke lokale gerechten en kleine gastvrije familiehotels zorgen voor een heerlijk verblijf.

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 490
reisduur 8 dagen
Griekenland - Cycladen, Andros Route

Griekenland - Cycladen, Andros Route

Het Cycladeneiland Andros is het nieuwe ‘wandelparadijs van Griekenland’. Samen met de stichting Andros Routes bieden we, van zuid naar noord, een prachtige langeafstandswandelroute aan: Andros Route. Gecertificeerd als European Quality Trail is de markering perfect en de schoonheid van de oude, historische paden bijzonder. Onderweg biedt Andros fraaie zandstranden, weelderig groene dalen, natuurstenen huisjes in schilderachtige dorpjes en een prachtig hoofdstadje.

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 495
reisduur 9 dagen
Griekenland - Corfu & Paxos

Griekenland - Corfu & Paxos

Paxos en Corfu (Gr. Kerkyra, ook wel Korfoe): het beste van twee eilanden. Via de befaamde “Corfu-Trail” loopt u over oeroude ezelspaden in het weelderig groene landschap van ‘het andere’ Corfu. De diepblauwe zee is nooit ver weg. U passeert wetlands en loopt over de 900 meter hoge Pantokrator. Zwerf door Venetiaanse straatjes in Korfoe stad; UNESCO werelderfgoed. Vervolgens per boot naar Paxos, een knus eiland dat bedekt is met olijfbomen en omzoomd door azuurblauwe baaien. Imposante klifkust en de boog van Tripitos. Verblijf in kleine comfortabele hotels.

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 735
reisduur 8 dagen
Griekenland - Cycladen 2, Amorgos

Griekenland - Cycladen 2, Amorgos

Als u nog het echte authentieke eilandgevoel zoekt, moet u naar Amorgos, volgens kenners het mooiste en spectaculairste Cycladeneiland. Hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Volg eeuwenoude ezelpaden naar verlaten gehuchtjes, duizelingwekkende kliffen of oude windmolens op een bergtop. Ontdek het imposante rotsklooster Chozoviotissa, prachtige dorpjes en indrukwekkende klifkusten met uitzicht over de blauwe zee. Verblijf in twee typische eilandhotelletjes.Verder eilandhoppen? Amorgos is te combineren met onze eilandreizen ‘Naxos-Santorini’ en ‘Santorini’.

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 335
reisduur 7 dagen
Griekenland - Cycladen 4, Santorini

Griekenland - Cycladen 4, Santorini

Santorini, het meest bizarre en fotogenieke eiland van de eilandengroep Cycladen. Santorini, of Thira, is eigenlijk het restant van een ontplofte vulkaan; is dit wellicht Atlantis? De spierwitte huizen contrasteren sterk met de diepblauwe zee en de rode, witte en zwarte rotsen. En vergeet de heerlijke wijn op de gezellige terrasjes niet. U overnacht in een fraai gelegen hotel met zwembad vlakbij de klifranden.

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 255
reisduur 6 dagen
Griekenland - Cycladen 3, Naxos-Santorini

Griekenland - Cycladen 3, Naxos-Santorini

Reis van het groene en bergachtige Naxos naar het fotogenieke vulkaaneiland Santorini. Beklim op Naxos de berg Zas en kijk uit over de groene zee van olijfbomen. Heerlijke zandstranden die uitkijken over de blauwe Egeïsche Zee. Dwaal door de steegjes van Chora voor u de boot neemt naar het spectaculaire vulkaaneiland Santorini. U vaart binnen in de enorme en kleurige vulkaankrater. Op Santorini contrasteren de spierwitte huizen sterk met de diepblauwe zee en de rode, witte en zwarte rotsen. En vergeet de heerlijke eilandwijn op de gezellige terrasjes niet.Verder eilandhoppen? ‘Naxos-Santorini’ is te combineren met onze eilandreizen ‘Amorgos”of één van de reizen op Kreta’.

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 385
reisduur 8 dagen
Griekenland - Kreta, Zuidkust

Griekenland - Kreta, Zuidkust

Met de zee aan uw voeten over prachtige paden langs één van de mooiste kusten van Europa. Witte zandstranden, marmeren kliffen en zoetwater bij de branding. Uitkijken naar blauwe zee en blauwe luchten. Via spectaculaire oleanderkloven een uitstapje naar het ruige binnenland. Via de Samariakloof en een kustpad eindigt u in het meest romantische dorpje van Kreta. Genieten van Griekse hapjes op terrasjes aan zee.Een 2-weekse Kretareis maakt u door vooraf aan deze reis ‘Kreta Sfakia’ te kiezen.

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 475
reisduur 8 dagen
Griekenland - Rhodos

Griekenland - Rhodos

Rhodos, zonnig Grieks eiland voor de Turkse kust. Wandelen of fietsen vanuit een gastvrij dorpshotel in een groen plaatsje aan de rustige noordkust. Over oude voetpaden en landweggetjes naar de antieke stad Kamiros, de top van Profitis Ilias of ‘fladderend’ door de vlindervallei. Spring op de fiets of e-bike en peddel over landerige landweggetjes in de agrarische kuststreek. Ontdek de rijke eilandgeschiedenis en mis de middeleeuwse oude stad niet! Verleng uw verblijf in het landelijke Embonas met enkele prachtige wandelingen.

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 300
reisduur 8 dagen
Griekenland - Kreta, Sfakia

Griekenland - Kreta, Sfakia

Van het groene Apokoronas, met tussen olijfbomen en cipressen indrukwekkend uitzicht op de Witte Bergen, dwars door het domein van schaapherders naar ruige kliffen en verborgen baaitjes van de zuidkust. Picknick in bizarre kloven en ontdek in het voorjaar de enorme bloemenpracht. Wandel langs schilderachtige witte dorpjes en drink raki en koffie met de bewoners in het kafeneion. U overnacht in comfortabele dorpshuizen, een prima berghotel en in pensions aan zee. Een 2-weekse Kretareis maakt u door aansluitend de reis ‘Kreta Zuidkust’ te kiezen.

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 485
reisduur 8 dagen
Griekenland - Lesbos

Griekenland - Lesbos

Het Griekse eiland Lesbos ligt vlak voor de Turkse kust, op de vogeltrekroute naar het noorden. Begin mei is het eiland een waar paradijs voor vogelaars! Het is er dan nog niet heet en zowel de zomergasten als de doortrekkers zijn aanwezig. Het leuke van Lesbos is bovendien dat de afstanden tussen de verschillende vogelplekken niet groot zijn en je vrijwel overal kunt stoppen om te vogelen. Veel soorten zijn ook niet zo schuw en goed te benaderen. Dit alles staat garant voor een erg ontspannen en leuke vogelreis! Bovendien verblijven we tijdens deze vogelreis in een prima en comfortabel hotel.

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 965
reisduur 8 dagen
Griekenland - Peloponnesos, klassiek Hellas

Griekenland - Peloponnesos, klassiek Hellas

Rondreis per auto door de arcadische landschappen van de Peloponnesos. Bezoek bekende én onbekende antieke opgravingen. Ga sfeer proeven bij Olympia en Delphi, in de spectaculaire Lousioskloof en bij de verborgen kloosters Filosofou en Prodromos. Geniet van de mythologische verhalen over Herakles en de Olympische en Nemeïsche Spelen. Overnacht in zeer goede, sfeervolle hotels en profiteer van de optimale vrijheid die de auto biedt.

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 450
reisduur 9 dagen
Griekenland - Grieks Macedonië

Griekenland - Grieks Macedonië

Alle hoogtepunten van Noord Griekenland zijn verenigd in één reis. Een greep: de Prespameren, de Vikoskloof, de Meteora-kloosters en natuurlijk de godenberg Olympos. U heeft optimale vrijheid door gebruik van een (huur)auto en geniet wandelend van de bijzondere sfeer. U overnacht in archontika, authentieke herenhuizen.

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 525
reisduur 12 dagen
Griekenland - Lesbos

Griekenland - Lesbos

Reizend langs drie locaties ontdekt u de mooiste wandelroutes van Lesbos, het eiland van de klassieke dichteres Sappho. Het eiland is ook vermaard bij vogelkenners. De wandelingen voeren langs hete bronnen, watervallen, oude dorpjes en vervallen watermolens. Na aankomst krijgt u uitleg en tips van onze Nederlandse contactpersoon, die bijna alle paden op het eiland op haar duimpje kent. Tijdens de wandelingen zult u onderweg slechts landelijke rust en lokale boerenbevolking tegenkomen. Verblijf in comfortabele studio’s en een hotel nabij zee, waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Autohuur inbegrepen.

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 481
reisduur 8 dagen
Griekenland - Kreta, rondreis

Griekenland - Kreta, rondreis

Reis met uw huurauto door landelijk Kreta en ervaar de unieke combinatie van spectaculaire natuur en rijke culturele erfenis van dit zeer gevarieerde eiland. Maak een reis door de tijd langs overblijfselen uit Minoïsche, Romeinse en Byzantijnse tijden. Geniet tijdens dagwandelingen met al uw zintuigen van geurende kruiden, kleine strandjes, zon en een heerlijk lunch in een dorpstaverne. Speel tavli op het dorpsplein en verblijf op de mooiste plekken, in het groen, aan zee en in het ruige binnenland.

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 563.5
reisduur 8 dagen
Griekenland - Kreta, rondreis oost-west

Griekenland - Kreta, rondreis oost-west

Doorkruis met uw huurauto van Lassithi tot Sfakia de mooiste uithoeken van landelijk Kreta. Ervaar het beste dat dit landschappelijk zeer gevarieerde eiland te bieden heeft: Minoïsche paleizen, verlaten kloven en hoogvlaktes, dromerige dorpjes, kliffen en baaitjes. Kreta is een eiland waar al uw zintuigen van kunnen genieten: prachtige natuur, rijke cultuur, geurende kruiden, heldere luchten, zacht klimaat en heerlijk eten. Speel tavli op het dorpsplein en verblijf in de origineelste accommodaties op de mooiste plekken. Van een oude landbouwnederzetting tot een statig landhuis of een stijlvol appartement bij een agriturismo. De meest bijzondere rondreis die u op Kreta kunt maken!

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 1015
reisduur 15 dagen
Griekenland - Peloponnesos 'totaal'

Griekenland - Peloponnesos 'totaal'

Een actieve auto-rondreis die een feest is voor al uw zintuigen! Er zijn weinig landstreken met zoveel historische rijkdom en zo’n grote afwisseling aan landschappen als de Peloponnesos. De besneeuwde toppen van de Taygetos liggen vlakbij het rustieke strand van Kardamilli, de diepe Lousioskloof leidt u naar idyllische dorpjes en kloosters. De rijkdom aan bloemen en vruchten zal u verbazen. Al wandelend ziet u beroemde opgravingen als Olympia en Delphi in ander perspectief. Ontdek wijnlandgoederen en proef sfeer en heerlijk eten op een dorpspleintje. Overnacht in verrassende hotels, vaak in historische gebouwen.

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 820
reisduur 15 dagen
Griekenland - Cycladen * Eilandhoppen voor families

Griekenland - Cycladen * Eilandhoppen voor families

Avontuurlijk eilandhoppen met je gezin langs drie bijzondere eilanden. Naxos heeft langgerekte zandstranden, de godenberg Zas en een zee van olijfbomen. Over de blauwe zee naar het afgelegen en nog authentieke Amorgos, volgens kenners het Cycladeneiland. Ga op het vulkaaneiland Santorini op zoek naar het verloren rijk van Atlantis en kom tijd te kort voor het maken van de mooiste vakantiefoto.

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 555
reisduur 10 dagen
Griekenland - Peloponnesos

Griekenland - Peloponnesos

De Peloponnesos is een ideale bestemming voor een ‘groene cultuurreis’; hier beleefde het Klassieke Hellas haar culturele hoogtepunt en de schoonheid van het landschap is legendarisch. In dit klassieke land van melk en honing bezoeken we beroemde opgravingen als Olympia en Delphi en bewonderen we de archeologische hoogtepunten van Athene, maar we ontdekken ook minder bekende mythische en antieke plaatsen. Maak lichte wandelingen door een arcadisch landschap met Byzantijnse kloosters en middeleeuwse dorpen, ruige bergkammen en vruchtbare landbouwgebieden met boomgaarden. We overnachten in kleinschalige en rustig gelegen hotels op de mooiste locaties en eindigen de reis met een bijzonder klassiek Grieks slotdiner. Onder begeleiding van Vrije Academie docente Karin Braamhorst en een gespecialiseerde SNP wandelgids.

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 1525
reisduur 9 dagen
Griekenland - Peloponnesos * fotoreis

Griekenland - Peloponnesos * fotoreis

Fotograferen op de Peloponnesos betekent ruige en ongerepte natuur en gastvrije ontvangst in authentieke dorpen. Van een professionele fotograaf leer je de lijnen in het landschap te zien en het beroemde Griekse licht te vangen, om sterke landschapsfoto’s te maken. We bezoeken de fotogenieke Byzantijnse ruïnestad Mistras en het bizarre landschap van Mani met haar torendorpen. We gaan aan de slag met ‘rural exploring’ in Xirokambi en Sparta. De reis wordt afgesloten met twee dagen stads- en straatfotografie in Athene.

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 0
reisduur 8 dagen
Griekenland - Noord-Corfu

Griekenland - Noord-Corfu

Rustig fietsen door met oude olijfbomen begroeide heuvels, langs de kust en onderweg lekker relaxen bij een klein café in een mooi dorpje of leuk strandje. Wel af en toe even stevig klimmen. Elke dag een andere rondfietstocht die je terug brengt naar je rustig gelegen, kleinschalige verblijf met een weelderige tuin en een mooi zwembad. Na een fietsdag de zee in biij het langste zandstrand van Corfu, ofwel Korfoe. Of lekker dineren bij een mooie zonsondergang.

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 0
reisduur 6 dagen
Griekenland - Kefalonia

Griekenland - Kefalonia

Volg de galerijweg langs de kust met uitzicht op zee en beleef de avonturen uit het beroemde boek ‘Kapitein Corelli’s mandoline’. Geniet van ruige kliffen, prachtige zandstranden, weelderige plantengroei, heerlijke baaitjes en mysterieuze grotten. Strijk neer in een kleurrijk haventje voor een glas lokale ‘Robola’. Je verblijft in mooie en comfortabele hotelletjes; een met zwembad, een aan zee en de laatste nacht overnacht je in de levendige hoofdstad van Kefalonia: Argostoli. Naar keuze maak je de tocht met een goede hybride fiets (inclusief de reissom) of een e-bike. Fiets over rustige wegen en laat je verrassen door dit afwisselende eiland!

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 595
reisduur 8 dagen
Griekenland - Corfu

Griekenland - Corfu

Vanuit een lieflijk dorpje in centraal Corfu (Korfoe) ga je per fiets op ontdekking door de groene heuvels van het zuidelijk deel van het eiland. Grijsgroene olijfgaarden, azuurblauwe zee, dorpjes in pasteltinten en duizenden cipressen zijn er te vinden. Je fietst korte dagafstanden over stille asfaltweggetjes door het groene landschap. Af en toe kom je een pittig klimmetje tegen naar een fraai uitzicht, maar nooit te lang. Er is genoeg tijd voor een heerlijke lunchpauze in een uitnodigende taverne of om te gaan zwemmen op een uitnodigend strand. Je verblijft bijna overal aan zee in kleine en zeer gastvrije familiehotels.

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 550
reisduur 8 dagen
Griekenland - Centraal Corfu

Griekenland - Centraal Corfu

Het fameuze dorpsplein bij de taverna is voor SNP Travelkids al jarenlang het kindvriendelijke centrum van Agios Ioannis en Corfu (ofwel Korfoe, Gr. Kerkyra). Hier vind je speciaal voor families gebouwde appartementen met een veelheid aan faciliteiten voor de allerkleinsten. In de zomer ook leuk voor oudere kids & teens! Het strand is nooit ver weg op een tocht door het groenste eiland van Griekenland. Inclusief uitgebreid informatiepakket met wandelingen en fietstochten. Verzorg ezel Marley en maak een ritje met haar door en rond het dorp.

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 0
reisduur 8 dagen
Griekenland - Peloponnesos * Messini - Baai van Navarino

Griekenland - Peloponnesos * Messini - Baai van Navarino

De westkust van Messini heeft volgens kenners de mooiste kust van de Peloponnesos. Je vindt er idyllische lagunes, brede zandstranden, citrus- en olijfboomgaarden en bijzondere opgravingen. Je gaat hier met een mountainbike, te voet en per bootje op ontdekking in het van de Odyssee bekende ‘zanderige Pylos’; een groot wetland- en duingebied. Hier komen, uniek in Europa, zelfs kameleons voor! Je verblijft direct aan het lange zandstrand van de grote baai van Navarino, ooit decor van één van de meest dramatische zeeslagen van Griekenland. Drink koffie op het heerlijke plein van Pylos, doorkruis de baai in een eigen bootje en ga per MTB naar het perfecte strand bij de verborgen Voidokiliabocht, dat volgens de NY Times behoort tot één van de 10 mooiste stranden ter wereld. Wij organiseren speciaal voor SNP-reizigers een gegidste excursie langs de lagune op zoek naar vogels en kameleons. Maar je ontdekt meer geheimen van de streek: een oud vervallen fort, een verscholen waterval met zwempoel en een mythische grot. Wat wil je nog meer?

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 260
reisduur 4 dagen
Griekenland - Argolida

Griekenland - Argolida

Strand en cultuur vanuit je eigen villa met privézwembad en uitzicht over de vlakte van Argos. Hier ben je in het centrum van de oude Griekse beschaving. Volg de held Heracles bij het meer van Stymfalië, zwerf door de resten van de oude steden Mykene en Tyrins en bezoek het machtige antieke theater van Epidauros. Fijne zandstranden en het mooiste stadje van Griekenland, Nafplion, onder handbereik.

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 107.5
reisduur 8 dagen
Griekenland - Messini

Griekenland - Messini

Reis met je kinderen naar Messini, een ‘vergeten’ uithoek van de Peloponnesos en geniet van zee, lagunes, oude forten en eindeloze zandstranden. De halfronde Voidokilia-baai is een paradijsje en als je goed zoekt vind je er zelfs kameleons. Het kleine rustige dorpje Gialova is een ideale uitvalsbasis voor fietstochten en wandelingen door olijfgaarden of naar een verborgen waterval. Fantastische accommodatie middenin de olijfgaarden: van een studio tot een villa met privé-zwembad. Gratis voorzieningen voor baby’s en peuters aanwezig. Met zee en strand nabij is dit ook een prima bestemming voor de zomervakantie.

land griekenland
aanbieder SNP
prijs vanaf 103.13
reisduur 8 dagen