Bultrugwalvissen

Vanaf juli tot september kun je langs de gehele zuidkust van Gabon elk jaar zo´n 3000 bultrugwalvissen worden gezien.

tekst Reisbijbel

Om wilde dieren te zien, ga naar de streek bij het Bateke Plateau. Deze streek bestaat uit savanne en bossen met wilde rivieren die door liaanbruggen worden overspannen, zoals in Poubara. De dieren die je in de streek kunt spotten zijn bosolifanten, buffels, sitatunga (moerasantilope), rivierzwijnen, gorilla’s, panters, krokodillen, apen en papegaaien.

Er leven veel wilde dieren in de Nationale Parken van Gabon. Het grootste Nationale Park in Gabon is Llopé-Okanda Reservaat, in de buurt van La Lopé in het centrum van het land. In het landschap van dit park, dat uit savanne en dicht bos bestaan, vind je gorilla’s, chimpansees en olifanten, evenals een verscheidenheid aan andere primaten, grote zoogdieren en rond de 350 vogelsoorten.

Een andere optie om wilde dieren te zien is door een oversteek te maken naar het betoverende Mayumba, een dunne strook land tussen de zee en een meer. Hier kun je proberen om enkele van de vele dieren die zich hier ophouden te spotten. Je kunt hier zelfs walvissen spotten. Vanaf juli tot september kun je langs de gehele zuidkust van Gabon elk jaar zo´n 3.000 bultrugwalvissen worden gezien.