Quetzaltenango en omgeving

Quetzaltenango is de tweede stad van Guatemala en de hoofdstad van het departement Quetzaltenango.

tekst Reisbijbel

Xela zoals de stad kortweg wordt genoemd heeft een spectaculaire ligging op 2300 meter, omgeven door vulkanen en authentieke Maya-dorpjes. Het is een populaire bestemming onder reizigers met name door het inheemse karakter, het groot aanbod aan cultuur en de studentensfeer die in de stad hangt, maar ook de aanwezigheid van vele Spaanse talenscholen en de prachtige omgeving trekken veel reizigers naar de stad.

Vanuit Quetzaltenango kun je vele dagexcursies maken naar o.a. de groene bergen met nevelwoud rond de stad, de vulkanen, die in de buurt van de stad liggen, waaronder de Tajumulco vulkaan, met 4220 meter de hoogste berg van Centraal Amerika, de warmwaterbronnen van Fuentes Georginas en traditionele dorpjes zoals Zunil.

Een aantal van deze bezienswaardigheden kun je vanuit Quetzaltenango per chickenbus bezoeken. Dat zijn veelal afgedankte Amerikaans schoolbussen, die door de locals worden gebruikt om van A naar B te reizen. Een reis naar Guatemala is eigenlijk niet compleet zonder de bijzondere ervaring van het reizen per chickenbus, maar wees gewaarschuwd. Het reizen per chickenbus is over het algemeen niet bepaald comfortabel (bussen zijn vaak overvol en de chauffeurs rijden nou niet bepaald voorzichtig), dus beperk je locale ervaring in chickenbussen tot de korte ritjes