Wijnstreek

In en rond Limassol bevindt zich het centrum van de wijnindustrie van Cyprus.

tekst Reisbijbel

Je kunt er dan ook een bezoekje brengen aan één van de grote wijnproducenten in de buurt. Zeer de moeite waard is ook het wijnfestival dat elk jaar in september in Limassol wordt gehouden.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Limassol zijn:
Het fort van Limassol, een bezoek aan de wijnproducenten, de koningsstas Amathus, het kasteel van Kolossi, de opgravingen van Kourion, Petra tou romiou (de rots waar Aphrodite werd geboren), Lefkara en het Troodos-gebergte.

De stad strekt zich uit langs de zuidkust en biedt hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden, merendeel langs het strand gelegen.

De ligging halverwege de zuidkust van Cyprus, tussen Larnaka en Pafos, maakt Limassol tot een ideaal uitgangspunt voor het maken van uitstapjes. Alle bezienswaardigheden zijn in een zeer korte tijd bereikbaar. Zo vind je bijvoorbeeld in de nabijheid van Limassol de dichtbegroeide hellingen van het Troodos gebergte met idyllische bergplaatsjes, sfeervolle wijndorpen en de zeer fraaie streek Pitsylia, maar ook steden als Larnaka, Pafos en Nicosia zijn goed te bereiken vanuit Limassol.