IJsland: Noorderlicht, warm waterbronnen en ‘n fortuin

Reistips

IJsland trekt – terecht – steeds meer reizigers. Of het je reisbestemming is of slechts een stopover, deze drie tips moet je opvolgen!

tekst

  Bezoek de kloof in Nationaal Park Þingvellir

  Þingvellir is een prachtig en wijds Nationaal Park en ligt precies op de grens waar de Europese (Euraziatische) platen en Noord-Amerikaanse (tektonische) platen langzaam uit elkaar drijven, tot wel 2 cm per jaar! Het ligt zo’n 50 kilometer ten noordoosten van Reykjavík en staat sinds 2004 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Hoge bergwanden in een uitgerekt natuurgebied, dat is al geweldig, maar er kleeft ook een enorme geschiedenis aan deze plek. Meer dan 1.000 jaar geleden kwam hier voor het eerst het Alþing (het eerste parlement ter wereld) bij elkaar.

  De enorme robuuste kloof die door de vele jaren heen door de verschuiving is ontstaan, is op zichzelf al indrukwekkend, maar je passeert tijdens je tocht door de kloof ook de Löberg. Vanaf deze plek werden de wetten voorgelezen en de toehoorders stonden in de kloof. Halverwege de kloof‚ die heel goed te voet is te bezoeken‚ ligt ook het meertje Drekkingarhylur. In dit meertje werden vrouwen verdronken die schuldig werden bevonden aan een misdaad.

  Tip van Reisbijbel: “Als het ijzig koud is en je staart het water in kan het niet anders dan dat je de geschiedenis van deze plek voelt. Neem even de tijd!”.

  Iets verderop ligt Peningagja. Een beek die je niet mag missen‚ ook al wens je alleen maar op een fantastisch verblijf in IJsland. Je gooit je muntje in het water en blijft het muntje volgen tot het de bodem heeft bereikt. Er ligt inmiddels een fortuin in het water. Het water is net zo helder als kraanwater en de vele muntjes glinsteren je tegemoet.

  Reykjadalura: opwarmen in de bronnen

  In het plaatsje Hveragerði‚ ongeveer een uur rijden vanaf Reykjavik‚ kan je een wandeling maken naar de warmwaterbronnen in de vallei Reykjadalur. Reykjadalur is een geothermisch actief gebied, en dat zie je direct als je naar de parkeerplaats rijdt. Overal komt rook uit de bergen, eenmaal uitgestapt ruik je de bijbehorende zwavellucht.

  Op je wandeling passeer je diverse geisers‚ groot tot klein‚ dichtbij tot veraf. Het is een te gekke gewaarwording om water met dikke rookwolken met water uit de grond tevoorschijn te zien komen.

  Tip van Reisbijbel: “Je komt eerst kleine waterbronnen tegen. Loop hier vooral voorbij en loop verder naar boven. Als je een lange beek ziet die zijn weg naar beneden zoekt‚ dan weet je dat je er bent. Voel eerst met je hand of het water niet té warm is. Is dat wel het geval ga naar een lager stuk in deze warmwaterbron. Het temperatuurverschil kan per meter verschillen. Blijf een tijdje liggen zodat je lichaam tot op het bot warm is, zodat aankleden daarna gemakkelijker gaat!”.

  De bron ligt in een vallei en daardoor is er geen omgevingsgeluid. In het warme water kom je volledig tot rust. De wandeling is zo’n 3 kilometer. Blijf wel op de gemarkeerde paden en trek goed en stevig schoeisel aan. In de winter kunnen de wegen glad zijn en als er sneeuw ligt, is de wandeling een pittige, omdat je tot aan je knieën kan wegzakken in de witte schone sneeuw!

  Bucketlist: Noorderlicht/poollicht

  Het is met niets te vergelijken en werkelijk iets dat je op je bucketlist moet hebben staan, zo zeggen alle reizigers die het geluk hebben gehad om het Noorderlicht te zien tijdens hun reis. Maar wat is het nu eigenlijk? Stel je voor dat je een regenboog ziet en één kleurstrook ervan af getrokken is. Deze versiert als een soort dansende strook de hemel. Vanuit de zon komen elektrisch geladen deeltjes de ruimte in. Dat effect is voornamelijk zichtbaar in de buurt van de poolstreken in het noorden en daarom wordt dit lichtverschijnsel Noorderlicht of poollicht (aurora borealis) genoemd.

  Afhankelijk van het soort molecule of atoom (zuurstof) waarmee de elektrisch geladen deeltjes in botsing komen, kan het Noorderlicht verschillende kleuren hebben. Om het licht te kunnen spotten moet je vooral veel geluk hebben. Naast het feit dat het donker moet zijn‚ moet het uiteraard ook helder zijn en het is te zien vanaf half september tot eind april. Het hoeft trouwens absoluut niet koud te zijn om dit bijzondere verschijnsel te zien‚ de temperatuur op aarde heeft geen invloed op het Noorderlicht!

  Tip van Reisbijbel: “Als je in een land bent om waar het mogelijk is om het Noorderlicht te spotten‚ zet dan een speciale Noorderlicht app op je telefoon waar je gedurende je dag kan zien of en waar het Noorderlicht die dag het beste in het land wat je bezoekt te zien is. Probeer absoluut je programma van die dag erop aan te passen. Want het land verlaten zonder het Noorderlicht gezien te hebben is ontzettend jammer!”

  Dit is een voorbeeld van zo’n app.

   

  Meer lezen over IJsland?

  Reisbijbel bezocht IJsland tijdens een Icelandair stopover van 48 uur! Lees onze ervaringen hier, en lees hier hoe je een gratis stopover buddy kan boeken!

  Inspiratie voor Europa

  Actief Europa

  vakantie slovenie excursie bijen

  Slovenië is een bijzonder land voor een vakantie. De natuur is prachtig en ongerept. Mooi weetje: op iedere 1.000 inwoners zijn er 4 imkers! Durf jij tussen de bijen te overnachten?

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Slimme Reistips

  Fulltime avomturier valkenier

  Tamar Valkenier heeft op haar 28e alle zekerheden opgegeven en is twee jaar fietsend de wereld in getrokken. Daarna heeft ze maandenlange wandeltochten gemaakt in Mongolië en Jordanië. Dankzij de coronabeperkingen had ze tijd een prachtig boek te s

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Slimme Reistips

  reisadvies corona

  Het reisadvies tijdens corona, het is reuze belangrijk geworden. Niet alleen óf je naar een land mag reizen, maar ook wat de voorwaarden zijn om er te verblijven. Heb je een negatieve pcr-test nodig, moet je een mondkapje op of in quarantaine? Allem

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Vakantiebeurs

  De vakantiebeurs gaat in 2021 online. De grote Utrechtse beurs heeft nog geen datum bekend gemaakt, maar verschillende reisaanbieders organiseren in het voorjaar al een eerste event.

  Lees Meer Door:

  Toffe Roadtrips

  Roadtrip Portugal cover

  Een roadtrip door Portugal maken met een camperbusje, dat biedt volop aanknopingspunten voor avontuur. Portugal is een betaalbaar land, met veel natuur en uiteraard strandleven. Maar het is uitgestrekter dan je denkt!

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Actief Europa

  Vakantie IJsland huisje

  Vakantie naar IJsland, dat betekent reizen ín Europa, maar wel vol avontuur. Je bent er in 3,5 uur vliegen. Je compenseert die vlieguitstoot bij zo'n natuurbestemming natuurlijk wel, toch? En dan lekker zelf rondrijden!

  Lees Meer Door:

  Actief Europa

  Vakantie Ardennen wandelen route

  Een actieve vakantie de Ardennen, België is sinds 2020 weer in beeld als vakantiebestemming. Door de coronacrisis moeten ook avontuurlijke reizigers het meer dichterbij zoeken.

  Lees Meer Door:

  Actief Europa

  duurzaam reizen lonely planet

  Duurzaam reizen zonder te vliegen, dat kan prima in Europa. Maar waar begin je en welke routes zijn passend bij jouw reisgezelschap? Het boek 80 Duurzame reizen biedt praktische aanknopingspunten én inspiratie!

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Slimme Reistips

  Miriam Lancewood

  Het tweede boek van Miriam Lancewood verhaalt over haar wandeltocht met haar man Peter door Europa. Ze vermijden bewoonde gebieden en genieten van de natuur en elkaars aanwezigheid. Liefde in de wildernis is een prachtig reisboek.

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Slimme Reistips

  Vakantie in Nederland Roell de Ram

  Vakantie in Nederland, het is voor veel mensen even wennen. Verder kijken dan een dagje Giethoorn en een bezoek aan Amsterdam, dat lukt met het boek Verliefd in Nederland!

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Actief Europa

  Godenweg bordjes route kruis

  Het is, ook voor wandelaar en schrijver Peter, even de vraag of je voor een week wandelen 'mag' vliegen. De Godenweg in Italië is zo wel heel goed bereikbaar voor een week wandelen over de uitgezette route Via degli Dei.

  Lees Meer Door: Peter van Vlerken

  Slimme Reistips

  WakaWaka wintersport zonnelader

  Reizen in de natuur vraagt om handige gadgets die ervoor zorgen dat je je elektronica onderweg kan blijven gebruiken. De Waka Waka zonnepanelen zijn aan je rugzak draagbaar, lichtgewicht en laden zichzelf onderweg op.

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Stoere Gezinnen

  zeilvakanties gezinnen Nederland hijsen zeil

  Zeilvakanties voor gezinnen in Nederland, die garanderen avontuur op de Wadden en het IJsselmeer. Vaar mee met historische zeilschepen die met soms wel 120 jaar aan traditie aan boord hebben. Zo ontdek je Nederland op een heel andere manier, ook tijd

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Actief Europa

  Wandelen Europa Albanië

  Een wandelvakantie binnen Europa is ineens een van de meest veilige manieren om te reizen tijdens de covid-19 uitbraak. We verzamelden de beste opties voor een wandel- of trekking vakantie binnen de Europese grenzen.

  Lees Meer Door:

  Slimme Reistips

  Huttopia Dieulefit village camping

  Reizen naar Frankrijk tijdens de corona-crisis gaat wellicht net wat anders dan anders. Het Franse bureau voor Toerisme geeft goede updates.

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Slimme Reistips

  Boot huren

  Duurzaam en veilig reizen, na de corona-crisis is iedereen op zoek naar de fijnste manieren om een vakantie te vieren. Huur een boot, is een tip die nu wel eens vaker gegeven zal worden!

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Kamperen in Nederland

  Kamperen in eigen land, het is voor de verstokte avontuurlijke reiziger niet erg voor de hand liggend. Maar in 2020 is alles nét even anders. Het boek Buitengeluk helpt je wellicht op weg.

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Toffe Roadtrips

  Roadtrip auto weg

  Een roadtrip is voor heel wat mensen is het de ultieme manier van vakantie vieren. Lekker met je auto de weg op, verschillende landen doorkruisen en onderweg volop indrukken opdoen om later met veel genoegen aan terug te kunnen denken.

  Lees Meer Door:

  Slimme Reistips

  Autovakantie

  Zelf bepalen wanneer je gaat, hoe laat je vertrekt, hoe lang je er over doet, hoeveel tussenstops je maakt en hoeveel bagage je meeneemt. Op vakantie met de auto biedt enorm veel vrijheid. Het klinkt dan ook als de ideale vakantie, nietwaar?

  Lees Meer Door:

  Slimme Reistips

  reizen corona zonsondergang

  Reizen en corona, een spannende combinatie. Omdat er natuurlijk nog steeds veel wél kan om je portie reisavonturen te beleven én plannen, geven wij je de beste tips!

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Actief Europa

  Baltische Staten Gaujas National Park_

  De Baltische Staten – Litouwen, Letland en Estland – als zomerbestemming? Dat staat niet vaak op het menu van reizigers. Maar stel je dit eens voor: de mooiste stranden, eindeloos groene bossen, een razend interessante geschiedenis en nog rustig

  Lees Meer Door: Sanne Helbers

  Witte belevenissen

  Wintersport Haute Maurianne winterhike

  Sneeuwschoenwandelen is meer dan lekker bewegen in de sneeuw. Het is ook een manier om de natuur in je skigebied echt goed in je op te nemen. Ga mee op avontuur in nationaal park Vanoise Haute Maurienne in Frankrijk.

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Witte belevenissen

  Wintersport Achensee uitzicht Rofan

  Wintersport in Achensee, dat is skiën in een onbekender skigebied in Oostenrijk. Maar tussen het Karwendelgebergte en de Brandenberger Alpen ligt dit grootste bergmeer van Tirol. Je kan rondom skiën op zo'n vijftig pistekilometers, maar er is meer!

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Slimme Reistips

  Pechonderweg anwb

  Of je nu binnen of buiten Europa stil komt te staan met je auto, camper of motor, pech onderweg is altijd balen. Met deze vijf tips beperk je het leed.

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Actief Europa

  Refuge Gramusset Le Grand Bornand Annecy Mountains

  Annecy Mountains is een geweldige regio om avonturen in de bergen te beleven. Slapen doe je in bijzondere accomodaties. Wissel de camping af met slapen in een boomhuis, een portaledge of berghut! Zo wordt je vakantie in Frankrijk extra bijzonder.

  Lees Meer Door: Joep Kolijn

  Actief Europa

  Annecy Mountains portaledge drone

  Als je vertelt dat je honderden meters hoog aan een bergwand boven het meer van Annecy gaat slapen, dan oogst je verbazing. Een actieve vakantie in Frankrijk is leuk, maar slapen in een portaledge is toch gewoon eng?

  Lees Meer Door: Joep Kolijn

  Witte belevenissen

  IJsklimmen Osttirol hoofd

  IJsklimmen als onderdeel van je wintersportvakantie? Zeker doen! Stoere gezinnen houden het niet alleen bij skiën, maar verkennen de winterse natuur op meerdere manieren. Ga mee naar Osttirol om te klimmen.

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Actief Europa

  Vakantie Oostenrijk zomer tradities

  Vier je vakantie in Oostenrijk ook eens in de zomer. In Brixen, Kirchberg en Westendorf, onderdeel van Kitzbüheler Alpen maak je kennis met de lokale tradities!

  Lees Meer Door: Yvette Mulder

  Stoere Gezinnen

  cover Terschelling

  Misschien reis je het liefste in Europa, of zoek je al jaren een droombestemming ver weg. Heel veel gezinnen stellen zichzelf de vraag: wat past bij ons. Het boek Van Terschelling tot Timboektoe kan je op weg helpen!

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Actief Europa

  Aostavallei wijngaard vakantie Italië

  De Aostavallei in Italië is een mooie plek voor een actieve vakantie in Italië. Daar krijg je vast ook honger van. Tips voor lekker eten én drinken in deze Italiaanse bergregio.

  Lees Meer Door: Yvette Mulder

  Fietsvakantie Europa

  Fietsvakanties in Europa zijn een geweldige manier om zowel in de stad als in de natuur nieuwe plekken te ontdekken. Je kan meer zien op een dag dan te voet, en zelfs vanuit Nederland vertrekken!

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Babymoon

  Reizigers die een baby verwachten, zullen er vast eens over nadenken. Hoe zal vakantie vieren of reizen zijn als je een kleintje hebt. Misschien dus nog maar even snel genieten voordat de baby is geboren!

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Slimme Reistips

  Heb je een lange overstap op het vliegveld? Dan kan je vaak een trip naar de stad bij het vliegveld regelen, of je boekt een transit-hotel op de airport!

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Slimme Reistips

  last minute reis lange overstap

  Een last minute reis, die heeft altijd de schijn mee van voordeeltjes en goedkope verre trips. Maar is dat ook zo, en heb je er geen stress van?

  Lees Meer Door:

  Slimme Reistips

  Een handbagage koffer, die heeft toch altijd wieltjes? Welnee, dat is zeker niet nodig. En als je rondreist, is een hardshell koffer vaak erg onhandig. De Adventure Backpack van CabinZero combineert een rugzak en overzichtelijke reistas!

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Slimme Reistips

  Schiphol vliegveld bagage

  Bagage kwijt of beschadigd tijdens een vliegreis, dat is balen. Maar je krijgt wel een vergoeding. Lees hier hoe je dat regelt.

  Lees Meer Door:

  Slimme Reistips

  Lokaal toerisme china community based tourism

  Lokaal reizen. Je ouders deden het vroeger wellicht al als ze bij een boer in de tuin kampeerden. Nu kan je het ook duizenden kilometers verderop doen, bij je verre reis. Wat hulp is wellicht welkom!

  Lees Meer Door:

  Actief Europa

  Zuid-Wales

  Wales is waarschijnlijk het meest onbekende deel van het Verenigd Koninkrijk. Je kan er goed fietsen!

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Actief Europa

  Georgie en armenie -ararat-berg-local-hero-travel

  Een anders-dan-anders rondreis aan de rand van Europa? De bergachtige Kaukasus is ideaal voor ondernemende reizigers die historie en natuur combineren en niet vies zijn van flinke wandelingen door hooggelegen alpine bergweiden!

  Lees Meer Door:

  Actief Europa

  Crest Drome

  De Franse regio Drôme leent zich enorm voor mooie uitstapjes naar natuur en cultuur. Gezinnen kunnen er vanuit de camping op uittrekken, maar er zijn ook vakantiehuizen en hotels!

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Stoere Gezinnen

  Ardèche Drôme Huttopia buitenspelen kinderen camping Frankrijk

  Een camping in Frankrijk. Het klinkt zo eenvoudig, maar hoe ontdek je nu de ultieme vakantiestek in het enorme aanbod, zonder op een massale camping terecht te komen? Met onze ervaringen!

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Actief Europa

  Chauvet Pont d Arc bezienswaardigheid Ardèche

  Ga je deze vakantie in Frankrijk naar de Ardèche? Dan zit je goed als je zin hebt in actie en bezienswaardigheden onder én boven de grond. De grotten Grand Site de l’Aven d’Orgnac en Chauvet-Pont d’Arc zijn een must do als je de Ard

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Slimme Reistips

  oddis sneeuw bijzonder overnachten Zweden

  Bijzonder overnachten in Zweden, dat lukt zeker in de accomodaties van Näsets Marcusgård in Furudal, de Tipiställe of het resort Snöå Bruk in Dala-Järna . Het leukste: je kan hier – de tenten uitgezonderd – in alle seizoenen overna

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Toffe Roadtrips

  Campergids Denemarken

  Camperplaatsen in Denemarken, die zijn er ook gewoon bij mensen of musea in de tuin. Via de organisatie Pintrip koop je voor 225 kroon, zo’n dertig euro, een vignet dat je op je voorruit plakt. Vervolgens kan je op 184 plekken kris-kras door he

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Actief Europa

  Rota Vicentina wandelroute

  De wandelroute Rota Vicentina voert door het zuidwesten van Portugal. Hij bestaat, naast een aantal losse rondwandelingen, uit twee meerdaagse trajecten. De Fishermen’s Trail loopt vlak langs de Atlantische kust en de Historical Way leidt wat meer

  Lees Meer Door: Peter van Vlerken

  Slimme Reistips

  Zweden winter vakantie ferry

  Een van de eerste dingen waar veel mensen aan denken als je vertelt over een reis naar Zweden: “Dat is toch heel ver rijden?”. Zeker voor een week wintersport of herfstvakantie lijkt Zweden te ver. De ferry naar Zweden heeft bovendien de

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Witte belevenissen

  Downhill hike Dalarna Zweden

  In de Zweedse regio Dalarna kan je ook in de winter prachtige hikes maken door de bevroren en besneeuwde wildernis. Ga met je gezin op avontuur met gids Dennis Dalarna Outdoor!

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Witte belevenissen

  Lenteski Frankrijk

  Lenteskiën, steeds meer mensen ontdekken de voordelen. Zonovergoten pistes, voldoende sneeuw en minder drukte. Dat hoort bij skiën in de lente in Frankrijk. Ideaal ook voor een lang weekeinde.

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Slimme Reistips

  Wie op reis een beetje buiten de geasfalteerde paden gaat, komt voor de keuze te staan of hij wandelschoenen koopt. Je hebt ze in alle soorten en maten, en met deze tips ga je wat meer zelfverzekerd op pad bij je aankoop.

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Witte belevenissen

  SkigebiedKalsMatrei

  Skihit Kärnten Osttirol biedt sneeuwgarantie voor je wintersport. Je kan iedere dag een ander skigebied verkennen, tussen de tientallen toppen van 3.000 meter en hoger. Echte avonturiers gaan er net als Reisbijbel winterkamperen!

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Slimme Reistips

  lifehacksvoorkoffers

  Je koffer inpakken is hoe dan ook altijd even een klein stress-momentje. Met deze lifehacks wordt inpakken net wat minder gedoe.

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Actief Europa

  moskee-Alaçatı

  De westkust van Turkije biedt meer dan alleen een all-inclusive hotel en dagen strandhangen. Je kan er surfen en genieten van de prachtige cultuur in Efeze en slaperige dorpjes bezoeken zoals Alaçatı.

  Lees Meer Door:

  Actief Europa

  Lago di Livigno

  Het stuwmeer Lago di Livigno is een prachtige omgeving om te gaan kanovaren of SUP-boarden.

  Lees Meer Door: Liesbeth Brederode

  Witte belevenissen

  Wintersport Frankrijk kindvriendelijke Portes du Soleil

  Zijn je kinderen al gevorderde skiërs en wil je wat meer uitdaging? Dan is het enorme skigebied Portes du Soleil in Frankrijk niet alleen een kindvriendelijk skigebied, maar ook geschikt voor skisafari's en familiewintersport.

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Actief Europa

  Avontuurlijk wandelen en overnachten in Livigno

  De zon zien opkomen vanuit je tentje op 3.000 meter: het kan in Livigno. Als je van hiken houdt, tenminste!

  Lees Meer Door: Liesbeth Brederode

  Actief Europa

  Livigno_summer

  Wist je dat het Italiaanse Livigno ook wel Little Tibet wordt genoemd en dat 'livigno' lawine betekent in het oude plaatselijke Romeinse dialect?

  Lees Meer Door: Liesbeth Brederode

  Slimme Reistips

  handbagage

  Of je nu op een citytrip gaat of juist een lange reis maakt, met de juiste handbagage tas of koffer reis je niet alleen lichter, maar ook meer comfortabel. Deze handbagage tas doorstaat de test overtuigend.

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Slimme Reistips

  Rabac Istrië Kroatië

  De een wil liever op een vaste plek blijven op reis, de ander kiest voor een rondreis. De grootste verschillen op een rij.

  Lees Meer Door:

  Actief Europa

  De Toscaanse heuvels zijn uiterst fotogeniek en mede daardoor wereldberoemd. Vanuit de heuvels heb je een prachtig uitzicht, soms reikt het zicht vanuit het binnenland helemaal tot aan de zee en kun je de eilanden Elba en Corsica zien liggen. Trek he

  Lees Meer Door: Liesbeth Brederode

  Slimme Reistips

  Autovakantie

  Tol betalen, dat zijn we in Nederland niet gewend. Als je met de auto of camper door Europa reist moet je tol betalen. Met deze tips bespaar je geld.

  Lees Meer Door:

  Reisorganisaties Europa

  Reisboeken en gidsen over Europa

  Fietsgidsen

  Fietsgids Fietsroute langs oude wegen deel 1 | Pirola

  Trekkende fietsers tonen overeenkomsten met reizigers uit het verleden. Welke sporen kan men daarbij beter volgen dan oude verbindingswegen, voorheen druk gebruikt door pelgrims, handelaren, koningen en ridders?Uiteenlopende landschappen wissele

  Land : Fietsnet Europa LF
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 22.95
  Lees Meer

  Fietsgidsen

  Fietsgids Fietsroute Langs oude wegen en Pelgrimssteden naar Compostela deel 2 | Pirola

  Goede beschrijving en kaartmateriaal, hoogteprofielen, overnachtingsadressen en dat in een spiraalbinding: een zeer complete fietsgids!Trekkende fietsers tonen overeenkomsten met reizigers uit het verleden. Welke sporen kan men daarbij beter vol

  Land : Fietsnet Europa LF
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 22.95
  Lees Meer
  close

  Wie wil jij inspireren met dit reisverhaal? Deel het snel!

  close

  Wie wil jij inspireren met dit reisverhaal? Deel het snel!