Tips voor een safari in Afrika

Safari Afrika

Verre Avonturen

Afrika is een van de meest fascinerende continenten van de wereld met traditionele bevolkingsgroepen en een rijke cultuur. Dé reden waarom veel reizigers naar Afrika gaan is echter de enorm gevarieerde en indrukwekkende natuur die je op het continent aantreft.

Al eeuwenlang hebben de Afrikaanse vlakten en de wilde dieren die er leven mensen gefascineerd. Echter, waar men er vroeger op uittrok om de big five om te leggen komen tegenwoordig mensen van heinde en verre om deze vast te leggen op de gevoelige plaat. Het geweer mag dan gelukkig hebben plaatsgemaakt voor het fototoestel, maar de taferelen die je tijdens een safari krijgt voorgeschoteld blijven onverminderd boeiend. Een Afrikaanse safari is dan ook een ware belevenis!

tekst

  Veel reizigers komen naar Afrika op zoek naar de big five: buffels, leeuwen, luipaarden, olifanten en neushoorns en dat is niet voor niets. Oog in oog komen te staan met deze indrukwekkende dieren in hun natuurlijke habitat is een unieke ervaring. Een safari in Afrika is echter wel wat anders dan een uitstapje naar de dierentuin. Safari’s kunnen fysiek zeer inspannend zijn en anders dan in de dierentuin is er een grote kans dat je niet alle dieren te zien krijgt die je graag zou willen zien. Een goede voorbereiding is dan ook essentieel.

  Soorten safari’s

  Safari’s heb je in alle soorten en maten. Bij een safari denken de meeste mensen aan de klassieke game drives waarbij je met een open jeep onder leiding van een gids op zoek gaat naar wild, maar er zijn tegenwoordig veel meer mogelijkheden om de Afrikaanse natuur te ontdekken.

  Game Drives
  Dit is, zoals gezegd, de klassieke safari, waarbij je in een open jeep met een lokale gids door de natuur rijd op zoek naar wilde dieren. Game drives kun je in een groep met andere mensen ondernemen, maar je kunt ook privé game drives maken, waarbij je de gids helemaal voor jezelf hebt. Privé gamedrives zijn natuurlijk wel wat duurder dan de groepgamedrives.

  Self-drives
  Bij een self-drive safari rij je zelf. Hierdoor kun je in je eigen tempo reizen en stoppen op de plekken waar je zelf wilt stoppen. Het nadeel van een self-drive safari is dan weer wel dat je de kennis van een getrainde gids mist. Hierdoor bestaat de kans dat je dieren mist die een getrainde gids wel zou hebben opgemerkt.

  Een self-drive safari vergt natuurlijk wat meer voorbereiding dan een game drive. Er zijn echter genoeg touroperators die een hoop dingen voor je kunnen regelen, zoals een auto, die geschikt is voor het terrein van het park wat je wilt bezoeken en de accommodatie (dit heet in jargon een package safari). Dit neemt je een hoop geregel uit handen en dat is zeker wanneer je voor de eerste keer naar Afrika gaat of in de wat minder ontwikkelde safari landen als Zambia en Malawi wel zo handig.

  Wandel safari
  Bij een wandelsafari loopt je tussen de wilde dieren in het park. Voor veel mensen is dit de meest pure vorm van safari omdat je je op deze manier meer deelnemer aan de natuur dan toeschouwer voelt. Zoals je je wel kunt voorstellen is het maken van een wandelsafari niet zonder gevaren. Het vergt een enorme kennis van de natuur en van de wilde dieren die je tegen kunt komen. Het is dan ook absoluut aan te raden om alleen wandelsafari’s te maken onder leiding van een (gewapende) professionele gids. Overigens zijn wandelsafari’s in lang niet alle wildparken toegestaan.

  Kano safari
  Een aantal wildparken lenen zich uitstekend om per boot of kano verkend te worden. Voorbeelden hiervan zijn de Okavango Delta in Botswana, Mana Pools National Park in Zimbabwe en het Lower Zambezi National Park in Zambia. Al rustig peddelend zie je het Afrikaanse landschap aan je voorbij glijden en je kunt de wilde dieren op deze manier vaak erg dicht naderen. Ook een kano-safari is niet zonder gevaar (met name de nijlpaarden die je onderweg tegenkomt kunnen erg gevaarlijk zijn) en ook hierbij is het aan te raden om uitsluitend met een getrainde gids op pad te gaan.

  Treinsafari
  In Afrika rijdt nog een aantal luxe oude treinen die in een aantal gevallen natuurparken doorkruisen. Dit is een ideale (maar erg dure) manier om de spectaculaire Afrikaanse natuur aan je voorbij te laten trekken, terwijl je intussen geniet van een hapje en een drankje.

  Voorbeelden van dit soort “treinsafari’s” zijn de Rovos in Zuid-Afrika, de trein van Nairobi naar Mombassa in Kenia en de Shongololo die door Zuid-Afrika, Swaziland, Namibië, Botswana, Zambia, Zimbabwe en Mozambique rijdt.

  Overige safari’s
  Naast voornoemde safari’s komen er steeds meer nieuwe soorten safari’s bij. Zo kun je tegenwoordig ook safari’s te paard, safari’s per luchtballon, safari’s op de fiets en fotografie safari’s maken.

  Aan keuze in de soorten safari’s dus geen gebrek. Naast de keuze voor het soort safari is er ook nog de keuze voor de duur en het luxeniveau van de safari. Zo zijn er safari’s van een ochtend of avond, maar ook kun je voor meerdere dagen en soms ook meerdere weken op safari. Bij een meerdaagse safari kun je vaak ook een aantal van de hiervoor vermelde soorten safari’s combineren. Ook qua luxe (en daarmee ook prijs) is van alles mogelijk. Zo zijn er mogelijkheden om in extreme luxe op safari te gaan, waarbij je slaapt in tenten die meer weg hebben van hotelkamers en waarbij je ‘s-avonds op je eigen veranda al nippend aan de Chablis kan genieten van de dierengeluiden. Aan de andere kant kun je ook back-to-basic op safari, waarbij een toilet ver te zoeken is en waarbij je je eigen maaltje moet koken.


  © Foto: Frank van Heertum

  Waarheen op safari?

  De meest populaire safari-gebieden bevinden zich in het oosten en het zuiden van Afrika. Hieronder een kort overzicht van de meest populaire safari-bestemmingen en hun hoogtepunten.

  Kenia
  Kenia is een van de meest populaire safari-bestemmingen in Afrika. De beste, en meest bekende, plekken om wild te spotten in Kenia zijn het Masai Mara reservaat en Serengeti National Park (dat ook gedeeltelijk in Tanzania ligt) De jaarlijkse gnoetrek in deze parken is zelfs één van de absolute wildlife-hoogtepunten van heel Afrika. Naast deze twee wereldberoemde parken heeft Kenia nog veel meer wildparken waar de natuurliefhebber prima aan zijn trekken kan komen, zoals de sodameren van de Grote Rift Vallei en het Bogoriameer, waar duizenden kleurrijke flamingo’s wonen.

  Tanzania
  Tanzania is een echte traditionele safari-bestemming. Samen met Kenia deelt Tanzania het Serengeti National Park, zo mogelijk het beroemdste wildpark van de wereld. Andere goede plekken om op safari te gaan zijn parken als de Ngorongoro, Selous, Lake Manyara, Tarangire, Ruaha, Katavi en het Mahale-gebergte. Een brochure over zo’n safari kan je bijvoorbeeld hier vrijblijvend opvragen bij The Safari Experience, zij zijn gespecialiseerd in duurzame reizen naar alle gebieden in Tanzania.

  Uganda

  Uganda is rijk aan natuurparken waar je wilde dieren kunt bewonderen, zoals Queen Elizabeth National Park, waarje olifanten, leeuwen, luipaarden, nijlpaarden, buffels en zebra’s kunt zien. Uganda staat echter het meest bekend om de berggorilla’s en de chimpansees. In een aantal wildparken, waaronder Bwindi Impenetrable Forest en Ngamba Island kun je oog in oog komen te staan met deze mensapen, een onvergetelijke ervaring!

  Zambia
  Hoewel het land niet heel erg bekend staat als safari-bestemming is Zambia dat wel degelijk. Zo werden in het South Luangwa National Park de eerste wandelsafari’s gehouden en ook tegenwoordig kun je er nog steeds uitgebreide wandelsafari’s maken door één van de mooiste parken van zuidelijk Afrika. Je kunt hier vrijwel alle dieren van het Afrikaanse continent tegen het lijf lopen, al komt de neushoorn hier niet voor. Andere mooie wildparken in Zambia zijn North Luangwa National Park, Kafue National Park, met een oppervlakte van ruim 22.000 km² één van Afrika’s grootste natuurreservaten, het Liuwa Plains National Park en het Lower Zambezi National Park, een ideale plek voor een kano-safari.

  Botswana
  Botswana is de duurste safari-bestemming in de lijst. Het land heeft een grote verscheidenheid aan wild, maar onderscheidt zich voornamelijk als bestemming voor luxe-safari’s. Het land heeft de safari-bezoeker dan ook heel wat te bieden. Zo vind je er de wereldberoemde Okavango delta, het grootste binnenlandse deltasysteem ter wereld en één van de meest indrukwekkende natuurgebieden in Afrika. Het park heeft een ongekende verscheidenheid aan wild en vogelsoorten en biedt het gehele jaar door perfecte kansen om wild te zien. Daarnaast vind je in Botswana Chobe National Park, beroemd vanwege de 35.000 olifanten die er wonen. Een ander wildpark dat zeer de moeite waard is is het Moremi Game Reserve, een perfecte plek om de big five tegen het lijf te lopen.

  Namibië
  Namibië heeft niet veel wildparken waar je de big five tegen het lijf kunt lopen, maar het heeft wel één van de absolute topwildreservaten van Afrika binnen haar grenzen: Etosha National Park. In Etosha leeft een enorme concentratie wilde dieren, zoals leeuwen, zebra’s, diverse soorten antilopen, olifanten, giraffen, gnoes en veel meer. Dit is één van de eerste parken waar actief beleid werd gevoerd om de natuur en het wild in stand te houden en ook vandaag de dag wordt het park zeer goed onderhouden. Etosha is overigens niet de enige plek in Namibië waar je wilde dieren vind. Zo kun je in het extreem droge Skeleton Coast National Park de zeer zeldzame woestijnolifanten en zebra’s aantreffen.

  Zuid-Afrika
  Zuid-Afrika is één van de populairste safari-bestemmingen van Afrika. Veruit het bekendste wildpark van Zuid-Afrika is het Kruger National Park. Het park herbergt een enorme variatie aan flora en fauna, in een gebied dat half zo groot is als Nederland. De infrastructuur in het park is uitstekend en het park leent zich dan ook prima voor een self-drive safari.

  Naast Kruger kent Zuid-Afrika nog een groot aantal andere publieke- en private wildparken, zoals Pilanesberg National Park, het Hluhluwe Game Reserve, het Madikwe Game Reserve en het Marakele National Park.


  © Foto: Jan Aarts

  Beste maand voor een safari?

  De beste tijd om op safari te gaan in Afrika is over het algemeen het droge seizoen. Het succes van een safari wordt meestal afgemeten aan het aantal dieren dat je ziet tijdens de safari en tijdens de droge tijd is de kans op het spotten van wilde dieren een stuk groter. De dieren verzamelen zich namelijk massaal bij de weinige plekken met water die nog over zijn, en je kunt hierdoor in de droge tijd in betrekkelijk korte tijd een hoop dieren zien.

  Toch heeft deze periode ook wel een aantal nadelen. De droge tijd is namelijk veruit de drukste tijd in de parken en zo is er kans dat accommodatie vol zit en de prijzen liggen over het algemeen in deze periode ook een stuk hoger. Ook heb je in de wat drukkere parken kans dat je de dieren met behoorlijk wat andere toeristen moet “delen”.

  Gelukkig valt de regenperiode niet in alle Afrikaanse landen in dezelfde tijd. Er is daardoor het hele jaar door wel een safari-bestemming in Afrika waar de omstandigheden voor het maken van safari’s goed tot heel goed zijn.

  Januari
  Januari is de tijd voor safari’s in Kenia, Tanzania en Uganda. Het is in januari in deze landen meestal droog en de dieren komen samen op de paar plekken waar nog water te vinden is. In januari kun je ook de wereldberoemde trek van de gnoes en zebra’s aanschouwen. Deze kun je in deze tijd van het jaar zien in de noordelijke parken van Tanzania, met name in de zuidelijke Ndutu en Salei vlaktes.

  Februari
  Februari is een van de beste maanden om op safari te gaan in de noordelijke parken van Tanzania. In deze tijd van het jaar worden daar namelijk duizenden gnoes geboren. Ook elders in Tanzania en in Kenia en Uganda zijn in deze maand veel pasgeboren dieren te zien. Zuid-Tanzania kan wel erg warm en vochtig zijn in februari, dus als je daar niet goed tegen kunt kun je in deze maand beter de noordelijke parken van Tanzania bezoeken.

  Maart
  Ook in maart is Oost-Afrika dé safaribestemming in Afrika. In Kenia, Tanzania en Uganda is het nog steeds de droge periode en het is dan ook nog erg makkelijk om grote hoeveelheden dieren te spotten bij de spaarzame waterplekken die nog over zijn. Er is wel een uitzondering: maart is niet zo’n goede maand om op zoek te gaan naar de gorilla’s in Uganda. Daar is dan namelijk het regenseizoen al begonnen, waardoor de wandelpaden bijna onbegaanbaar zijn.

  April
  April is een goede maand voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbare safari. Dit is namelijk de maand waarin het regenseizoen begint in Oost-Afrika en waarin het regenseizoen in zuidelijk Afrika ten einde loopt.

  Doordat de regen volop water brengt hoeven de dieren zich niet meer te verzamelen bij de plekken waar nog water te vinden was. Ze verspreiden zich nu door de parken en zijn dan ook een stuk moeilijker te vinden. Ook de vegetatie begint weer te groeien en kan daarmee je zicht belemmeren, waardoor de dieren nog eens extra moeilijk zijn te spotten. Tijdens de regentijd kan het na flinke hoosbuien daarnaast ook nog eens voorkomen dat de zandwegen in de parken onbegaanbaar worden.

  Toch zijn er ook in april nog plekken waar de omstandigheden voor een safari prima zijn. Zo zijn de omstandigheden in het noorden van Tanzania in april vaak nog prima, terwijl de meeste toeristen alweer zijn vertrokken. Ook voor Botswana en Namibië is april een prima maand om op safari te gaan.

  Mei
  Het beste land om in mei in op safari te gaan is waarschijnlijk Zambia. Ook in de rest van zuidelijk Afrika zijn de safari-omstandigheden in mei goed.
  Voor Oost-Afrika is mei geen goede maand om op safari te gaan. Wanneer je toch in mei naar Oost-Afrika wilt gaan, check dan vantevoren of de campings en lodges die je wilt bezoeken wel open zijn. Wanneer dat het geval is zou je aantrekkelijke kortingen moeten kunnen regelen in mei.

  Juni
  De safari-omstandigheden in zuidelijk Afrika zijn in juni bijna op hun best. In Zuid-Afrika, Botswana, Zambia, Zimbabwe en Namibië is dit het safari-hoogseizoen. Wel kan het in zuidelijk Afrika ‘s-nachts behoorlijk koud zijn, dus zorg dat je wat warme kleren meeneemt wanneer je in juni in zuidelijk Afrika op safari gaat.

  Juli tot en met september
  Juli tot en met september is een topperiode voor safari’s in bijna heel Afrika. Erg bijzonder in deze periode is de Masai Mara in Kenia, waar je miljoenen migrerende gnoes rivieren kunt zien oversteken, waarin krokodillen op de loer liggen. Een nadeel van deze periode is dat het redelijk druk kan zijn. Accomodatie is dan ook over het algemeen snel vol en aan de prijzige kant.

  Oktober
  Zimbabwe, Kenia en Tanzania zijn de beste landen voor een safari in oktober. De korte regentijd is dan meestal nog niet begonnen en door de voorgaande droge maanden heb je een goede kans om veel dieren te zien.

  November
  November is een goede maand voor een safari in Zambia. In deze maand vindt in Zambia in Liuwa Plain National Park namelijk de kleinere versie van de grote Oost-Afrikaanse migratie plaats, en hoewel kleiner dan de grote trek in Oost-Afrika is ook deze grootschalige migratie zeer spectaculair om te zien. Echter de overige parken in Zambia zijn in november niet op hun best, maar je kunt er in november nog steeds aardige safari’s maken.

  Ook in het noorden van Tanzania is een spectaculaire migratie te zien in november. De migrerende gnoes en zebra’s zijn dan namelijk weer op de terugweg naar de vlakten van de Serengeti.

  December
  Geen behoefte aan een witte kerst maar aan een safari-kerst? Ga dan naar Oost-Afrika! In Kenia, Tanzania en Uganda is het over het algemeen droog in december en de omstandigheden zijn er dan ook prima voor een safari.


  © Foto: Paul de Roos

  Wat meenemen?

  De beste safarilanden zijn over het algemeen landen waar je niet onvoorbereid heen kunt reizen. Zo heb je vaak vaccinaties en een visum nodig, maar ook zaken die de safari een stuk aangenamer of leuker maken zijn niet altijd ter plekke te koop. Het is dan ook zaak om goed voorbereid om reis te gaan. Om die reden zetten wij hieronder dan ook de belangrijkste spullen op een rij die je mee moet nemen op een safari-reis.

  Reisdocumenten
  Zonder de juiste reisdocumenten (geldig paspoort en een visum) kom je de safarilanden in Afrika niet in. Bij de landeninformatie van het desbetreffende land kun je de actuele informatie over de benodigde reisdocumenten vinden.

  Gezondheid
  In Afrika komen enge ziektes voor. Ook kunnen het klimaatverschil en het verschil in hygiëne zorgen voor kleine ongemakken. Zorg dus dat je het volgende bij je hebt: malaria tabletten, kleine EHBO kit met in ieder geval aspirine en tabletten tegen diaree, insectenspray, eventuele vaccinaties en (indien nodig) een (geïmpregneerde) klamboe.

  Kleding
  Voor de safari kun je het beste comfortabele wandelschoenen en kaki of lichtgroen gekleurde kleding meenemen. De bijtende insecten zijn namelijk niet geïnteresseerd in deze kleuren en laten je zo dus wat meer met rust. Een shirt met lange mouwen en een lange broek zijn ook absoluut aan te raden. Deze beschermen je namelijk tegen de zon en tegen insectenbeten.

  De nachten en ochtenden kunnen erg koud zijn. Het is dan ook aan te raden om een trui of sweater of winddichte jas mee te nemen. Ook een dunne regenjas kan tijdens regenseizoenen erg handig zijn.

  Zonbescherming
  De Afrikaanse zon kan erg fel zijn en je zult niet de eerste zijn die op de Afrikaanse savanne een zonnesteek oploopt. Neem dan ook een hoed of een pet, voldoende zonnebrand en een zonnebril mee om je mee tegen te zon te beschermen.

  Foto / film
  Tijdens een safari zul je waarschijnlijk heel wat mooie foto- en videomomenten tegenkomen. Neem dan ook een goede camera met een flinke lens mee. Zorg ook voor voldoende reserve batterijen en geheugenkaartjes en/of een extern opslag medium.

  Verrekijker
  Een verrekijker kan je safari-plezier enorm verhogen. Je hebt namelijk niet altijd de kans om heel erg dichtbij de dieren te komen. Met een goede verrekijker kun je de dieren vaak toch nog redelijk goed zien. Ook een camera met een goede zoomfunctie kan als verrekijker dienst doen.


  © Foto: Pieter Kersten

  Tips van reizigers

  De beste reistips krijg je toch nog altijd van medereizigers. Daarom zetten wij hieronder de safari-tips die andere reizigers ons hebben gegeven een rij:

  @NikitaDZ Ga naar Mkhaya game reserve in Swaziland. Je vind er alle dieren behalve leeuwen. Het is er goedkoop en persoonlijk. Het park is een goed alternatief voor Kruger, kleinschaliger maar je kunt dicht bij de dieren komen. Open auto. En Swaziland is sowieso top! 🙂

  @kimvanvelzen Tsavo East bij Mombasa is geschikt als je nog nooit op safari bent geweest. Ben je repeater dan valt het tegen tov Masai etc.

  @chiel80 Ga logeren in een boomhut in Pezulu in het Timbavati park vlakbij het Krugerpark. Dat is echt een aanrader! Dit vergeet je nooit meer. Je kunt er douchen in een boomhut terwijl je oa zebras bekijkt Meer weten? Kijk op http://www.pezulu.co.za/.

  Heb jij ook nog een safari-tip of een andere reistip? Laat het ons dan weten via Twitter, Facebook of per mail en wie weet plaatsen we jouw tip wel op onze site.

  Inspiratie voor Kenia

  Verre Avonturen

  Jeepsafari Kenia

  Als je besloten hebt om naar Kenia op vakantie te gaan, wil je natuurlijk je reis zo goed mogelijk plannen.

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Stoere Gezinnen, Verre Avonturen

  Een safari naar Afrika staat hoog op het verlanglijstje van veel avontuurlijke reizigers. Wild, mooie lodges en natuurlijk schitterende natuur. Ervaren Afrika-reiziger Valeri Berns geeft tien praktische tips voor je safarireis.

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Toffe Roadtrips

  Elk jaar start in januari een groep fietsers in Caïro aan de ‘Tour d’Afrique’. Vier maanden later, twaalfduizend kilometer verder, is het hele continent doorkruist en eindigt de tocht in Kaapstad. Reisbijbelredacteur Hans Karel fietste same

  Lees Meer Door: Hans Karel

  Verre Avonturen

  Waarom toch afrika

  Een vraag die mij wel heel erg vaak wordt gesteld. Ooit besloot ik als kleuter al dat ik naar Afrika wilde verhuizen om de simpele reden dat ik olifanten wilde zien. Mijn eerste avontuur mislukte jammerlijk omdat ik op de hoek van de straat al nie

  Lees Meer Door: Jan Willem van de Kamp

  Slimme Reistips, Verre Avonturen

  Safari Afrika

  Afrika is een van de meest fascinerende continenten van de wereld met traditionele bevolkingsgroepen en een rijke cultuur. Dé reden waarom veel reizigers naar Afrika gaan is echter de enorm gevarieerde en indrukwekkende natuur die je op het

  Lees Meer Door: Reisbijbel

  Reisorganisaties Kenia

  Reizen naar Kenia

  Prijs: €0 - €10000
  Dagen: 0 - 30

  Groepsreizen

  Rondreis KENIA EN TANZANIA - 16 dagen; Wildlife rond de evenaar

  Kenia en Tanzania bieden de mooiste en meest afwisselende landschappen van Afrika. In de wildrijke natuurparken Nakuru, Masai Mara, in de weidse Serengeti en in de Ngorongorokrater ga je op safari, op zoek naar het uitbundige Afrikaanse dierenleven.

  Land : KENIA
  Aanbieder : Koningaap
  prijs vanaf : 2995.00
  reisduur : 16
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Kenia, 16 dagen kampeerreis

  Geen land in Afrika is qua landschap zo divers als Kenia. Het is Afrika in een notendop en ongetwijfeld de beste safaribestemming op dit continent. De uitgestrekte savannes van Masai Mara, de halfwoestijn van het Samburureservaat, de hellingen van Mo

  Land : Kenia
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 2595.00
  reisduur : 15 dagen
  Lees Meer

  Zonvakantie

  Neptune Paradise Beach Resort & Spa

  Proef de Afrikaanse sfeer bij Neptune Paradise Beach Resort & Spa in Kenia. Tussen de eeuwenoude baobab bomen slaap je in een typische Afrikaanse rondavel. 's Ochtends slenter je door de groene tuin naar het ontbijtrestaurant. En daarna tijd om heerl

  Land : Kenia
  Aanbieder : TUI
  prijs vanaf : 1420.00
  Lees Meer

  individuele reis

  Kenya in Style

  Deze reis door Kenia en haar mooiste natuurparken is het neusje van de zalm. U overbrugt de grote afstanden per vliegtuig: het landschap onder u wisselt van kleur en structuur. U verblijft in exclusieve tentenkampen, eco-vriendelijke cottages en een

  Land : Kenia
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 0.00
  reisduur : 8
  Lees Meer

  Verre reizen

  Rift Valley Trails Safari

  Leuke pluspunten om te weten Maak een boswandeling met een ranger in het Mt Kenya reservaat Neushoorns en bijzondere vogelsoorten spotten in Lake Nakuru De Big Five en schitterende landschappen in de Masai Mara Entreegelden voor de parken inclusi

  Land : Kenia
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 1429.00
  reisduur : 4 nachten
  Lees Meer

  safari

  Tsavo & Amboseli Safari

  Deze korte tour is een prachtige toevoeging aan uw rondreis Kenia. In vier dagen reizen door Kenia maakt u kennis met de safarigebieden die vlak achter de kust bij Mombasa liggen: Tsavo West en Tsavo East met 'rode' olifanten en tal van andere wilde

  Land : Kenia
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 1250.00
  reisduur : 4
  Lees Meer

  Verre reizen

  Pracht & Praal van Kenia

  Deze rondreis in internationale groepjes door Kenia neemt je mee op safari naar het Mount Kenya reservaat, Samburu, Ol Pejeta Conservancy, Lake Naivasha en de Masai Mara. Laat je gewoon verrassen door wat Kenia je allemaal te bieden heeft.

  Land : Kenia
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 2630.00
  reisduur : 10 dagen
  Lees Meer

  reizen/rondreizen

  Highlights van Kenia

  Kenia is een natuur- en kleurrijk land, geliefd vanwege de vele schitterende wildparken en bekend vanwege de uitgestrekte savannes. Er leven tientallen volkeren en stammen, zoals het trotse Nomadische volk de Masai, die u met hun prachtige felrode of

  Land : Kenia
  Aanbieder : Kras
  prijs vanaf : 1753.00
  reisduur : 9
  Lees Meer

  Zonvakantie

  Leopard Beach Resort

  9-daagse Zonvakantie naar Leopard Beach Resort in Diani Beach

  Land : Kenia
  Aanbieder : Kras
  prijs vanaf : 1057.00
  reisduur : 9 dagen
  Lees Meer

  Groepsrondreis

  Beste van Oost-Afrika (14 dagen) - cat. Premium

  Tijdens deze gevarieerde combinatie safarireis ziet u de mooiste kanten van zowel Kenia als Tanzania. In de Masai Mara komt u niet alleen in contact met een groot deel van de Big 5, maar ook de lokale bevolking. Via de roze flamingo's van Lake Nakuru

  Land : Kenia
  Aanbieder : Afrikaplus
  prijs vanaf : 4948.00
  Lees Meer

  Zonvakantie

  Diani Sea Lodge

  9-daagse Zonvakantie naar Diani Sea Lodge in Diani Beach

  Land : Kenia
  Aanbieder : Kras
  prijs vanaf : 1106.00
  reisduur : 9 dagen
  Lees Meer

  Groepsrondreis

  Beste van Kenia (8 dagen) - cat. Standard

  Een korte maar onvergetelijke rondreis door Kenia waarbij u afwisselende safari's maakt in Masai Mara, Amboseli en Lake Nakuru. De Masai Mara staat bekend om haar eindeloze vlaktes, aan de oevers van Lake Nakuru bespiedt u neushoorns, luipaarden maar

  Land : Kenia
  Aanbieder : Afrikaplus
  prijs vanaf : 2284.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  12-daagse groepsrondreis Beste van Oost-Afrika

  Deze onvergetelijke rondreis door Kenia en Tanzania laat ons het beste van twee geweldige landen zien. In Kenia bezoeken we het Masai Mara Wildreservaat en Lake Nakuru, dat bekend staat om haar vele flamingo's.  In Tanzania brengen we u naar de mo

  Land : Kenia
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 3549.00
  reisduur : 12 dagen
  Lees Meer

  Zonvakantie

  The Sands at Nomad

  Poederwit strand, kleurige decoraties en wuivende palmbomen. Overnachten in The Sands at Nomad is een unieke ervaring. Lekker actief snorkelen en daarna relaxen in de spa of op het strand. Dit is vakantie vieren in Afrikaanse stijl

  Land : Kenia
  Aanbieder : TUI
  prijs vanaf : 1833.00
  Lees Meer

  internationale groepsreis

  Highlights of Kenya

  Deze internationale groepsreis door Kenia omvat het beste dat het land te bieden heeft. U bezoekt alle bekende, maar ook de minder bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is. U begint met de Aberdares/Mount Ken

  Land : Kenia
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 2000.00
  reisduur : 8
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis - Vrouw op Reis naar Kenia

  Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Kenia ga je samen met andere vrouwen op safari in de beroemde wildparken Amboseli, Samburu en Masai Mara. Kenia is een van de meest afwisselende landen van Afrika en de afstanden tussen de wildparken zijn niet

  Land : Kenia
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 2598.00
  Lees Meer

  Verre reizen

  9-daagse safari Taita Hills Experience

  De perfecte manier om een strandvakantie te combineren met een korte safari in het veelzijdige Kenia. Tijdens de safari breng je de nacht door op een unieke plek midden in het Nationale Park. Bij zonsondergang komt het wildleven langs om te drinken b

  Land : Kenia
  Aanbieder : TUI
  prijs vanaf : 1639.00
  reisduur : 9
  Lees Meer

  Zonvakantie

  Neptune Village Beach Resort & Spa

  Als je altijd al African-style hebt willen slapen, word je in Kenia blij van Neptune Village Beach Resort & Spa. Je logeert hier in van die typische rondavels met makuti-daken, midden tussen de kokospalmen. Met het strand van Galu Beach aan je voeten

  Land : Kenia
  Aanbieder : TUI
  prijs vanaf : 1364.00
  Lees Meer

  Rondreis

  Safari Taita Hills & Strand

  9-daagse Safari Taita Hills & Strand

  Land : Kenia
  Aanbieder : Kras
  prijs vanaf : 1743.00
  reisduur : 9 dagen
  Lees Meer

  Familiereis

  Familiereis KENIA, TANZANIA EN ZANZIBAR AVONTUUR - 22 dagen; Kamperen in de wildernis

  Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. Een rondreis door Oost-Afrika vol hoogtepunten. Je maakt spannende safari’s in wereldberoemde parken als de Serengeti en Masai Mara en kunt afdalen in de unieke Ngorongorokrater. Onderw

  Land : KENIA
  Aanbieder : Koningaap
  prijs vanaf : 3395.00
  reisduur : 22
  Lees Meer

  individuele reis met gids/chauffeur

  Impressions of Kenya

  Tijdens deze fantastische rondreis door Kenia bezoekt u heel afwisselende parken. U reist eerst naar het droge noorden waar de Samburu-stam leeft, daarna naar de weelderig begroeide Aberdare Mountains. Lake Naivasha is het grootste zoetwatermeer van

  Land : Kenia
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 1950.00
  reisduur : 8
  Lees Meer

  Vliegtickets

  Mombasa

  Retourticket naar Mombasa

  Land : Kenia
  Aanbieder : TUI
  prijs vanaf : 599.00
  Lees Meer

  Zonvakantie

  Bamburi Beach Hotel

  9-daagse Zonvakantie naar Bamburi Beach Hotel in Bamburi Beach

  Land : Kenia
  Aanbieder : Kras
  prijs vanaf : 1032.00
  reisduur : 9 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  12-daagse groepsrondreis Beste van Oost-Afrika

  Deze onvergetelijke rondreis door Kenia en Tanzania laat ons het beste van twee geweldige landen zien. In Kenia bezoeken we het Masai Mara Wildreservaat en Lake Nakuru, dat bekend staat om haar vele flamingo's.  In Tanzania brengen we u naar

  Land : Kenia
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 3969.00
  reisduur : 12 dagen
  Lees Meer

  Verre reizen

  Wildlife Experience Kenia & Tanzania

  Met deze rondreis combineer je de indrukwekkendste parken in zowel Kenia als Tanzania. Uiteraard reis je door de Masai Mara en de Serengeti, maar je zult ook je ogen uitkijken in de Ngorongoro krater, Tarangire National Park, Lake Nakuru en in het Am

  Land : Kenia
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 5224.00
  reisduur : 13 dagen
  Lees Meer

  Verre reizen

  Safari Discover Kenia

  De klassieke safari rondreis Discover Kenia neemt je mee op safari naar Amboseli National Park, Lake Nakuru National Park en de Masai Mara. Tenslotte sluit je je vakantie af met een heerlijk ontspannen strandverblijf.

  Land : Kenia
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 2972.00
  reisduur : 11 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  12-daagse single groepsreis Out of Africa

  We bezoeken de bekendste natuurgebieden van Kenia, zoals het Masai Mara National Reserve en het Amboseli National Park, vanwaar we een spectaculair uitzicht hebben op de Kilimanjaro. In alle nationale parken maken we gamedrives onder leiding van een

  Land : Kenia
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2499.00
  reisduur : 12 dagen
  Lees Meer

  Kampeersafari

  Het beste van Afrika (59 dagen) - Zuidwaarts

  Tijdens de kampeersafari “Het beste van Afrika (zuidwaarts)” gaat u op avontuur door Kenia en Oeganda, waar u de Masai Mara-stammen zult ontmoeten en een trektocht kunt maken op zoek naar de bedreigde berggorilla's. Ga verder in Oost-Afrika en on

  Land : Kenia
  Aanbieder : Afrikaplus
  prijs vanaf : 6328.00
  Lees Meer

  Verre reizen

  Pracht & Praal van Kenia Privé

  Leuke pluspunten om te weten De bossen van Mount Kenya De Samburu Five in Samburu Neushoorns en chimpansees in Ol Pejeta Conservancy Bijzondere vogelsoorten bij Lake Naivasha De Big Five en uitgestrekte savannes in de Masai Mara Entreegelden vo

  Land : Kenia
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 2035.00
  reisduur : 8 nachten
  Lees Meer

  Verre reizen

  Safari Dwars door Kenia

  Tijdens deze safari rondreis reis je dwars door Kenia. Via enkele van de mooiste nationale parken en reservaten, waar je prachtige game drives zult maken, reis van je van Nairobi over land naar Mombasa, waar je geniet van een welverdiende strandvakan

  Land : Kenia
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 3128.00
  reisduur : 13 nachten
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen hotel/lodgereis

  Complete hotel/lodge reis met de mooie meren van de Riftvallei: Baringomeer, Lake Nakuru & Navaisha. Het beroemde wildpark Serengeti en de Ngorongorokrater ontbreken natuurlijk ook niet. Op Zanzibar geniet je van de witte stranden en wuivende palmen.

  Land : Kenia
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 3995.00
  reisduur : 20 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Kenia, Tanzania en Zanzibar Hoogtepunten

  Tijdens deze rondreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar bezoeken we de mooiste parken van Kenia én Tanzania: Masai Mara, Nakuru, Amboseli, Tarangire, Serengeti en de krater van Ngorongoro. Kenia en Tanzania behoren tot de mooiste en meest afwisselend

  Land : Kenia
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 4348.00
  Lees Meer

  Rondreis

  Safari Tsavo National Park & strand

  9-daagse Safari Tsavo National Park & strand

  Land : Kenia
  Aanbieder : Kras
  prijs vanaf : 1717.00
  reisduur : 9 dagen
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis Kenia, Tanzania en Zanzibar

  Deze avontuurlijke en zeer afwisselende rondreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar is uitermate geschikt voor de liefhebber van safari, Afrikaans wild en authentieke cultuur. We reizen door gevarieerde landschappen, spotten wild tijdens safari's, bezo

  Land : Kenia
  Aanbieder : Baobab
  prijs vanaf : 3098.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Tanzania & Zanzibar, 15 dagen lodge/kampeerreis

  Tanzania geniet wereldfaam vanwege haar mooie wildparken. We zoeken de Big Five in het wereldberoemde Serengeti nationaal park, de imposante Ngorongorokrater en het mooie Tarangire park. De reis sluiten we af op het exotische eiland Zanzibar. Relax a

  Land : Kenia
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 2495.00
  reisduur : 14 dagen
  Lees Meer

  Groepsrondreis

  Beste van Kenia (8 dagen) - cat. Premium

  Een korte maar onvergetelijke rondreis door Kenia waarbij u afwisselende safari's maakt in Masai Mara, Amboseli en Lake Nakuru. De Masai Mara staat bekend om haar eindeloze vlaktes, aan de oevers van Lake Nakuru bespiedt u neushoorns, luipaarden maar

  Land : Kenia
  Aanbieder : Afrikaplus
  prijs vanaf : 2790.00
  Lees Meer

  Verre reizen

  Safari Klassiek Kenia

  De privé rondreis Klassiek Kenia neemt je mee naar enkele van de mooiste parken van Kenia. Je gaat op safari in Amboseli National Park, Lake Nakuru en natuurlijk de Masai Mara.

  Land : Kenia
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 2206.00
  reisduur : 8 dagen
  Lees Meer

  Zonvakantie

  Baobab Beach Resort & Spa

  9-daagse Zonvakantie naar Baobab Beach Resort & Spa in Kust

  Land : Kenia
  Aanbieder : TUI
  prijs vanaf : 1447.00
  reisduur : 9 dagen
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis Kenia

  Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Kenia ga je op safari in de beroemde wildparken Amboseli, Samburu en Masai Mara. Kenia is een van de meest afwisselende landen van Afrika en de afstanden tussen de wildparken zijn niet heel groot. Naast gamedr

  Land : Kenia
  Aanbieder : Baobab
  prijs vanaf : 2398.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  12-daagse privé rondreis met gids/chauffeur Out of Africa

  Kenia beleven zoals Kenia bedoeld is! Dat biedt deze 12-daagse privéreis Out of Africa u. Samen met een privéchauffeur die tevens ranger is bezoekt u de bekendste nationale parken, zoals het Masai Mara National Reserve en het Amboseli National Park

  Land : Kenia
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2689.00
  reisduur : 12 dagen
  Lees Meer

  individuele reis met gids/chauffeur

  Tsavo West, Amboseli & Taita Hills

  Tijdens deze rondreis door Kenia maakt u in een kort tijdsbestek kennis met de safarigebieden die vlak achter de kust bij Mombasa liggen: Tsavo West met een grote vogelpopulatie en 'rode' olifanten, de vlakten van Amboseli met uitzicht op de Kilimanj

  Land : Kenia
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 900.00
  reisduur : 4
  Lees Meer

  individuele reis met gids/chauffeur

  Kenya Tented Experience

  Heeft u altijd al gedroomd over afreizen naar Afrika, waar u het authentieke 'Out of Africa' gevoel wilt beleven? Dan is deze reis misschien waar u naar op zoek bent; slapen onder canvas met alle gemakken van een normaal hotel. De beroemde en tot de

  Land : Kenia
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 2650.00
  reisduur : 9
  Lees Meer

  Groepsrondreis

  Beleef de migratie van Oost-Afrika (16 dagen) - start Nairobi

  Bij vele staat het zien van de migratie van gnoes (wildebeest) en zebra's, die zich ieder jaar voltrekt in Oost-Afrika, op de bucketlist aangezien dit de meest spectaculaire wildervaring is die u kunt bedenken. Deze kleinschalige groepsreis door Keni

  Land : Kenia
  Aanbieder : Afrikaplus
  prijs vanaf : 4977.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Kenia & Tanzania, 18 dagen lodge/hotelreis

  Complete hotel/lodge reis met Mount Kenya, de meren Baringo, Naivasha, Nakuru en Victoria. De beroemde wildparken Samburu, Masai Mara, Serengeti en de Ngorongorokrater ontbreken niet.

  Land : Kenia
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 3995.00
  reisduur : 18 dagen
  Lees Meer

  Rondreis

  Highlights of Kenya

  Deze individuele reis door Kenia omvat het beste dat het land te bieden heeft. U bezoekt alle bekende, maar ook de minder bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is. U begint met de Aberdares/Mount Kenya-regio,

  Land : Kenia
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 2999.00
  reisduur : 9 dagen
  Lees Meer

  Single reis

  Groepsreis Kenia & Tanzania; Op safari rond de evenaar

  Tijdens gamedrives door Oost-Afrika zie je zoveel wilde dieren dat je camera overuren zal gaan draaien. Duizenden dieren leven hier op de uitgestrekte savanne: giraffen, olifanten, gnoes, zebra’s en leeuwen. En dat zijn slechts een paar van de soor

  Land : KENIA
  Aanbieder : Shoestring
  prijs vanaf : 2499.00
  reisduur : 16 dagen / 15 nachten
  Lees Meer

  Groepsreizen

  Rondreis KENIA, TANZANIA EN ZANZIBAR - 22 dagen; Ruige wildernis en gouden stranden

  Een rondreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar vol hoogtepunten! Je maakt spannende safari's in wereldberoemde parken als Samburu en Serengeti. Verder kun je een bezoek brengen aan de unieke Ngorongorokrater. Onderweg maak je kennis met kleurrijke vol

  Land : KENIA
  Aanbieder : Koningaap
  prijs vanaf : 3995.00
  reisduur : 22
  Lees Meer

  Rondreizen

  9-daagse privé rondreis met gids/chauffeur Bijzonder Kenia

  Ervaar het 'Out of Africa'-gevoel in Kenia, de bakermat van de safari. Samen met een privéchauffeur/gids bezoekt u de bekendste nationale parken en reserveren, zoals Samburu National Reserve en Mount Kenya National Park, vanwaar u in het

  Land : Kenia
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2425.00
  reisduur : 9 dagen
  Lees Meer

  safari

  Fly in Safari Masai Mara

  Masai Mara, het bekendste wildpark van Kenia, staat bekend om de migratie. Dit is de trek van het wildebeest en de zebra, gevolgd door hun natuurlijke vijanden en levert slechts gedurende een korte periode onbeschrijfelijke taferelen op: mooi, tragis

  Land : Kenia
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 1400.00
  reisduur : 4
  Lees Meer

  Rondreizen

  12-daagse privé rondreis met gids/chauffeur Out of Africa

  Kenia beleven zoals Kenia bedoeld is! Dat biedt deze 12-daagse privéreis Out of Africa u. Samen met een privéchauffeur die tevens ranger is bezoekt u de bekendste nationale parken, zoals het Masai Mara National Reserve en het Amboseli National Park

  Land : Kenia
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2699.00
  reisduur : 12 dagen
  Lees Meer

  Verre reizen

  Safari Discover Kenia

  Leuke pluspunten om te weten Amboseli met de Kilimanjaro als decor Neushoorns in Lake Nakuru De Big Five en uitgestrekte savannes in de Masai Mara Entreegelden voor de parken inclusief De klassieke safari tour Discover Kenia neemt je mee op safa

  Land : Kenia
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 1756.00
  reisduur : 5 nachten
  Lees Meer

  Rondreis

  Familiereis Kenia, Tanzania en Zanzibar

  Tijdens deze familiereis door Kenia, Tanzania en Zanzibar reis je langs de mooiste en meest afwisselende landschappen van Afrika. Je gaat op safari in de wildrijke natuurparken Serengeti, Samburu, Masai Mara en Nakuru. Hier zie je zebra's, giraffen,

  Land : Kenia
  Aanbieder : Baobab
  prijs vanaf : 3598.00
  Lees Meer

  Zonvakantie

  Southern Palms Beach Resort

  9-daagse Zonvakantie naar Southern Palms Beach Resort in Diani Beach

  Land : Kenia
  Aanbieder : Kras
  prijs vanaf : 1126.00
  reisduur : 9 dagen
  Lees Meer

  Verre reizen

  9-daagse safari The Mombasa Rendez Vous

  De spanning van het op safari gaan gecombineerd met ultiem relaxen en luieren aan de uitgestrekte witte zandstranden van Mombasa. Deze korte safari bezoekt maar liefst 3 wildparken en biedt de kans om dieren van de 'Big Five' en de hoogste berg van A

  Land : Kenia
  Aanbieder : TUI
  prijs vanaf : 1909.00
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis Kenia, Tanzania en Zanzibar Hoogtepunten

  Tijdens deze rondreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar bezoeken we de mooiste parken van Kenia én Tanzania: Masai Mara, Nakuru, Amboseli, Tarangire, Serengeti en de krater van Ngorongoro. Kenia en Tanzania behoren tot de mooiste en meest afwisselend

  Land : Kenia
  Aanbieder : Baobab
  prijs vanaf : 4298.00
  Lees Meer

  Rondreis

  Familiereis Kenia Comfort-Plus

  Deze familiereis door Kenia is ideaal voor een rondreis met kinderen. Kenia is één van de meest afwisselende landen van Afrika en de afstanden tussen de wildparken zijn niet heel groot. Tijdens de reis ga je op safari in het beroemde Masai Mara, Na

  Land : Kenia
  Aanbieder : Baobab
  prijs vanaf : 3298.00
  Lees Meer

  Verre reizen

  Safari Discover Kenia Deluxe

  De klassieke safari rondreis Discover Kenia neemt je mee op safari naar Amboseli National Park, Lake Nakuru National Park en de Masai Mara. Je verblijft in eersteklasse lodges. Tenslotte sluit je je vakantie af met een heerlijk ontspannen strandverbl

  Land : Kenia
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 3152.00
  reisduur : 11 dagen
  Lees Meer

  Rondreis

  Kenya Explorer

  Tijdens deze rondreis door Kenia bezoekt u vele bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is en u uitgebreid kennis maakt met Kenia. U begint met Lake Nakuru om vervolgens via het Masai Mara National Reserve en A

  Land : Kenia
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 3799.00
  reisduur : 10 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen kampeerreis

  Reis van de kleurrijke Samburustammen in het Noorden van Kenia via het prachtige Nakurumeer naar Tanzania met de unieke Ngorongorokrater en het Serengeti nationaal park. Ontspan op de stranden van Zanzibar.

  Land : Kenia
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 2895.00
  reisduur : 21 dagen
  Lees Meer

  Verre reizen

  Olifanten, giraffen en Out of Africa

  Leuke pluspunten om te weten Het David Sheldrick's Orphanage Centre Het Giraffe Centre Het Karen Blixen Museum, bekend van de film Out of Africa Deze afwisselende excursie neemt je mee de stad uit, om dichterbij de natuur te komen en het huis te

  Land : Kenia
  Aanbieder : 333travel
  prijs vanaf : 131.00
  reisduur : 0 nachten
  Lees Meer

  Reisboeken en gidsen over Kenia

  Reisgidsen

  Reisgids ANWB Wereldreisgids Kenia - Tanzania | ANWB Media

  De ANWB Wereldreisgids Kenia, Tanzania & Zanzibar is een complete en praktische reisgids voor jouw droomvakantie door Oost-Afrika. De grote verscheidenheid van beide landen met eiland Zanzibar is zelfs in Afrika uniek. Waar anders kun je de hoogste

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 25.95
  Lees Meer

  Vogelgidsen

  Vogelgids 50 Top Birding Sites in Kenya | Struik publishers

  Handzame vogelgids van Kenia met meer dan 50 plekken om vogels te spotten! Kenya is home to 1,060 bird species and boasts many globally important birding areas. This, the first detailed guide to the country's best birding sites, is the perfe

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 12.50
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Kenya - Kenia | Insight Guides

  Een rijk geillustreerde reisgids met diepgaande teksten: één van de beste reisgidsen die er bestaan. Eerste deel bestaat uit een beschrijving van de unieke aspecten van de regio, daarna een deel echte reisgids en als afsluiting een deel met prakt

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 24.95
  Lees Meer

  Natuurgidsen

  Natuurgids African Animal Tracks | Waterford Press

  Een handige uitklapkaart met sporen en uitwerpselen van de meest bekende dieren omp ze op te kunnen sporen als je op safari bent.When tracking animals in Africa, guides rely on spoor (tracks and dung) to let them know where and when animals are

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 9.50
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Kenya - Kenia | Rough Guides

  Zeer goede reisgids voor zowel de georganiseerde maar vooral voor de zelfstandige reiziger. Boordevol informatie over reizen, slapen, eten, maar ook musea en cultuur. Voor veel landen meestal completer en beter dan de Lonely Planet !The new-look

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 24.95
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Insight Guide Kenia | Cambium

  Kenia is het safariland bij uitstek. Per jeep of heteluchtballon op zoek naar 'Afrika's Grote Vijf', het spectaculaire vijftal dat elke bezoeker wil zien. Maar Kenia heeft veel méér te bieden dan wilde dieren alleen.De auteurs en fotografen la

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 25.90
  Lees Meer

  Wandelkaarten

  Wandelkaart Mount Kenya | EWP

  1:50,000 - 4 colour topographical map of the National Park Area 1:25,000 - 4 colour topographical map of the Peak Area 1:400,000 - Map of roads around Mount Kenya Also several climbing route diagrams Information in German, French and Italian

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 16.25
  Lees Meer

  Natuurgidsen

  Natuurgids Wildlife of Kenya Kenia, Tanzania and Uganda | Collins

  Veldgids waarbij je juist met de goede foto's makkelijk de soorten kunt determineren. Handzaam formaat, gemakkelijk mee te nemen.A guide to the wildlife of Kenya, Tanzania and Uganda. It features 475 species of bird, mammal, snake, lizard, insec

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 26.95
  Lees Meer

  Wegenkaarten

  Wegenkaart - landkaart Kenia - Kenya | ITMB

  Een degelijke kaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads . Als overzichtskaart prima te gebruiken. Gedrukt op waterproof papier!Folded paper (waterproof), road and travel map in color. Scale 1:920,000. D

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 11.75
  Lees Meer

  Natuurgidsen

  Natuurgids East African Wildlife | Bradt Travel Guides

  Uitstekende natuurgids voor Tanzania, Kenia, Oeganda en Rwanda. Met meer dan 240 kleurenfoto's.This indispensable guide offers all the information you need to get the most out of wildlife watching in East Africa. Accessible and beautifully illus

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 27.95
  Lees Meer

  Reisverhalen

  Reisverhaal Out of Africa | Karen Blixen

  "Als ik een lied van Afrika ken - zo peinsde ik - van de giraffe en van de Afrikaanse nieuwe maan, van de ploegen in het veld en de bezwete gezichten van de koffieplukkers, kent Afrika dan ook een lied van mij?" Out of Africa is een onwaarsc

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 5.00
  Lees Meer

  Wegenkaarten

  Wegenkaart - landkaart Kenia - Kenya | Nelles Verlag

  Goede kaart van Kenya en de Serengeti. Aan beide kanten bedrukt. Met veel toeristische aanduidingen als nationale parken en culturele bezienswaardigheden. Prima leesbare kaart.Folded road and tourist map of Kenya and the Serengeti at 1:1 100 000

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 11.95
  Lees Meer

  Topografische kaarten

  Wandelkaart - Topografische kaart 0/16 Mount Kenya | Alpenverein

  Fantastische detailkaart van Mount Kenya - Mount Kenia. De Universiteit Innsbruck en Wildlife Service Kenya hebben de handen ineen geslagen om dit in kaart te brengen. Uitgebracht door de Alpenverein staat het garant voor een uitzonderlijk goede en

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 17.95
  Lees Meer

  Wegenkaarten

  Wegenkaart - landkaart Kenya - Kenia | Freytag & Berndt

  Bijzonder gedetailleerde wegenkaart met alle belangrijke aanduidingen en toeristische symbolen. Met register en afstanden.De berijdbare wegen zijn goed weergeven, zowel de hoofdwegen als provinciale en lokale wegen; wegnummers worden vermeld. Af

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 12.95
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Kenya - Kenia | Lonely Planet

  De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van het land / streek vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 23.95
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Opruiming - Reisgids Kenya - Kenia | Insight Guides

  Opruiming = oude druk Insight Guide Kenya is illustrated throughout with hundreds of specially commissioned colour photographs. Our inspirational Best of Kenya section illustrates the country's highlights, from wildlife safaris to dive sites

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 9.50
  Lees Meer

  Natuurgidsen

  Natuurgids East Africa Wildlife Kenia, Tanzania, Uganda | Waterford Press

  Een bijzonder handige uitklapkaart met alle veelvoorkomende dieren van Oost Afrika: Kenia, Tanzania en Uganda. Duidelijke illustraties, goede korte omschrijving van soort en leefgebied, geplastificeerd.Perhaps the top wildlife viewing area on ea

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 9.50
  Lees Meer

  Plattegronden

  Stadsplattegrond Map of Nairobi | African Guide Maps

  Mapping Nairobi has been the biggest challenge yet, but the map is done! Expect the most points of interest, tips, recommendations, and information of any map so far because Nairobi is freaking HUGE!   Top Tip: Get a Safaricom SIM card and

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 9.95
  Lees Meer

  Wandelgidsen

  Wandelgids Mount Kenya - Mount Kenia | Conrad Stein Verlag

  Der Mount Kenya ist ein erloschener Vulkan. Außerordentlich beeindruckend dominiert er die Landschaft des kenianischen Hochlandes. Wer sich nicht zum Gipfelsturm verpflichtet fühlt, hat die mannigfaltigsten Wandermöglichkeiten in einer unvergleich

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 17.50
  Lees Meer

  Wegenkaarten

  Wegenkaart - landkaart 3205 Adventure Map Kenya - Kenia | National Geographic

  Wegenkaart van Kenia met vermelding van veel bezienswaardigheden, nationale parken en attrakties. Watervast en scheurvast. Juist door deze vermeldingen onderscheidt de kaart zich van andere wegenkaarten.  National Geographic's Kenya Adventu

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 15.95
  Lees Meer

  Natuurgidsen

  Natuurgids - Reisgids Stuarts' Field Guide to National Parks & Nature Reserves of East Africa | Struik publishers

  This guide to the parks and reserves of East Africa provides a valuable overview of some 58 protected areas across East Africa. The book is divided into the four East African countries Tanzania, Kenya, Uganda and Rwanda – and, for each park, prov

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 26.50
  Lees Meer

  Wegenkaarten

  Wegenkaart - landkaart Kenia, Tanzania en Oeganda | Freytag & Berndt

  Bijzonder gedetailleerde wegenkaart van Kenia, Tanzania en Oeganda met alle belangrijke aanduidingen en toeristische symbolen. Met register en afstanden.Een goede wegenkaart met een natuurlijke uitstraling en met uitstekende reliëfschaduwen. Be

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 11.95
  Lees Meer

  Wegenkaarten

  Wegenkaart - landkaart Kenia | Reise Know-How Verlag

  Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 10.95
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Culture Smart! Kenya- Kenia | Kuperard

  De Cultuur Bewust!-gids geeft toeristen en zakenlieden belangrijke informatie met betrekking tot de cultuur van alledag in het land van bestemming. Anders dan in de gebruikelijke reisgidsen wordt de lezer in deze reeks bijgespijkerd op het gebied v

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 11.50
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Handbook Kenya´s Beaches | Footprint

  Handige en handzame reisgids van de kustlijn en stranden van Kenya.Footprintfocus Kenya’s beaches is packed with information on some of Africa’s most beautiful beaches. From top-class beachside hotels to dense coastal forests, this guide wil

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 12.75
  Lees Meer

  Wegenkaarten

  Wegenkaart - landkaart Kenya - Kenia | Marco Polo

  Duidelijke wegenkaart van Marco Polo: alle wegen, zowel de verharde als belangrijke onverharde wegen zijn weergegeven.  Mooie toeristisch interessante wegen die de moeite waard zijn, zijn groen gearceerd. Veel toeristische informatie is toegevoegd

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 12.95
  Lees Meer

  Vogelgidsen

  Vogelgids Birds of Kenya and Northern Tanzania | Bloomsbury

  This field guide is an abridged edition of the very successful Birds of Kenya and Northern Tanzania written by the same authors. It covers all 1089 bird species known from the region, including vagrants. This book combines the format and detailed t

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 40.95
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Trotter Kenia & Tanzania | Lannoo

    Veel aandacht voor praktische informatie als hotels en restaurants, maar ook beschrijvingen van bezienswaardigheden. Handig zijn de vele plattegronden: verrassend en verfrissend geschreven!Met steeds meer informatie over de lokale cult

  Land : Kenia
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 25.99
  Lees Meer
  close

  Wie wil jij inspireren met dit reisverhaal? Deel het snel!

  close

  Wie wil jij inspireren met dit reisverhaal? Deel het snel!