Reisbijbel

U bevindt zich hier:Home>Even voorstellen>Tag: Litouwen - Reisbijbel
TwitterFacebookYoutubePinterestInstagram
Even voorstellen
zaterdag, 12 april 2014 15:14

Vilnius - Verrassend Veelzijdig

Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, is misschien geen gangbare stedentrip, althans niet voor Nederlanders. Druk bezocht wordt de plaats wel door Engelsen en nog meer door Polen. Dat laatste heeft te maken met een icoon van de maagd Maria, waaraan magische krachten worden toegeschreven. Sinds Paus Johannes Paulus I er de rozenkrans heeft gebeden is de belangstelling van Poolse zijde vanzelfsprekend nog aanzienlijk toegenomen. Maar er is meer in Vilnius, het is zowel een levend monument als verrassend veelzijdig, ook door wat excentrieke trekjes in de landsaard van de Litouwers.

zaterdag, 05 april 2014 22:00

Op de beat de wereld over

Tegenwoordig kun je niet meer op wereldreis zonder terug te komen met een bijzonder videootje. Eerlijk gezegd vinden wij veel van die "leuk bedoelde" reisvideo's niet zo heel bijzonder, maar zo af en toe zit er wel een heel leuke bij, zoals deze video van de Italiaanse reiziger Nicolo Balini, die je op de beat van de muziek meeneemt langs de vele bestemmingen die hij in 2013 bezocht.

Een grondwet met artikelen als ‘iedereen heeft het recht fouten te maken’, ‘iedereen heeft het recht uniek te zijn’ en ‘iedereen heeft het recht om lief te hebben’. Universele rechten eigenlijk al zijn ze helaas niet in iedere cultuur, iedere staat of ieder bedrijf even vanzelfsprekend. 

Onbekend maakt onbemind. Dit spreekwoord schoot Martin Boon telkens te binnen als hij reacties hoorde van mensen die voor het eerst over zijn reisdoel hoorden. Oost-Europa, wat moet je daar nu doen? En dan ook nog eens met de kinderen. Alsof het een straf is. Niets is minder waar! Dit mysterieuze deel van Europa, dat voor veel mensen nog schuilgaat achter een denkbeeldig ijzeren gordijn, lag klaar om ontdekt te worden en Martin is er met zijn gezin voor gegaan! 

zaterdag, 22 december 2012 14:47

10 meest positieve landen van de wereld

Panama en Paraguay hebben de meest positieve bevolking van de wereld, tenminste volgens opiniepeiler Gallup. Dit Amerikaanse bedrijf probeerde in kaart te brengen van welke landen de bewoners het meest positief zijn door een aantal vragen te stellen. Zo vroeg Gallup in 148 landen aan duizend mensen of zij zich de vorige dag goed uitgerust voelden, met respect behandeld, veel hadden gelachen of geglimlacht, iets interessants hadden geleerd of gedaan en of zij blij terugdachten aan de vorige dag. Op basis van de gegeven antwoorden berekend Gallup hoe emotioneel de mensen in kwestie zijn.

woensdag, 05 december 2012 21:53

Tip: In Your Pocket reisgidsen

Nee, in je zak passen ze niet echt de In Your Pocket reisgidsen, behalve opgerold in een jaszak. Maar compact zijn deze stadsgidsen wel. In 1991 werd het concept in een bierhal in Vilius -Litouwen- bedacht door een Duitser en drie Belgische broers. Na de gids over Vilnius volgden er meer en vanuit de Baltische staten trok het concept zuid- en westwaarts over Europa.

donderdag, 29 november 2012 20:00

10 meest emotionele landen van de wereld

De bewoners van de Filipijnen zijn het meest emotionele volk van de wereld, tenminste volgens opiniepeiler Gallup. Dit Amerikaanse bedrijf probeert elk jaar in kaart te brengen van welke landen de bewoners het meest emotioneel zijn door een aantal vragen te stellen als 'heb je gisteren veel gelachen', 'voelde je je goed uitgerust gisteren' en 'ben je gisteren met respect behandeld'. Op basis van de gegeven antwoorden berekend Gallup hoe emotioneel de mensen in kwestie zijn.

dinsdag, 28 augustus 2012 01:00

Stedentrip Riga en Vilnius

De hoofdsteden van de landen in de Baltische regio lenen zich uistekend voor een originele stedentrip. In deze video zie je een bezoek aan zowel Riga als Vilnius. Twee Scandinavië-achtige steden met Sovjet-geschiedenis. 

De Hongaarse lowbudget luchtvaartmaatschappij Wizz Air gaat vanaf Eindhoven Airport vliegen op Cluj-Napoca in Roemenië. Vanaf 20 mei 2013 vliegt de luchtvaartmaatschappij met de opvallende roze vliegtuigen twee maal per week met een Airbus A320 naar de hoofdstad van Transsylvanië. 
Cluj-Napoca is een van de grotere steden in Roemenië en heeft als universiteitsstad een relatief jonge bevolking en om die reden een levendig uitgaansleven. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn de indrukwekkende rooms-katholieke kerk van St-Michaël en de beroemde botanische tuinen van de stad.

Inloggen

  • reportages

  • vliegtickets

  • bijzonderbestemmingen

  • lofoten videoOp auto-avontuur in IJslandSocialmedia-reis door Zuid Amerika

    Rondreis door Togo en Beninfoto-video/video-s/de-terugreis

  • reisoranisatie-logos

Op `t gemak door Jordanië met chauffeur

200711262027390.JO AL Totaalschatkamer 1379928975
€ 1084.00
- Airco auto met privé-chauffeur- Uitgebreide rondreis met veel vrije tijd- Amman, Jerash, Ajloun, Madaba, Mount Nebo en Kerak- Diner en overnachting in de woestijn- Bezoek aan het wereldwonder, Petra- ...

Madeira Actieve vakantie op het bloemeneiland van Europa

Tsd04
€ 948.00
Madeira is een perfecte bestemming voor een korte wandelvakantie. Tijdens deze actieve vakantie maak je kennis met het vulkanische 'bloemeneiland' Madeira, waar het altijd goed weer is. Madeira staat bekend ...
BlogSociety
https://widget.boomads.com/widget/widget62?widgetid=62&clientid=d9f3e29ee0e949b6bedf366bab952d78