Tsingy-de-Bemaraha
© Foto: Ralph Kränzlein – Flickr (Creative Commons)

Hier hebben zich in afgelopen 5 miljoen jaar enorme naaldvormige kastformaties gevormd, die het landschap het uiterlijk geven van een enorm speldenkussen.
Ongeveer 300 jaar geleden bood de Tsingy onderdak aan de eerste bewoners van Madagascar, de Vazimba. Tegenwoordig dienen de rotsen als cultusplaatsen voor de locale bewoners.

Het gebied is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Zo heeft het nationale park een erg gevarieerd landschap, van het kalkmassief, de Tsingy’s en de vallei van rivier de Manambolo tot heuvels. Dit landschap is bedekt met tropische wouden, mangroven en meren. Ook het dierenrijk in het park is, mede dankzij de diverse landschappen die je in het park aantreft, zeer divers. Zo vind je in het park 13 soorten maki’s, honderden soorten vogels, kleurrijke amfibieën en reptielen. Vanwege zijn unieke omgeving, behouden mangrovebossen en enorme vogel- en lemurenpopulatie, staat het park sinds 1990 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De bezienswaardigheid van het nationaal park blijven echter toch wel de indrukwekkende Tsingy’s. Je kunt tussen de enorme rotsen doorwandelen, maar daarvoor is wel een goede conditie vereist. Het kan er gedurende de dag namelijk erg warm worden en sommige doorgangen tussen de rotsen zijn erg smal. Ook is het mogelijk om langs de bovenkant van de Tsingy’s een wandeling te maken over een wandelbrug.

Beste reistijd:

Het nationale park Tsingy de Bemaraha is uitsluitend geopend in het droge seizoen van april tot medio november. In het regenseizoen is het park ontoegankelijk en daarom ook gesloten.

Hoe kom je er?

Het nationale park Tsingy de Bemaraha ligt in het westen van Madagascar in het district Antsalova in de provincie Mahajanga, op zo’n 300 km van de hoofdstad Antananarivo en op zo’n 60-80 km van de westkust.

Het park is te bezoeken vanaf de weg vanuit Morondova, een dorp dat 150 kilometer ten zuiden van het park ligt of via de rivier de Manambolo vanuit Ankavandra. Beperkte toegang is ook mogelijk vanuit het dorpje Antsalova ten noorden van het park, waar een vliegveld is dat bereikbaar is vanuit Tsiroanomandidy, Tana en Mahajanga. Veruit het makkelijkste is het echter om het park met een georganiseerde tour te bezoeken.

Reizen naar Madagascar

Er vliegen geen luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks vanuit Nederland naar Madagascar. Wel vliegen Air France, KLM en Kenya Airways regelmatig met een overstap naar Antananarivo en Nosy Be in Madagascar.

Kijk voor vliegtickets op Cheaptickets.nl, Schipholtickets.nl en Worldticketcenter.nl.

Ben je op zoek naar een op maat gemaakte rondreis door Madagascar? Kijk dan eens op de website van Better Places! Deze reisorganisatie brengt je rechtstreeks in contact met een reisspecialist die er woont en zo steun je het lokale toerisme.

Onder andere Djoser en SNP Reizen bieden georganiseerde reizen naar Madagascar aan, waarbij je ook een bezoek kunt brengen aan Tsingy de Bemaraha.

Meer info:

Voor praktische informatie over een reis naar Madagascar bekijk onze pagina met reisinformatie over Madagascar