Reisbijbel

U bevindt zich hier:Home>Reisnieuws
TwitterFacebookYoutubePinterestInstagram

Reisnieuws

zaterdag, 20 februari 2016 16:31

'Vluchtelingenreizen' naar Lesbos

Een reis boeken bij een Nederlandse reisorganisatie om vluchtelingen te helpen op het Griekse Lesbos. Het klinkt dubbel, maar Sunweb zegt er geen winst mee te willen maken. In samenwerking met Transavia en de Nederlandse samenwerkende hulporganisaties Movement on the Ground bieden ze in februari en maart wekelijkse vluchten, inclusief accomodatie. 

Doorgaans betekent een tussenstop tijdens je vlucht een paar uur niksdoen. Maar niet in IJsland! Icelandair moedigt reizigers juist aan een dag of langer om op het eiland te blijven. Met de actie #mystopover bieden ze een heel bijzondere overstap aan!

Het aanbod van groepsreizen en georganiseerde verre vakanties is enorm. Ideaal dus om je vanuit huis voor te bereiden door gratis een of meerdere brochures van reisorganisaties aan te vragen.

Ode aan de citybike! In veel steden kan je steeds vaker voor weinig geld per uur een fiets (meestal: fietsje) huren. Het mooie is dat je de fiets in de meeste gevallen op een van de verhuurpunten in de stad kunt afhalen en elders weer kunt inleveren. Vaak zijn er tientallen tot honderden van die 'stations' zodat er altijd wel een op loopafstand is.

maandag, 12 oktober 2015 10:45

Met de schipper mee door Frankrijk

Er zijn maar weinig manieren van reizen die nog langzamer zijn dan varen met een vrachtschip door Frankrijk. Een aantal van de zogenaamde spitsen, vrachtschepen die speciaal gebouwd zijn voor de Franse kanalen en nog dagelijks vracht vervoeren, neemt sinds kort ook betaalde gasten mee.

Wie wel eens buiten Europa reist is er vast al eens tegenaan gelopen: overstaptijd. Met een beetje mazzel, en vaak tegen een hoger tarief, blijft de overstaptijd beperkt tot een uur of twee. Dan is het fijn even de benen te strekken, op zoek te gaan naar de gate en even een fatsoenlijke koffie te drinken en je op te frissen. De echte prijsjagers stuitten echter vaker op enkele uren overstaptijd. Hoe kom je die nu het beste door? 8 Tips!

Hoe vaak verzuchten ouders bij het horen van een mooi reisverhaal over een avontuurlijke reis met kinderen wel niet: 'Niets voor ons, dat doen we later wel'. Kinderen herinneren zich volgens velen niets meer van zo'n reis en dus is het zonde van het geld. Maar de ouders zelf dan? Willen die geen reizen maken, hun horizon verbreden? En natuurlijk pikken ook jonge kinderen iets op van zo'n reis. Cruciaal voor het maken van een avontuurlijke reis met je gezin is uiteindelijk je eigen instelling: durf je het aan en heb je er zelf zin in? Kinderen passen zich moeiteloos aan aan de stemming van hun ouders.

maandag, 01 september 2014 00:00

Transavia wordt echte prijsvechter

Transavia gaat concurreren met de low cost markt en wordt een prijsvechter. Hiertoe moet wel worden bezuinigd. Zo stond te lezen in een e-mail van topman Matthijs ten Brink aan het personeel.

woensdag, 25 juni 2014 00:00

Ljubljana meest duurzame stad van Europa

De Sloveense hoofdstad van Ljubljana heeft de Europea Green Capital Award gewonnen voor 2016 omdat deze stad op Europees vlak de meeste inspanningen levert voor een beter milieu.

Cruisen worden steeds avontuurlijker en daarmee ook populairder bij een steeds breder publiek. De tijd dat cruisen alleen maar worden geassocieerd met oude van dagen die al shuffleboardend en Daiquiri drinkend door het Caribisch gebied varen, ligt inmiddels wel achter ons. Ook voor de avontuurlijke reiziger zijn er tegenwoordig heel wat leuke cruises te boeken.

Gaat het bij Better Places vooral om complete arrangementen en modules, vandaag is nieuw initiatief bekendgemaakt waarbij locals activiteiten aanbieden in de categorieën Homestay, Farmstay, Art & Culture, Trek & Tour, Food Experience en Volunteering. Je kunt vissen met een locale Sri Lankese visser, als vrijwilliger het leven in de sloppenwijken van steden in India ervaren of logeren bij een familie in Thailand.

Tokyo! Tenminste als je de de bezoekers van reiswebsite Tripadvisor mag geloven. Tijdens een jaarlijkse "Cities Survey" vroeg de website 54.000 reizigers naar hun mening over de top 37 van de meest toeristische steden. De deelnemers beoordeelden de steden op 16 categorieën en in de categorie 'beste allround ervaring' staat Tokyo dus op een eerste plaats.

woensdag, 14 mei 2014 00:00

De meest gelukkige landen van de wereld

Mensen die in Australië wonen zijn het gelukkigst, tenminste volgens de de Better Life Index van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (de OESO). De OESO rangschikt jaarlijks 36 landen (de 34 Oeso-landen plus Brazilië en Rusland) op basis van werkgelegenheid, gezondheid, inkomen, milieu en scholing. 

dinsdag, 29 april 2014 22:00

Wereldbekende Instagrammers in Istanbul

Vijf van de meest gevolgde Instagrammers uit vier verschillende landen hebben op uitnodiging van Turkish Airlines Istanbul ontdekt tijdens het #InstaMeetTK0001 project. Doet doel van het project is om het historisch erfgoed van Istanboel door middel van fotografie en persoonlijke perspectieven van de fotografen te delen met de wereld.

woensdag, 23 april 2014 12:23

Het reisbureau overbodig ?

‘Nieuw online initiatief maakt reisbureau overbodig’ kopte het persbericht van Better Places. Hoewel je je als startup natuurlijk nooit te bescheiden moet profileren was deze claim wel erg intrigerend. Reisbijbel ging op onderzoek uit en sprak met Ine Hustinx één van de initiatiefnemers.

Fans van Astrid Lindgren en haar boeken kunnen deze zomer een kijkje nemen in haar achtertuin in Vimmerby. Bij haar ouderlijk huis openen op zaterdag 14 juni 2014 de Astrid Lindgrens Näs tuinen. Het groene project met de naam 'het verhaal zonder einde' wordt tot 2018 continu uitgebreid. Centraal staat de nauwe band van Astrid Lindgren met de natuur. Ook dienen de tuinen als ontmoetingsplek, waar nieuwe ideeën ontstaan en discussies worden gehouden.

Fotograaf Jimmy Nelson reisde de afgelopen jaren naar de meest afgelegen gebieden op aarde om mensen uit uiteenlopende culturen, waarvan hij vreest dat zij zullen verdwijnen, op hun mooist te portretteren. In schitterende landschappen maakte hij een grote verscheidenheid aan haarscherpe portretten van prachtige mensen, met wie de bezoeker van de tentoonstelling oog in oog komt te staan. Van de Chukchi in ijzig Siberië tot de Dani in Papua, van de Mursi in de Hoorn van Afrika tot de Huaorani in de uitgestrekte wildernis van de Amazone.

Goed nieuws voor IJslandfans: De IJslandse lowcost luchtvaartmaatschappij WOW Air vliegt deze zomer weer tussen Nederland en IJsland. Van 2 juni tot en met 15 september vliegt de low-coster drie keer per week rechtstreeks van Amsterdam naar Reykjavik. Ter introductie biedt WOW air in juni tickets naar Reykjavik vanaf € 89.

In Panama-Stad rijdt de eerste metro van Midden-Amerika. President Ricardo Martinelli opende zaterdag de bijna 14 kilometer lange metrolijn, die het noorden en zuiden van de hoofdstad van Panama met elkaar verbindt.
De bouw van de metro kostte bijna 1,9 miljard dollar (1,4 miljard euro), ongeveer 30 procent meer dan aanvankelijk gepland. 

De luchthaven van Singapore is in het jaarlijkse onderzoek van het Britse onderzoekbureau Skytrax net als vorig jaar als beste luchthaven van de wereld uit de bus gekomen. Skytrax beoordeelt sinds 1999 luchthavens en vliegmaatschappijen wereldwijd op service en kwaliteit en keert jaarlijks de World Airport Awards uit aan de luchthaven die op beide onderdelen het beste scoort. Hiertoe wordt reizigers gevraagd om een enquete in te vullen.  

Pagina 1 van 12
  • reportages

  • vliegtickets

  • bijzonderbestemmingen

  • lofoten videoOp auto-avontuur in IJslandSocialmedia-reis door Zuid Amerika

    Rondreis door Togo en Beninfoto-video/video-s/de-terugreis

  • reisoranisatie-logos

Rovos Rail (Victoria Falls Pretoria)

https://www.tenzingtravel.nl/ccdimage/34102944
€ 1627.00
'Life is a train, get on board' de Oriënt Express van Afrika! Deze klassieke schoonheid verzorgt een reis van Victoria Falls naar Pretoria in rustig tempo. Onderweg kunt u op de meeste plaatsen excursies ...

The Great North Road

https://www.tenzingtravel.nl/ccdimage/34077664
€ 3224.00
Een unieke reis als u prijs stelt op kamperen met een luxe randje in Botswana! Vanuit uw ruime mobiele Meru-tent met eigen faciliteiten wordt u in de ochtend wakker van de geluiden van de dieren in de ...