klimaat

reisadvies

Vaccinaties

ambassades

visumplicht

Valuta

feestdagen

tijdsverschil

taal

Artikelen over Oezbekistan

De Engelse Francesca en Sam houden van fietsen en van reizen. Wat is dan mooier dan beide hobby's te combineren?...

The road - per fiets van Londen naar Bangkok
1
Reisbijbel

De wekker gaat, het is 4.30 uur. Het is zondag en ik ga vandaag CliniClowns in Oezbekistan aan het werk...

Op bezoek bij CliniClowns in Oezbekistan
2
Reisbijbel

Na de dood van Stalin ontstond er een nieuwe bouwstijl, genaamd Sovjet Modernisme. In Centraal-Azië evolueerde deze stijl tot een...

Tip: Sovjet Postmodernisme in Centraal-Azië
3
Reisbijbel

Reizen oezbekistan

Rondreis Oezbekistan, 15 dagen

Rondreis Oezbekistan, 15 dagen

De rondreis door Oezbekistan komt langs steden als Khiva, Buchara en Samarkand. Timur Lenk, nazaat van Djengiz Khan, was een wrede heerser, maar liet een prachtige erfenis van architectuur achter met monumentale moskeeën, koranscholen en mausolea bewerkt met turkooizen mozaïeken en okerkleurige baksteen.

land oezbekistan
aanbieder Djoser
prijs vanaf 1645
reisduur 16 dagen
12-daagse groepsrondreis Oezbekistan: Hart van de Zijderoute

12-daagse groepsrondreis Oezbekistan: Hart van de Zijderoute

Reis met ons mee door het hart van de historische Zijderoute en ontdek de parel van Centraal-Azië. Oezbekistan is een uiterst vrij en veilig land met een zeer vriendelijke bevolking. Al eeuwen lang was de Zijderoute de belangrijkste verbinding tussen het oosten en het westen. Dat Oezbekistan destijds heeft geprofiteerd van zijn strategische ligging aan deze winstgevende handelsroute zien we vandaag de dag terug in schitterende historische steden als Bukhara en Samarkand die we u graag laten zien. Ontdek rijkelijk gedecoreerde Koranscholen met turquoise tegeltjes en levendige bazaars vol kruiden en specerijen. Tussen de steden reizen we door verlaten woestijnlandschappen die vroeger het decor vormden voor ellelange karavaanroutes van soms wel duizenden kamelen. We overnachten in comfortabele hotels en slapen een nacht op een unieke locatie midden in de woestijn in traditionele joerts onder een heldere sterrenhemel. Uiteraard reizen wij met onze eigen bus en hebben we gekozen voor een comfortabele binnenlandse vlucht. Voor het gemak hebben we de entreegelden inclusief gemaakt en overnacht u in de joert op basis van volpension. Graag laten wij u alle hoogtepunten van dit bijzondere land zien. Reist u met ons mee?

land oezbekistan
aanbieder Fox
prijs vanaf 1499
reisduur 12 dagen