Sol Cinema, de kleinste bioscoop op zonne-energie ter wereld

Opmerkelijk

Bioscopen worden steeds groter en steeds moderner. Kosten noch moeite worden gespaard om de bioscoopganger de ultieme cinemabeleving te kunnen bezorgen. Dat je bezoekers ook met beperkte middelen een mooie bioscoopavond kan bezorgen, bewijst Sol Cinema in Wales.

tekst Wouter Peters

   © Foto: Facebook/The Sol Cinema

  Bij Sol cinema doet namelijk een oude, afgedankte caravan uit de jaren '60 van de vorige eeuw dienst als bioscoop. Hierin kunnen maximaal acht volwassenen of twaalf kinderen de nieuwste films beleven. De stroom voor de bioscoop wordt opgewekt in twee zonnepanelen en dat maakt Sol Cinema tot 's werelds kleinste bioscoop op zonne-energie.

  Lijkt het jou ook wel wat om eens een film bekijken in dit gezellige mini-bioscoopje? Dat kan: Sol Cinema trekt het hele jaar lang door langs evenementen, festivals en feesten in Wales en de omliggende landen. 

   

  Meer info: http://www.thesolcinema.org/

  Meer info over Wales: http://www.visitwales.nl/


  Inspiratie voor Wales

  Slimme Reistips

  Vind je Hendrik-Ido-Ambacht of Nieuwerkerk aan den IJssel al een hele mond vol? Dan kun je maar beter geen bezoek brengen aan Wales. Daar ligt namelijk op het eiland Anglesey het plaatsje Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch.

  Lees Meer Door: Wouter Peters

  Bioscopen worden steeds groter en steeds moderner. Kosten noch moeite worden gespaard om de bioscoopganger de ultieme cinemabeleving te kunnen bezorgen. Dat je bezoekers ook met beperkte middelen een mooie bioscoopavond kan bezorgen, bewijst Sol C

  Lees Meer Door: Wouter Peters

  Stoere Gezinnen

  Alleen met je moeder een vliegtuig te nemen naar een land waar je nog nooit geweest bent is al een avontuur op zich. Maar als dat dan ook nog eens een land is waar vroeger draken woonden, waar meer dan 600 kastelen staan en dat Roald Dahl en de gr

  Lees Meer Door: Reisbijbel
  close

  Heeft de reistips jou geholpen? Deel hem dan met anderen!

  close

  Heeft de reistips jou geholpen? Deel hem dan met anderen!