Reisbijbel

U bevindt zich hier:Home>Reisnieuws>De meest corrupte landen in de wereld in 2012
TwitterFacebookYoutubePinterestInstagram
vrijdag, 07 december 2012 17:54

De meest corrupte landen in de wereld in 2012

Geschreven door  Reisbijbel

Somalië is het meest corrupte land ter wereld. Dat blijkt uit de corruptieranglijst van Transparency International. Deze de anticorruptie-organisatie geeft meer dan 170 landen elk jaar een score van 0 (zeer corrupt) tot 100 (amper corrupt) gebaseerd op gegevens van dertien internationale instellingen, zoals de Wereldbank en het World Economic Forum.

Van alle onderzochte landen bleek Somalië de meest corrupte, op de voet gevolgd door Noord-Korea en Afghanistan. Denemarken, Finland en Nieuw-Zeeland bleken de minst corrupte landen van de wereld. Nederland en België doen het relatief goed met een negende en zestiende plek op de lijst van minst corrupte landen. 

Van alle 27 lidstaten van de Europese Unie is Griekenland het meest corrupte land, maar ook het door de crisis getroffen Italië scoort erg slecht.

De Top 10 van meest corrupte landen volgens Transparency International ziet er als volgt uit:

1. Somalië
2. Noord-Korea
3. Afghanistan
4. Sudan
5. Myanmar
6. Oezbekistan
7. Turkmenistan
8. Irak
9. Venezuela
10. Haiti

Lees HIER de volledige uitslag van de corruption index 2012

SITA WorldTracer, die wordt gebruikt door 440 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd, vond dat veel Europese luchtvaartmaatschappijen zijn erg onzorgvuldig met personenauto zakken. De helft van alle misplaatste zakken voorkomen in Europa - in vergelijking met slechts 25% op drukke Amerikaanse luchthavens. Transfer bagage, die vaak wordt beschuldigd door de nationale luchtvaartmaatschappij luchtvaartmaatschappijen om hun slechte bagage prestaties ten opzichte van Ryanair uit te leggen, goed voor minder dan de helft van alle zakken verkeerd.

YouTube-iconVolg ons Facebook!

  • reportages

  • vliegtickets

  • bijzonderbestemmingen

  • lofoten videoOp auto-avontuur in IJslandSocialmedia-reis door Zuid Amerika

    Rondreis door Togo en Beninfoto-video/video-s/de-terugreis

  • reisoranisatie-logos