Reisbijbel

U bevindt zich hier:Home>Reisnieuws>Singapore Changi beste luchthaven volgens Skytrax
TwitterFacebookYoutubePinterestInstagram
donderdag, 11 april 2013 21:30

Singapore Changi beste luchthaven volgens Skytrax

Geschreven door  Reisbijbel

De luchthaven van Singapore is in het jaarlijkse onderzoek van het Britse onderzoekbureau Skytrax als beste luchthaven van de wereld uit de bus gekomen. Skytrax beoordeelt sinds 1999 luchthavens en vliegmaatschappijen wereldwijd op service en kwaliteit en keert jaarlijks de World Airport Awards uit aan de luchthaven die op beide onderdelen het beste scoort. Hiertoe wordt reizigers gevraagd om een enquete in te vullen.  

Dit keer beoordeelden twaalf miljoen reizigers uit meer dan honderd landen de kwaliteit van 395 luchthavens ter wereld. Daaruit bleek de luchthaven van Singapore dus de beste van allemaal. Daarmee liet het Seoel Incheon Airport (2e) en ons eigen Schiphol (3e) achter zich. Daarmee is Schiphol voor het tweede jaar op rij de beste luchthaven van Europa.

Schiphol is de enige niet-Aziatische luchthaven in de top 5 van de ranglijst, die al jaren wordt gedomineerd door luchthavens uit Azie.

De Top 10 van beste luchthavens in 2013 ziet er als volgt uit:

1. Singapore Changi Airport
2. Incheon International Airport
3. Amsterdam Schiphol Airport
4. Hong Kong International Airport
5. Beijing Capital International Airport
6. München Airport
7. Zurich Airport
8. Vancouver International Airport
9. 
Tokyo International Airport (Haneda)
10. London Heathrow Airport

Vertaling van het Engels in het Nederlands

SITA WorldTracer, die wordt gebruikt door 440 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd, vond dat veel Europese luchtvaartmaatschappijen zijn erg onzorgvuldig met personenauto zakken. De helft van alle misplaatste zakken voorkomen in Europa - in vergelijking met slechts 25% op drukke Amerikaanse luchthavens. Transfer bagage, die vaak wordt beschuldigd door de nationale luchtvaartmaatschappij luchtvaartmaatschappijen om hun slechte bagage prestaties ten opzichte van Ryanair uit te leggen, goed voor minder dan de helft van alle zakken verkeerd.
  • reportages

  • vliegtickets

  • bijzonderbestemmingen

  • lofoten videoOp auto-avontuur in IJslandSocialmedia-reis door Zuid Amerika

    Rondreis door Togo en Beninfoto-video/video-s/de-terugreis

  • reisoranisatie-logos