Stopover in IJsland: mét of zonder buddy 24 tot 168 uur genieten

Doorgaans betekent een tussenstop tijdens je vlucht een paar uur niksdoen. Maar niet in IJsland! Icelandair moedigt reizigers juist aan een dag of langer om op het eiland te blijven. Met de actie #mystopover bieden ze een heel bijzondere overstap aan!

Stopover in IJsland: mét of zonder buddy 24 tot 168 uur genieten
Gekko Reisbijbel

Stopover in IJsland: mét of zonder buddy 24 tot 168 uur genieten

Doorgaans betekent een tussenstop tijdens je vlucht een paar uur niksdoen. Maar niet in IJsland! Icelandair moedigt reizigers juist aan een dag of langer om op het eiland te blijven. Met de actie #mystopover bieden ze een heel bijzondere overstap aan!

Mix de elementen locals, wanderlust en bucketlist samen, en je hebt het ideale recept voor een bijzonder verblijf op IJsland. Het vliegtuigpersoneel van Icelandair is deze winter eenmaal ter plekke namelijk 24 uur beschikbaar om je mee te nemen op verkenning door IJsland, het land waar ze zelf zo trots op zijn. Naar het schijnt gaat zelfs de CEO van Icelandair soms even mee. En, de trips zijn gratis! Kleine beperking is de periode waarin je zo'n Stopover Buddy kan boeken: tussen 2 februari en 30 april 2016 en: first come, first serve en de trip duurt maximaal 24 uur. Je boekt een lokale host via icelandair.nl/stopover-buddy.

De buddies hebben allerhande hobby's, die ze graag met je delen. Lees even mee: zwemmen in de zee, mountainbiken, heliskiën, veldlopen of gewoon een paar uur roze truien breien. "Een combinatie van eigenaardige en excentrieke activiteiten, naast de gebruikelijke verscheidenheid aan extreme sporten", belooft Icelandair.

Wil je langer blijven? Dan kan je het hele jaar via de Stopover service je transatlantische vlucht onderbreken en tot maximaal zeven nachten extra boeken op IJsland, zonder extra ticketkosten. Slaap bijvoorbeeld in een vuurtoren, huur een auto of ga zo'n gave sport doen. En je ervaringen deel je erna natuurlijk met de #mystopover. Hiermee kan je op twitter ook vast inspiratie opdoen! En je foto's zien we uiteraard graag op onze Reisbijbel-facebookpagina terug!

De nationale luchtvaartmaatschappij van IJsland is opgebouwd rond de hub Keflavik. Van hieruit bereikt de vloot stedelijke gebieden aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. Vanuit Schiphol wordt er dagelijks in drie uur naar Reykjavik gevlogen, ’s zomers loopt dat op tot zeventien keer per week. In de loop van 2016 start Icelandair met drie nieuwe routes: Chicago, Aberdeen en Montreal.

Een van de buddies is Unnur Eir Arnadottir, een 37-jarige stewardess die van outdoor houdt, zoals bergwandelen, kamperen en langlaufen. Haar lievelingsplek is Blönduós, aan de monding van de rivier Blanda, in Noord-West IJsland. Zij nam Reisbijbels Sigrid mee op een 48 uurs stopover trip. Lees hier Sigrids ervaringen!

 

 

 

Tussenstop in een ander land? Ook op de vliegvelden kan je vaak meer doen dan je denkt. En in Turkije kan je bijvoorbeeld mee op een stadstour. Wij verzamelden hier de beste tips!

tekst
Onze reisbestemmingen

Handboek voor de soloreiziger: boordevol tips en tricks

Alleen op reis. Voor velen is het de ultieme droom. En stiekem ook wel een beetje een nachtmerrie. Want wat komt er allemaal kijken bij een soloreis? En is het niet gevaarlijk? Wat moet je allemaal regelen? Uitgeverij Lannoo komt speciaal voor wie wel wil, maar (nog) niet durft met het Lonely Planet Handboek voor de soloreiziger. Boordevol tricks en tips voor de soloreiziger!

Darvaza krater, de poort naar de hel

Heb je je altijd al afgevraagd hoe de poort naar de hel er uitziet? Dan moet je absoluut een bezoek brengen aan de Darvaza krater in Turkmenistan. De Darvaza krater is een grote krater in het vlakke landschap van Turkmenistan, die al veertig jaar in brand staat. Dit levert zo’n bizar schouwspel op dat de krater door de plaatselijke bevolking 'de poort naar de hel' genoemd wordt.

'Vluchtelingenreizen' naar Lesbos

Een reis boeken bij een Nederlandse reisorganisatie om vluchtelingen te helpen op het Griekse Lesbos. Het klinkt dubbel, maar Sunweb zegt er geen winst mee te willen maken. In samenwerking met Transavia en de Nederlandse samenwerkende hulporganisaties Movement on the Ground bieden ze in februari en maart wekelijkse vluchten, inclusief accomodatie.