Verre Reizen met Kinderen-beurs 2-11

Tussen de dieren van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek wordt  zondag 2 november, voor de  vierde keer, de Verre Reizen met Kinderen-beurs gehouden. De beurs staat volledig in het teken van het reizen met kinderen buiten Europa.

Verre Reizen met Kinderen-beurs 2-11
Gekko Reisbijbel

Verre Reizen met Kinderen-beurs 2-11

Tussen de dieren van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek wordt  zondag 2 november, voor de  vierde keer, de Verre Reizen met Kinderen-beurs gehouden. De beurs staat volledig in het teken van het reizen met kinderen buiten Europa.

Els den Butter en Klaas van Dijk, zelf zeer ervaren reizigers met kinderen, willen op het evenement gezinnen in contact brengen met reisorganisaties. Maar ouders krijgen ook de gelegenheid zich te informeren om juist zelf een reis te plannen.

Andere ouders die dat al eens hebben gedaan, zijn door de organisatie gevraagd hun ervaringen te delen in Hilvarenbeek. Zo vertelt het gezin Wymenga over hun avontuur in Maleisisch Borneo en China. Veel gezinnen hebben (erg) jonge kinderen, dus dat kan anderen inspireren om ook verder te kijken dan de camping in Frankrijk. Susanne en Justus de Visser namen hun zoon Tijl als baby bijvoorbeeld al mee naar Thailand en Afrika. Joke Hertogen en Mohamed el Oualkadi namen hun twee oudste kinderen van toen 5 en 3 mee op een zes maanden lange reis door Zuidoost Azie en Nieuw Zeeland. De familie Moerkerken geeft advies over budgetreizen en meerdere gezinnen vertellen over de combinatie van reizen met vrijwilligerswerk.

Er zijn presentaties over bestemmingen, en om ouders rustig de kans te geven die te bezoeken kunnen kinderen en jongeren meedoen aan verschillende activiteiten. Ze kunnen loomen, een uitvinding van een Chinese Amerikaan, kunst maken van afval en meedoen aan een wilde dieren quiz. Dades Reizen neemt het Marokkaanse Memoryspel mee. Zij bieden onder meer trektochten door het Atlasgebergte aan, kijk hier voor een reportage over zo'n reis.

Wie meteen een safari wil maken kan terecht in Safaripark. Kaarten voor het park zijn sterk afgeprijsd en kosten op de beurs 7,50 per persoon.

tekst
Onze reisbestemmingen

Handboek voor de soloreiziger: boordevol tips en tricks

Alleen op reis. Voor velen is het de ultieme droom. En stiekem ook wel een beetje een nachtmerrie. Want wat komt er allemaal kijken bij een soloreis? En is het niet gevaarlijk? Wat moet je allemaal regelen? Uitgeverij Lannoo komt speciaal voor wie wel wil, maar (nog) niet durft met het Lonely Planet Handboek voor de soloreiziger. Boordevol tricks en tips voor de soloreiziger!

Darvaza krater, de poort naar de hel

Heb je je altijd al afgevraagd hoe de poort naar de hel er uitziet? Dan moet je absoluut een bezoek brengen aan de Darvaza krater in Turkmenistan. De Darvaza krater is een grote krater in het vlakke landschap van Turkmenistan, die al veertig jaar in brand staat. Dit levert zo’n bizar schouwspel op dat de krater door de plaatselijke bevolking 'de poort naar de hel' genoemd wordt.

'Vluchtelingenreizen' naar Lesbos

Een reis boeken bij een Nederlandse reisorganisatie om vluchtelingen te helpen op het Griekse Lesbos. Het klinkt dubbel, maar Sunweb zegt er geen winst mee te willen maken. In samenwerking met Transavia en de Nederlandse samenwerkende hulporganisaties Movement on the Ground bieden ze in februari en maart wekelijkse vluchten, inclusief accomodatie.