Anders en goedkoper overnachten in (wereld)steden

Slimme Reistips

De tijd dat je alleen via hotelsites een fijne overnachtingsplek kan vinden voor je stedentrip of verre reis is natuurlijk allang voorbij. Couchsurfen, huizenruil, maar ook een hostel of appartement kan een een goedkoop en persoonlijk alternatief zijn. Tips!

tekst Fleur Besters

  Way to Stay

  Met vrienden of familie een weekeindje weg? Dan is een hotel vaak minder handig. Na afloop van je dagje cultuur of strand heb je geen gezamenlijke plek om even na te praten of te eten. Het huren van een appartement wordt dan ook snel populairder. Je kan er vaak zelf koken, soms is er zelfs een wasmachine of sauna. Way to Stay is een van de bemiddelaars die al tien jaar appartementen in Europa aanbiedt. Geen eendagsvlieg dus, en je hebt net wat meer zekerheid over de kwaliteit dan bij Airbnb.

  Check de site hier.

  Hostel

  Slaapzalen, maffe reizigers in het bed onder of boven je en veel lawaai op de meest onmogelijke tijden. Iedere backpacker kent ze wel, hostels. Ze bieden ook veel gezelligheid en vaak een goedkope overnachtingsplek. Dankzij internet kan je vooraf al wat reviews lezen, dat voorkomt dat je met een bus in Cairo ineens op een wel heel onguur adresje terecht komt. Hostelworld bijvoorbeeld verzamelde al duizenden hostels over de hele wereld. Voor nog geen tientje lig je op een slaapzaal in Brazilië, voor vijf euro meer heb je er een eigen kamer. Ook op de site van Tunafish vind je veel extra informatie, en goedkope hostels. 

  Bekijk de site van Hostelworld hier en Tunafish zie je hier.

  Couchsurfing of Airbnb

  Als couchsurfer slaap je letterlijk bij een local thuis. Je kan ook je eigen bank in Nederland of België aanbieden natuurlijk. Leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten, en er zijn verschillende manieren om de veiligheid te bewaken. Misschien wel de voorloper van Airbnb!

  'n Bank zoeken doe je hier.

  Goedkope tickets

  Onze redacteuren reizen natuurlijk ook graag en veel. Ze verzamelen geregeld tips om goedkope tickets te vinden. Lees bijvoorbeeld hier het advies van Bart over de manieren om de laagste prijzen te vinden bij de prijsvechters.

  Langer op reis? Ga als vrijwilliger!

  Weinig budget en toch veel van de wereld zien? Je kan over de hele wereld aan de slag als vrijwilliger. Je ticket betaal je zelf, maar de kosten erna zijn laag. En je draait echt mee in de lokale gemeenschap. Travel Active biedt bijvoorbeeld mogelijkheden in Ghana. 

   


  close

  Heeft de reistips jou geholpen? Deel hem dan met anderen!

  close

  Heeft de reistips jou geholpen? Deel hem dan met anderen!