Beste vakantieuitzicht in je eigen tuin brengen

Slimme Reistips

Die waanzinnige bergen die je vanuit je boerderij in Zuid-Tirol zag. Of de Grand Canyon bij het openen van de deur van je camper in de Verenigde Staten. Dat perfecte (berg)meer in Scandinavië. Een geweldig vrij uitzicht en het gevoel van vrijheid die dat vaak geeft, zijn hetgene dat je terug thuis vaak als eerste mist.

tekst Fleur Besters

Je ziet vanuit het keukenraam weer de drukke weg voor je huis, het huis en de tuin van de achterburen en de Nederlandse bloemen en planten. Met een beetje zon ook best heel leuk, maar het valt in ‘t  In huis bewaar je vakantieherinneringen vaak in een fotoboek of op uitvergrotingen aan de muur. De keuze welke is dan nog vaak een uitdaging, en het formaat evenzeer.

Tip van Reisbijbel: “Wij hebben voor in huis goede ervaringen met afdrukken op plexiglas. Kleuren komen er goed op uit en het heeft een frisse uitstraling. Kies de foto’s niet te klein, en maak een keuze voor bijvoorbeeld een duidelijk portret of juist een landschap.”

Ga voor groot

Buiten kan je je foto’s op bijvoorbeeld tuincanvas laten afdrukken. Dan heb je geen metalen frame nodig. Je kan ze op hout laten spannen, waarmee je ze direct op kan hangen. ‘n Andere goedkope optie is om van je beste foto’s een enorme buitenposter of spandoek te laten maken. Voor zo’n 25 euro heb je je uitzicht op 100 bij 140 centimeter of zelfs op 118,5 bij 175 centimeter! Daarmee creëer je echt het gevoel van de bergen of zee in je achtertuin!

Bedenk wel dat zo’n tuinposter niet voor altijd is, maar het biedt wel de mogelijkheid om om het jaar te wisselen. Meer weerbestendig is canvas of een spandoek.

Tip van Reisbijbel: “Niet alle fotocentrales bieden dergelijke grote formaten, wij zagen het bij Reclameland. Daar kan je spandoeken tot zes meter en oneindig lang laten maken.”

Meer lezen over hoe je de beste reisfoto’s maakt? Hier schreven we daar over.