Reisbijbel

U bevindt zich hier:Home>Reistips>Bezoek Bakermat van Europa
TwitterFacebookYoutubePinterestInstagram

Bezoek Bakermat van Europa

Geschreven door  Sanne Helbers

Rivier de Moezel verbindt in het zuidoosten van Luxemburg Frankrijk, Luxemburg en Duitsland met elkaar. Praktisch op dat kruispunt ligt Schengen, een plaats van niet meer dan 560 inwoners, maar bekend van het verdrag van Schengen én daarmee bakermat van Europa.

Jaarlijks trekt het dorpje dan ook 40.000 toeristen en dat aantal groeit. Naast de 26 vlaggen van de Schengenlanden ligt het museum over Europa. Het werd in 2005 gebouwd als conferentiecentrum, maar omdat steeds meer toeristen het kwamen bezoeken, is het sinds 2010 verbouwd tot museum. Spijker je kennis over Europa tijdens een trip door Luxemburg dus bij tijdens je gratis bezoek. Meer informatie vind je hier.

Schengen

Luxembourg Card

Een bezoekje aan Schengen kun je makkelijk combineren met je bezoek aan Luxemburg-Stad. Met de Luxembourg Card kun je gratis gebruik maken van trein en bus in heel het land. Je koopt hem voor 1, 2 of 3 dagen (per persoon of als familiekaart voor 2 tot 5 personen). Daarnaast krijg je met de kaart gratis toegang tot de meeste musea en attracties in het land. De kaart is een jaar geldig en kan dus ook op verschillende momenten gebruikt worden. Gebruik hierbij de onlangs gelanceerde app, waarmee je precies ziet welke attracties bij je in de buurt liggen, wat ze kosten en, hoe kan het ook anders, hoe je er met het openbaar vervoer komt. Meer informatie: http://www.visitluxembourg.com/nl/luxembourg-card.

http://ti.tradetracker.net/?c=839&m=61854&a=5314&r=&t=html

Hoe kom je er?

Niet alleen kun je jezelf binnen Luxemburg makkelijk verplaatsen per openbaar vervoer, ook vanuit Nederland kom je er met de trein. Vanaf Rotterdam reis je via Brussel naar Luxemburg-Stad in zo’n 4,5 uur. Neem vanaf Rotterdam de Thalys en pak vanaf Brussel iedere intercity richting Luxemburg. Bekijk hier de prijzen.

Meer informatie over Luxemburg en bezienswaardigheden vind je op http://www.visitluxembourg.com/nl.

http://ti.tradetracker.net/?c=943&m=573741&a=5314&r=&t=html

YouTube-iconVolg ons Facebook!

  • reportages

  • vliegtickets

  • bijzonderbestemmingen

  • lofoten videoOp auto-avontuur in IJslandSocialmedia-reis door Zuid Amerika

    Rondreis door Togo en Beninfoto-video/video-s/de-terugreis

  • reisoranisatie-logos

Groepsreis Ierland, 14 daagse rondreis

Groepsreis Ierland 8
€ 1379.00
Ierland is een bijzondere bestemming en een land van uitersten. Het is woest en vriendelijk tegelijkertijd. Het land heeft een lange voorgeschiedenis en een bijzonder karakter en charme. Het centrale