Cadeautjes voor doorgewinterde reizigers

Slimme Reistips

Een trip naar het buitenland bereid je natuurlijk al lang niet meer alleen voor uit een reisgids. Toch zijn die er nog genoeg, en brengen ze vaak extra voorpret. En er zijn nog veel meer cadeautjes voor doorgewinterde reizigers verkrijgbaar. Enne, dat kan je natuurlijk ook op jezelf betrekken, zo'n extraatje. Want al dat voorbereiden, dat is gewoon hard werken!

tekst Fleur Besters

Gidsen

Gidsen dus. In alle soorten en maten, en online te bestellen bij winkels als primera.nl. De welbekende Lonely Planet doet het nog altijd goed, en heeft voor veel landen ook een speciale uitgave voor een interessant deel van het land. Wij schreven bijvoorbeeld al eens over de Italiaanse Amalfi-kuststreek, maar er zijn ook versies met roadtrips in bijvoorbeeld Californië of New England. Ga je een stedentrip maken, dan zijn er pockets die je de weg wijzen. Let vooral ook eens op de verschillen tussen de uitgevers, wij hebben ze al eens gewikt en (letterlijk) gewogen voor je, dat lees je hier.

Kaarten

Om te voorkomen dat je na je – al dan niet georganiseerde – rondreis eigenlijk helemaal niet weet wat voor route je hebt afgelegd, is het tof een landkaart te kopen. Die kan je erna ook mooi inlijsten en voorzien van bijvoorbeeld magneetjes of prikkertjes met foto’s ophangen in je huis. Zo heb je een levend dagboek in je huis hangen. Als je gaat fietsen of wandelen zijn er ook allerhande verstevigde kaarten verkrijgbaar, want dan ga je hem intensiever gebruiken.

Foto’s

Zo’n dagboek kan je ook op je servies afdrukken. Dan blijven die toffe reismomenten echt in je herinnering. Maak er een gewoonte van om een of twee mooie foto’s op een mok af te drukken en verzamel zo je eigen reisservies. Ook leuk trouwens om een reisgenoot te geven en diegene zo te bedanken voor de toffe trip!

Onderweg

Je hebt niet alleen mensen die er gewoon heel stylish uitzien op reis, je hebt ook reizigers die heel zen zijn onderweg. Die geen vier films bekijken onderweg naar Vietnam of urenlang muziek kunnen luisteren. Kleuren is niet alleen meer voor kinderen. Zorg dat je fatsoenlijke stiften of kleurpotloden meeneemt en scoor op Schiphol of online een fijn kleurboek. Je hebt ze in allerlei varianten, ook op ansichtkaartformaat. Er is zelfs een atlas om in te kleuren! En, spelletjes zijn natuurlijk een must. Een stok kaarten is wel het minste dat je meeneemt, maar we hebben nog veel meer tips voor reisspellen. Die vind je hier.

Tip van Reisbijbel: “Maak vooraf een duidelijke keuze welke (kleur)boeken en spelletjes je meeneemt. Zeker bij een intensieve rondreis ben je ‘s avonds vaak gewoon erg moe en komt het er niet van om uitgebreid te lezen, kleuren of spelletjes te spelen. Met wat kleine pockets die je achter kan laten, een klein kleurboek of wat reisspelletjes kom je dan al een heel eind. Op veel reisplekken kan je je leesvoer ook ruilen!”