De beste reisapps voor onderweg

Reistips

Diehards laten hem wellicht thuis, maar voor wie de smartphone wel meeneemt hebben we weer een mooi lijstje met de beste reisapps! Enne: hoe deden we dat vroeger?

tekst Fleur Besters

1. Snapseed

Wil je jouw vakantiefoto’s nog mooier maken? Bewerk ze dan met Snapseed van Google. Deze gratis app maakt foto’s bewerken op de smartphone supersimpel. De foto’s kun je direct delen via social media.

iOS en Android

2. Duolingo

Met Duolingo leer je binnen een korte tijd de basics van een nieuwe taal. Na een paar lessen kun je jezelf wellicht al redden in een onbekend land. De app leert je lezen, schrijven en spreken, en bevat ontzettend veel verschillende oefeningen.

iOS en Android

3. PackPoint

Met PackPoint wordt inpakken wel heel gemakkelijk. Het geeft je een lijst met alles wat je nodig hebt voor allerlei soorten trips: van wandeltrips tot zakenreizen. Je vult jouw bestemming in, de duur van de reis en het soort reis. De app helpt je met het maken van de paklijst.

iOS en Android

4. Postagram

Met Postagram kun je eenvoudig jouw vakantiefoto’s omzetten tot echte kaarten. Deze stuur je direct via de app naar vrienden of familie. Maak of upload een foto, vul het adres in, en de mensen van Postagram sturen hem als ansichtkaart op.

iOS en Android

5. XE Currency

Ga je naar een land waar ze niet met de Euro betalen? Gebruik dan XE voor de actuele wisselkoersen. De koersen zijn altijd up to date en je kunt de app eenvoudig voor je laten rekenen. Nooit meer vergissen bij het omrekenen.

iOS en Android

6. Uber

Een taxi is zo 2015, tegenwoordig pak je een Uber. Uber is een geweldig alternatief voor taxi’s of het openbaar vervoer. Open de app, bestel jouw rit en jouw chauffeur komt meteen naar je toe. De bestuurder van de auto weet precies waar je heen moet en je kunt betalen via jouw creditcard, of cash. Je kunt zelfs de chauffeur beoordelen na de rit.

iOS en Android

7. Google Translate

Onmisbaar als je naar landen als Zuid-Korea reist. Met de Google Translate app hoef je je geen zorgen meer over te maken over taalbarrieres. Na het installeren van de app kun je de taal die jij nodig hebt downloaden en de app offline gebruiken. Met de camera van jouw telefoon maak je een foto waarna de tekst direct vertaald wordt of je kunt de tekst zelf intypen of inspreken.

iOS en Android

8. GoodBudget

GoodBudget is geen reisapp, maar een tool die je altijd kunt gebruiken. Met deze app kun je op een gemakkelijke en overzichtelijke manier jouw inkomsten en uitgaven bijhouden. Naast budget bijhouden op reis, kun je met deze app ook heel goed naar een spaardoel toewerken. Zoals een grote reis bijvoorbeeld.

iOS en Android

9. Skyscanner

Deze app helpt uiteraard bij het vinden van de goedkoopste vluchten door veel verschillende aanbieders te vergelijken. Daarnaast krijg je echter ook goede selectiemogelijkheden, zoals de reisduur, vertrektijd, aantal overstappunten, en meer. Bonus: je betaalt geen commissie aan Skyscanner!

iOS en Android

10. AroundMe

Op zoek naar een pinautomaat, tankstation, dokter, taxistandplaats of drogist? Met AroundMe vind je direct wat je nodig hebt.

iOS en Android