Do the Fergburger

Verre Avonturen

Elke keer als wij, al dan niet voor het werk, naar Amerika reizen, staat er de eerste avond steevast hetzelfde gerecht op het menu: een grote, sappige hamburger. Nergens worden die zo goed gemaakt als in Amerika. Nouja, bijna nergens dan…  

tekst Antonette Spaan

Het is inmiddels al ruim 2 jaar geleden maar nog steeds praat ik erg graag over: de Fergburger. Citaat uit Lonely Planet:

“Fergburger serves up the best burgers in town till way past your bedtime. The burgers are huge and the atmosphere festive – this could very well be the best burger stop in all of Aotearoa.”

Toen wij tijdens onze 6 weken durende wandelreis door Nieuw Zeeland in Queenstown aan kwamen, konden we niet anders doen dan ons over te geven aan deze snackbar. Toen we aan kwamen lopen stond er al een meters lange rij en eenmaal bij de toonbank aangekomen was ik nog steeds niet zeker van mijn keuze. Voor het geval het niet genoeg zou zijn, bestelden we ook nog maar een dubbele portie friet erbij (een zonde, bleek achteraf) en het lange wachten was begonnen. De naar vet en vlees riekende snackbar puilde uit van de toeristen, dat zou vast niet voor niks zijn toch?

Na een half uur vol ongeduld werd ons wachten beloond en konden we onze burger ophalen. Een broodje twee keer zo groot als een Italiaanse bol van de Appie met daarop een decimeter dikke laag aan beleg. Ik ben een goede eter en eet praktisch altijd mijn bord (of in dit geval, het papier) leeg maar deze burger was zelfs mij, kampioen hamburger eten, teveel. Maar wat een smaaksensatie!

4 Dagen later kwamen we terug van de Routeburn Track en waren we weer in Queenstown. Bepakt en bezakt én stinkend naar zweet liepen we door de hoofdstraat naar ons hostel. De geuren van Fergburger kwamen ons alweer tegemoet. Een enkele blik naar elkaar en we begonnen te lachen: met rugzak op in de rij dan maar en nóg een keer genieten van de beste burgers in Nieuw Zeeland.

Onze reis is inmdidels 2 jaar geleden en na vele malen proberen hebben wij nog steeds niet de juiste mix van vlees en kruiden gevonden die een burger tot die ene ultieme smaaksensatie maken. We blijven proberen, want immers: de aanhouder wint!

Mocht je ooit in Queenstown zijn, laat je niet afschrikken door de rij, het is het wachten meer dan waard. Onze favoriet? De Southern Swine. Eet smakelijk!

Heb jij ook nog een reistip? Laat het ons dan weten via TwitterFacebook of per mail en wie weet plaatsen we jouw tip wel op onze site.