Down Town Rotti Hut; liefde gaat door de maag

Verre Avonturen

Wanneer je van plan bent om een bezoekje te brengen aan het prachtige Sri Lanka, vergeet dan niet om Ella tijdens je reis spreekwoordelijk mee te nemen. Waarom? – vanwege de 'Down Town Rotti Hut'!

tekst Rachel Cramer

Ella is een klein stadje in de bergen en vooral beroemd vanwege de 'Ella Gap' dat op 1.000 meter hoogte ligt. Het uitzicht wat deze locatie biedt is een groen feestje voor het oog en bij mazzel kun je op een heldere dag tot aan de kust kijken. Verder is Ella een goede uitvalsbasis voor de populaire 'Ravana Falls' en heeft op loopafstand van het centrum haar eigen treinstation. Enfin, tot zover het stadje.

Uiteraard is dit alles zeker de moeite waard, echter er is in Ella één ding dat mij het gevoel van heimwee geeft; Kothu rotti van de Down Town Rotti Hut. De naam van het eettentje zegt het al, het is rotti wat de klok slaat: rotti met chocola, rotti met kaas, rotti met pindakaas, rotti met kip etc. etc. Ikzelf ben voor de rotti met kip gegaan en het was goddelijk! Op het eerste gezicht heb je misschien enige twijfel vanwege het uiterlijk dat de Down Town Rotti Hut heeft, maar ik kan je verzekeren dat er na het eten zero problemen ontstaan. De bediening is erg vriendelijk en je kunt de bereiding van het eten volgen door de glaswand die de keuken scheidt van het eetgedeelte.


Voor de rotti ben je ongeveer 275 rupiah kwijt wat omgerekend zo'n drie euro is. Dat is wat je noemt een perfecte prijs-kwaliteitverhouding en had ik al gezegd dat de rotti god-de-lijk smaakt?

Heb jij ook nog een handige reistip? Laat het ons dan weten via TwitterFacebook of per mail en wie weet plaatsen we jouw tip wel op onze site.