Goedkoopste vlucht vinden bij prijsvechters

Slimme Reistips

De prijsvechters in de luchtvaart als Ryanair en Easyjet adverteren regelmatig met superscherpe prijzen. Maar als je gaat boeken blijkt dat het retourtje naar Barcelona in plaats van enkele tientjes plotseling honderden euro's kost. Hoe vind je tickets voor het laagste tarief?

tekst Bart Oosterveld

  Reisbijbel-redacteur Bart Oosterveld gaat geregeld een paar dagen weg met het vliegtuig. Lowbudget. Hij tipt Ryanair, Wizzair en Easyjet.

  Ryanair

  Ryanair heeft bovenaan de pagina een knop met Zoek Tarieven of Fare Finder. Dan krijg je een lijst met de laagste prijzen enkele reis voor alle bestemmingen. Dat is leuk voor een verrassingstripje. Het goedkoopste retourticket berekenen kan ook. En er is een optie waarmee je de bestemming op de kaart kunt zien. Bijvoorbeeld voor als je geen idee hebt waar Alghero ergens ligt.

  www.ryanair.com

  Wizzair

  Wizzair laat zijn goedkoopste tickets niet zomaar zien op de site. Maar volg de geheime link https://wizzair.com/nl-NL/Timetable en je ziet een overzicht van de data met de beste prijzen. Wel eerst de bestemming kiezen. Prima luchtvaartmaatschappij trouwens, deze jongens uit Oost-Europa.

  www.wizzair.com

  Easyjet

  Easyjet pakt het anders aan. Via de keuze Inspireer Mij kun je naar wens zoeken op goedkope tickets naar de zon, de sneeuw of bijvoorbeeld een romantische stad voor een weekendje weg. Geef aan hoeveel dagen je weg wilt en de slimme computer van Easyjet zoekt het voor je uit, compleet met overzichtskaart. Hier is over nagedacht. Easyjet biedt trouwens ook lijstjes met de laagste tarieven tot een jaar vooruit. Wat mij betreft de winnaar van de drie!

  www.easyjet.com

  Op je bestemming dan ook nog een goedkope overnachtingsplek boeken? Hostelworld biedt bedden voor een habbekrats.


  close

  Heeft de reistips jou geholpen? Deel hem dan met anderen!

  close

  Heeft de reistips jou geholpen? Deel hem dan met anderen!

  close

  Heeft de reistips jou geholpen? Deel hem dan met anderen!