Ontspullen, en voor de rest huur je opslagruimte

Slimme Reistips

Een kampeeruitrustig kan zomaar een paar planken in je schuur in beslag nemen. Slimme reizigers zorgen dat ze al hun reisbenodigdheden altijd klaar voor vertrek hebben liggen. Schoongemaakt en uitgewassen, goed verpakt om ongedierte buiten de deur te houden. Mocht je zelf geen ruimte hebben, dan kan je opslagruimte huren. Ook handig als je juist je huisraad wilt opslaan, bijvoorbeeld om eindelijk die lange reis te gaan maken!

tekst Fleur Besters

  Je spullen opslaan tijdens je wereldreis

  Wie een wereldreis gaat maken van een half jaar of langer en een huis huurt, zegt soms gewoon radicaal de huur op. Goede reden om je bezittingen eens flink op te schonen, op reis heb je immers ook niet al die spullen nodig! Het restant kan je natuurlijk met een beetje mazzel in de schuur bij familie en vrienden opslaan, maar opslagruimte huren is wel zo onafhankelijk en veilig.

  Je huis Airbnb-proof maken

  Als je net als Reisbijbel eenvijfde van het jaar op reis bent, is het verhuren van je huis via Airbnb een serieuze optie. Maar zoals je zelf op reis ook niet tussen de persoonlijke spullen van een ander wil slapen, wil een ander dat in jouw huis waarschijnlijk ook niet. Zorg dus dat je huis permanent is ontdaan van alle overbodige huisraad, oude studieboeken en andere spullen die je maar zelden gebruikt. Zo maak je kastruimte kwijt om de spullen die je wel geregeld gebruikt op te bergen. Zet er een slot op en zorg dat je een andere kast beschikbaar maakt voor de bagage van je gasten! Met de verhuur verdien je je storagebox zo terug!

  Vakantie-uitrusting opbergen

  Of het nu je ski’s in de zomer zijn, of je kampeerspullen in de winter: je hebt ze vaak maar een paar weken per jaar nodig en ze nemen wel veel ruimte in beslag. Voordeel van een opslag is dat je er vrijwel altijd zelf bij kan, en je kan zelfs op een centrale locatie samen met anderen je reisspullen delen. Of huur een box met je buren en deel de kosten!


  close

  Heeft de reistips jou geholpen? Deel hem dan met anderen!

  close

  Heeft de reistips jou geholpen? Deel hem dan met anderen!

  close

  Heeft de reistips jou geholpen? Deel hem dan met anderen!