Reisplanning voor Dummies

Slimme Reistips

Ga je binnenkort voor het eerst een verre reis maken? Gefeliciteerd! Bij deze hebben we hier wat 'beginners' tips voor je op een rij gezet.

tekst Reisbijbel

1. Vaccinaties
Voor veel bestemmingen wordt het aangeraden om vaccinaties te nemen. Zoek tijdig uit welke vaccinaties je nodig hebt voor je reis, want sommige vaccinaties moet je al een hele tijd van te voren halen.

2. Creditcard
Op reis is het erg handig om een creditcard bij je te hebben. Als je bijvoorbeeld een auto wilt huren dan kan je bij de meeste autoverhuurbedrijven alleen met een creditcard betalen. Ook een reservering voor een hostel of een hotel kan je doorgaans alleen maken als je je creditcardgegevens invult.

3. Parkeergelegenheid
Als je je auto voor lange tijd wilt parkeren op Schiphol of Zaventem, dan ben je hier al snel veel geld voor kwijt. Bekijk daarom van te voren welke parkeergarages voordelige tarieven hanteren en bespaar zo op je parkeerplek.

4. Abonnementen opzeggen
Heb je een abonnement op de sportschool, krant, televisie en/of telefoon? Kijk eens of je deze tijdelijk stop kunt zetten, dit scheelt je al snel veel geld.

5. Afscheidsfeest plannen
Je familie en vrienden gaan je natuurlijk best een beetje missen en jij hen stiekem ook. Organiseer daarom vlak voor vertrek een feestje. Dan heb je iedereen nog even gezien voordat je weggaat.

6. Verzekeringen
Een reisverzekering afsluiten is zeer verstandig als je lang op reis gaat. Er kan onverhoopt altijd iets gebeuren waar je medische zorg in het buitenland voor nodig hebt.

7. Blogpagina aanmaken
Iedereen wil straks horen hoe jij het daar hebt en om te voorkomen dat je steeds hetzelfde verhaal moet vertellen kan je een blog bijhouden. Iedereen is dan op de hoogte van je belevenissen zonder dat je iedereen telkens een mail moet sturen.

8. Apparaten uitzetten
Trek de stekkers uit de stopcontacten, ontdooi de vriezer etc. Het is zonde als er elektriciteit verbruikt wordt als jij er niet bent.

9. Backpack kopen
Er zijn veel verschillende soorten backpacks voor verschillende soorten reizen te koop. Wil je een waterdichte backpack, een lichte backpack of een backpack waar veel in kan? Laat je goed adviseren en laat de backpackbanden goed afstellen.

10. Andere mindset
Onthaast, ontstress en vooral, geniet! Go with the flow, doe eens iets nieuws en ga een super avontuur tegemoet.

Heb jij nog een belangrijk tip voor de beginnede reiziger? Laat het ons weten!