Reizen naar Zuid-Korea: ’n vergeten, veilige bestemming

Reizen naar Zuid-Korea? Dit Aziatische land is nog amper bekend als reisbestemming, en dat terwijl het land nog waanzinnig authentiek is en je je er echt onderdompelt in een andere cultuur. En, reizen naar Zuid-Korea hoeft niet duur te zijn én is enorm veilig.

Reizen naar Zuid-Korea: ’n vergeten, veilige bestemming
Gekko Reisbijbel

Reizen naar Zuid-Korea: ’n vergeten, veilige bestemming

Reizen naar Zuid-Korea? Dit Aziatische land is nog amper bekend als reisbestemming, en dat terwijl het land nog waanzinnig authentiek is en je je er echt onderdompelt in een andere cultuur. En, reizen naar Zuid-Korea hoeft niet duur te zijn én is enorm veilig.

Natuurlijk, bekende Aziatische vakantielanden als Indonesië en Thailand of zelfs Japan en China zijn wellicht een stuk toegankelijker. Zelfs in hoofdstad Seoel spreken de meeste Koreanen die je om hulp vraagt bij een zoektocht in de metro of op straat amper Engels. En het eten is een uitdaging, maar daar helpt Reisbijbel in dit artikel over eten in Zuid-Korea mee en als je de eerste maaltijden hebt gegeten, dan ben je verkocht.

Reizen naar Zuid-Korea is niet duur, net als de tickets, en het land is enorm veilig, dus huur na een paar dagen in Seoel een fijne auto, reken op lekker veel culturele uitdagingen en ga daadwerkelijk op reis naar een onbekend stuk Azië.

Slapen in Zuid-Korea

Met de Olympische Winterspelen in 2018 zijn de voorzieningen om te overnachten in Zuid-Korea waarschijnlijk nog verder verbeterd.  Je kan in homestays verblijven, vaak met een aantal kleine kamers bij elkaar. Met name langs de kust kan zelfs kamperen in keurig gerangschikte tenten, pal aan zee.  Comfort-gevoelige reizigers kiezen wellicht voor een hotel, maar vergeet ook hier niet: veel hotels bieden je nog steeds Ondol-style bedden aan.

Dat zijn geen echte bedden, maar rieten matten op de (verwarmde) grond, waar in tegenstelling tot Japan geen futon op wordt uitgerold, maar gewoon een dikke ouderwetse deken. Groot voordeel: je huurt één kamer en kan er gerust met een gezin of twee stellen in gaan slapen. Dat scheelt weer geld. De rugpijn van de eerste dagen verdwijnt vanzelf, het is echt een kwestie van wennen.

Actief in Zuid-Korea

Geen betere manier om je rug weer soepel te krijgen dan een lekkere hike. Zuid-Korea kent serieuze bergsportopties. Bijvoorbeeld in de omgeving waar in 2018 de Olympische Winterspelen zijn gehouden. Je kan bijvoorbeeld in Jirisan meerdaagse huttentochten maken, waar je behoorlijk op jezelf bent aangewezen en echt de natuur in trekt. Neem voldoende eten en drinken mee, en hou rekening met een meet & greet met een beer, want die wonen hier ook nog in de bergen.

Een minder bekende kant van Zuid-Korea is het strand. Bijvoorbeeld in Busan kan je (leren) surfen, zowel met als zonder zeil. Ook weer zo’n geweldige kans om de Koreaanse cultuur te ervaren. Lees er hier meer over. Niet zo’n fan van de zee, maar wel afkoelen? Ga dan naar een echt Zuid-Koreaans zwemparadijs. Visualiseer grote zwembanden, reddingsvesten voor iedereen en veel drukte. Durf je je daaraan over te geven? Dan heb je een geweldige tijd, samen en tussen de Koreanen. In Seoel zwem je in de zomer aan de Hangang-rivier in openluchtzwembaden. Heerlijk afkoelen tijdens je citytrip.

Zwemmen Zuid-Korea, Zuid-Korea, Korea, Korea reizen, reizen Korea
Zwemmen in Zuid-Korea kan ook in hartje Seoel.

Reizen naar Zuid-Korea

Kortom, kies eens een echt verrassende bestemming in Zuid-Korea. Het land van de selfies, scharen voor je vlees, drankwalmen in de metro, slapen op de grond en onverwachte situaties. Als je thuis komt uit de chaos realiseer je je eigenlijk pas echt hoe bijzonder je reis was!

 

 

tekst
video

Reisbijbel

Recensie Zoektocht naar een magiër in Myanmar

Echte, authentieke magiërs, geen charlatans. Daarnaar is Hein de Bont, auteur van het boek ‘Zoektocht naar een magiër in Myanmar’ (2016), tijdens zijn reizen door Myanmar op zoek geweest. In zijn zoektochten wordt hij bijgestaan door de boeddhistische monnik Thartha. Zijn avonturen en ontdekkingen tekende hij op in zijn boek. Dat levert een vermakelijk, maar naïef verhaal op waar de doorgewinterde reiziger of mensen die al verdieping zoeken in meditatie niet zoveel uit kunnen halen.