Tip: koop je backpack winter- en zomerproof

Slimme Reistips

Je doet er vaak wel tien jaar mee en een goede dagrugzak is zijn geld dus meer dan waard. De rugzak van Jansport die we in 2000 op Schiphol kochten en inmiddels over drie continenten is meegereisd voldoet nog aan alle eisen, maar je laptop zit er niet veilig in.

tekst Fleur Besters

Tijd om eens op zoek te gaan naar een aanvulling. Die vonden we bij Outdoorsupply in de vorm van een daypack van the North Face. Onze wensen waren vrij breed: omdat we de rugzak zowel voor wintersport als zomerse trekkings willen gebruiken, zochten we er een die ski's kan dragen. De 'slack pack' draagt je laptop, ski’s, wandelstokken en lunchpakket probleemloos.

Aanvankelijk lijk je de vele vakken te missen die rugzakken vaak kenmerken. Ditmaal is er een groot 20 liter vak, met enkel onderscheid voor een laptop of tablet. Je kan er  eventeel nog een grote (los aan te schaffen) waterzak indoen met tuitje om direct te drinken. In de heupriem zit een klein zakje verborgen voor telefoon of sleutels en bovenop is een klein vakje met daarin nog een ritsvakje. Je bent zo niet steeds aan het zoeken naar je spullen.

Zakkenrollers

Eenmaal op pad in de bergen blijkt de rugzak verrassend goed te passen. De verstevigde rugzijde, waar bijvoorbeeld je laptop of tablet veilig tegenaan zit, hangt los van je rug, de heupgordels en borstgordel ontlasten je rug perfect en de tas voelt niet warm aan. Ditmaal dus geen ruzie om wie de tas moest dragen. Pluspunten! 

Wie de tas meeneemt op een citytrip kan zijn portemonnee en paspoort prima in het grote vak stoppen, de rits rondom is zo gemaakt dat een snelle greep van een zakkenroller weinig kans maakt. Goede dingen om op te letten, bij onze oude rugzak hebben we in Istanbul eens een grijpgrage hand uit de tas moeten slaan. 

En dan nog het uiterlijk. De backpack kreeg veel complimenten van medewandelaars. Het leren voorstuk in combinatie met de feloranje stof maakt hem lekker onderscheidend. Zowel in groene als witte omstandigheden zal je hem niet kwijtraken! Gelukkig voor de hipsters onder de reizigers zijn steeds meer backpacks ook gewoon leuk om te zien.

Op de site van Outdoorsupply staan allerlei tassen, backpacks en daypacks. Wij maken ook gebruik van het Pack It inpaksysteem voor onze gezinsreizen, hier schreven we daar al eens over: inpaktips.

Korting bij Outdoorsupply

Outdoorspupply biedt bezoekers van Reisbijbel tien procent korting op hun bestelling! Voer 'reisbijbel' als cadeaucode in bij stap drie van je bestelproces en dan wordt de code automatisch verwerkt. Extra tip: koop een rugzak van een ouder 'bouwjaar' en bespaar flink wat geld!